• COVID-19

• De voorbereiding is ten einde Op 17 augustus begon het nieuwe seizoen voor de selectie. Kristie en Lisa zijn vanwege studieverplichtingen (tijdelijk) gestopt en Martin is lager gaan spelen. Vanuit de junioren zijn deze plekken ingevuld door Kayleigh, Lotus, Rory, Danny en Rik. Sven is, zoals eerder al te lezen was op de sociale kanalen, overgekomen van Groen Geel.

Na de eerste trainingsweek stond op dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen Helios gepland. Thomas was helaas geblesseerd geraakt en staat tijdelijk even langs de kant. Deze wedstrijden stonden in het teken van ritme opdoen en wennen aan elkaar. Bij het tweede waren de doelpunten in de eerste helft schaars, in de tweede helft liep dit iets makkelijker en hebben uiteindelijk een prima pot op de mat gelegd. Bij het eerste ging de eerste helft gelijk op, in de tweede helft werd het spel minder en liep Helios uit.

Na de bekendmaking van het eerste op donderdag, werd er op zaterdag geoefend bij en tegen Apollo. Met veel wind lag het scoringspercentage niet heel hoog. Het tweede verloor met groot verschil. Bij de wedstrijd van het eerste waren de doelpunten ook schaars en resulteerde uiteindelijk in de 6-8 overwinning. Geen hoogstaande uitslag tegen een ploeg die we in de zaal gaan tegenkomen, maar wel goed voor het vertrouwen.

De laatste week van de voorbereiding was een standaard week. Dinsdag en donderdag stond er een training op het programma en op zaterdag een toernooi met Madjoe, OKV en DSO. Het weer was goed te noemen, evenals het spel van beide teams. Er werd goed gespeeld tegen goede tegenstanders. Het tweede moest even op gang komen, verloor de eerste wedstrijd maar de twee daarop volgende wedstrijden werden gewonnen. Het eerste eindigde de dag met twee overwinningen en een gelijkspel tegen DSO. Afsluitend ging een deel van de selectie naar DSO voor een barbecue.

Drie weken voorbereiding zitten er op. Waar gedurende de weken het spel steeds beter werd en er steeds meer duidelijkheid te zien was. Komende week start de veldcompetitie waarbij de poules van 1 en 2 aan elkaar gekoppeld zijn. Elke week kunnen we als gehele groep aantreden. Vol vertrouwen reist de selectie komende zaterdag af naar Kootwijkerbroek waar DWS staat te wachten. Teams die totaal onbekend zijn, maar met de stijgende lijn die is ingezet wordt er alles aangedaan om 4 punten mee te nemen naar Assendelft.

Als er nieuwsgierigheid is om de vernieuwde selectie te zien spelen, bent u van harte welkom in Kootwijkerbroek. De wedstrijd van het tweede zal om 14.00 uur starten, waarna om 15.30 uur het eerste aantreedt.

Mocht Kootwijkerbroek toch net even te ver zijn voor de zaterdagmiddag, dan verschijnt de selectie op zaterdag 18 september op de Omzoom voor de derby tegen ZKC.

Hopelijk tot langs de lijn!