• Voorstellen vertrouwenscontactpersoon

  Hallo allemaal, ik ben Monique de Wildt. Voor wie mij niet kent, ik ben lid sinds ik 8 jaar ben (al heel lang dus). Korfballen doe ik zelf niet meer, zit nu bij Fit & Fun, jeu-de-boules en kom regelmatig bij mijn dochters Merel en Yara kijken. Ook heb ik een (niet-korfballende) zoon Stijn.

  Sinds mijn 15e doe ik vrijwilligerswerk bij Furore: trainen geven, activiteiten, werkgroepen, commissies. Na 14 jaar in het bestuur gezeten te hebben ben ik eind seizoen 2020/ 2021 gestopt, met het idee om het veilig sportklimaat vorm te geven bij Furore. Onder andere door de training vertrouwenscontactpersoon te volgen en zorg te dragen voor een protocol Veilig Sportklimaat.

  De vertrouwenscontactpersoon is enerzijds verantwoordelijk voor de preventie, voor het zorgen van juiste protocollen, gedragsafspraken en het bespreekbaar maken hier van en anderzijds is de vertrouwenscontactpersoon het eerste aanspreekpunt binnen Furore voor iedereen die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag of daar een vraag over heeft en hier met iemand over wil praten.

  Grensoverschrijdend gedrag in de sport wordt gedefinieerd als: enige vorm van ongewenst verbaal, non-verbaal of fysiek gedrag dat als doel of gevolg heeft dat de waardigheid van de persoon wordt aangetast, in het bijzonder wanneer een bedreigende, vijandige, beledigende, vernederende of kwetsende situatie wordt gecreeerd.

  Op dit moment ben ik de enige vertrouwenscontactpersoon, we zijn nog op zoek naar een 2e vertrouwenscontactpersoon, en gezien korfbal een gemengde sport is gaat de voorkeur uit naar een man. Zo heb je als betrokkene bij Furore keuze. Wil je bijdrage aan de preventieve kant van het veilig sportklimaat of wil je (vertrouwelijk) iets met mij bespreken? Ik ben bereikbaar via vertrouwenspersoon@kvfurore.nl of 06-20671904.

  Vriendelijke groet, Monique

  Protocol veilig sportklimaat