• COVID-19

• Afgelopen zaterdag kwam de selectie van Haarlem naar de Omzoom. De afgelopen jaren werd tegen deze teams al veelvuldig gespeeld met wisselende resultaten. Het tweede, waar Haarlem 2 in de poule voorlaatste staat, wil graag naar boven blijven kijken. Om 14.00 uur klonk het eerste fluitsignaal en werd de wedstrijdbal gesponsord door Kuijt Dienstverlening in het spel gebracht. Direct in de eerste aanval wist Thomas de korf te vinden. Haarlem wist te pareren en kwam op voorsprong. Kayleigh trok de stand weer gelijk waarna Thomas weer de voorsprong op het bord wist te zetten. Vervolgens was het de beurt aan de dames. Alle dames wisten om de beurt een goal te maken. Nadat ze dit allemaal gedaan hadden, werd de thee opgezocht bij een 7-4 ruststand. Heleen opende de score weer na rust en de ingevallen Tiuri bracht met zijn doelpunt de stand op 9-5. Het verschil was gemaakt, Haarlem kon niet meer aanhaken bij dit scorende damesgeweld. Waar ook Yara haar invalbeurt bekroonde met 2 treffers, werd de overwinning langzaam binnen gehaald. Haarlem wist het gat nog te verkleinen tot 2 punten, maar aanspraak op de overwinning is er nooit geweest. Uiteindelijk stond er een 12-9 eindstand op het scorebord.

Vervolgens de beurt aan het vlaggenschip. Het goede voorbeeld was gegeven door Furore 2. De mannen begonnen met scoren. Na 3 minuten stond de 3-1 op het scorebord door goals van Chris, Coen en Nils. Haarlem sloot aan, waarna de Furoredames een tandje bijschakelde. Anouk en Yanis wisten beide 2 goals te produceren en een goal van Sven zorgden voor een 5-0 run waardoor de stand naar 8-2 werd gebracht. Voor rust was het weer Yanis die met een goal zorgde voor de 9-3 ruststand. Direct na rust was het Eline die zichzelf op het scoreformulier wist te zetten. Haarlem wist iets terug te komen tot 11-7. Vervolgens was het moment aan Britt om mee te scoren, dit deed zij dan ook direct tweemaal achter elkaar. Bij 13-7 stonden dan ook alle spelers op het scoreformulier. Doelpunten van Sven en Nils bracht de stand uiteindelijk op 15-8.

Twee prima wedstrijden waarbij de dames de scorende rol goed wisten in te vullen en waar de mannen veel rebounds wisten te winnen.

Komende zaterdag alweer de laatste wedstrijden voordat de zaal wordt opgezocht. De selectie van DWS komt naar Assendelft voor de eerste returnwedstrijden. DWS 2 staat nog ongeslagen bovenaan, Furore 2 wil hier graag verandering in brengen en het gat naar de koploper verkleinen naar 2 punten. DWS 1 staat daarentegen onderaan. Echter zegt dat niets in deze poule en zal er hard moeten worden gewerkt om de punten op eigen veld te behouden.

Alle supporters weer bedankt voor de steun en aanmoedigingen afgelopen weekend en hopelijk bent u ook komend weekend weer van de partij!