• COVID-19

• Historisch gezien is de selectie van Furore niet heel goed in de eerste competitiewedstrijd. Wedstrijden waren vaak slecht en werd zelden tot nooit in winst omgezet. Heeft de selectie met deze vloek gebroken? Of is de trend van de laatste jaren voorgezet?

De selectie mocht afgelopen zaterdag voor het eerst sinds het Furore bestaan afreizen naar Kootwijkerbroek. Dit ligt in de Gelderse Vallei ten oosten van Barneveld. In dit pittoreske dorpje is korfbalvereniging DWS gevestigd. Een nieuwe tegenstander die totaal onbekend is, is ook wel eens leuk om tegen te spelen.

Thomas is na zijn revalidatieperiode in Spanje op de goede weg terug van zijn blessure, maar nog niet fit genoeg om zich bij de wedstrijdselectie te voegen.

Het tweede onder leiding van nieuwbakken  coach Imar begon stroef. Het vinden van de korf was uiterst moeizaam. Na 22 minuten wist Yara het eerste Furore doelpunt van het seizoen te produceren. Kaylee wist voor rust de eigen score nog te verdubbelen. Helaas had DWS er 8 goals tegenover gezet. In de tweede helft werd het spel beter. Er werd meer gescoord en het gat werd verkleind. Jammer genoeg kwam de eindsprint te laat en werd DWS niet meer achterhaald. De wedstrijd ging met 13-10 verloren.

Daarna de beurt aan het eerste. Ook in deze eerste helft geen doelpuntenregen. DWS wist op een 3-0 voorsprong te komen, waar Yanis en Lotus het gat wisten te verkleinen. DWS bracht het gat weer op 3. Weer was het Yanis die ons op het vinkentouw hield. Chris sloot de eerste helft af met een korte kans vanaf de zijlijn binnen te schieten. Een 6-4 stand bracht ons bij de thee.

In de tweede helft meer strijd en beleving. In de 22 minuten die aanbraken, werd er geen tegendoelpunt weggeven. Doelpunten van Nils, Sven en Anouk brachten het vlaggenschip aan de goede kant van de score, 6-9. Met een strafworp en schot tegen, kwam de spanning weer terug. Tot het moment van Ivo aanbrak. Koud en bevroren van de bank. 2x de bal aanraken, 1x schieten waarvan 1 raak en 1x volle bak juichen. Moe maar voldaan kon hij 20 seconden later weer gaan zitten. De 8-10 was door het mandje gevallen. Waar Yanis voor het beginoffesief zorgde, herhaalde ze dit ook met het slotakkoord. Koelbloedig bracht zij de eindstand op 8-11 en konden er 2 punten in de tas mee naar Assendelft.

Alle supporters die de oversteek hadden gemaakt, willen wij allen hartelijk danken voor de aanmoedigingen!

Komende zaterdag de Zaanse 2e klasse derby op het programma. De selectie neemt het op tegen ZKC. Altijd een moeilijke tegenstander, maar niets is onmogelijk.

Hopelijk komt u in grote getale de selectie aanmoedigen en naar de overwinning schreeuwen!

Om 14.00 uur start Furore 2, gevolgd door Furore 1 om 15.30 uur.

Tot zaterdag!