• COVID-19

 • Al enige jaren ligt er aan de zuid, noord en westkant een greppel langs de velden. Het nut van de greppel is om het water op te vangen, bij fikse regenbuien. Afgelopen jaren zijn deze buien een aantal keren gevallen en heeft de greppel haar dienst bewezen. Echter het onderhoud moet door Furore gedaan worden.

  De greppel begint achter de kleedkamers tot de hoek en dan helemaal tot het einde van het veld aan de zijkant, vervolgens langs de wal links naar de opening.

  Op vele woensdagmiddagen werd en wordt er onderhoud gepleegd, meestal met twee bosmaaiers. Afgelopen tijd is er nagedacht of we dit vele onderhoudswerk konden verlichten. Er is een plan gekomen, besproken en gezocht naar geld om het plan te realiseren en dat is gelukt.

  De greppel is aan de west en noordkant afgevlakt en  er komt een extra put aan de zuidkant, die uitkomt in de sloot achter de wal. Dit is afgelopen week gerealiseerd door de firma Sweco.

  Inmiddels is het ook het geheel ingezaaid. We kunnen nu, als het gras gegroeid is, met de grasmaaier, driekwart van de greppel bewerken. Het overige deel met de bosmaaier. In ieder geval mag het gedeelte, dat ingezaaid is, niet betreden worden. Wat we nu nodig hebben is een fikse bui (die vandaag al is gekomen) en dan kan het jonge gras gaan groeien. Ook is er een afzetting gemaakt, zie foto's.

  Kom dus niet binnen het gedeelte van de afzetting, je kan verder overal bij over de tegelpaden.
   
  G.O ploeg, Materiaalcommissie.