• COVID-19

• Beste clubgenoten,

ik ben gevraagd om in het seizoen 2021 / 2022 het 2e van Furore te begeleiden. Het is een jonge groep vol talent waarmee ik samen wil groeien naar een hoger niveau. Ik ben erg gemotiveerd om aan dit proces deel te nemen. De meeste van jullie zullen mij wel kennen, ik heb in het seizoen 2019 / 2020 in het eerste team van Furore gespeeld.

Voor degene die mij niet kennen, ik ben Imar Wijnberg. Ik woon samen met mijn vriendin Monique en twee zoons, Siem en Revi, in Assendelft. Ik werk bij ING als Accountmanager bij de afdeling Client Services waar ik samen met een team verantwoordelijk ben voor het Cashmanagement van een portefeuille Corporates.

Ik korfbal al vanaf mijn 8e en ben ooit begonnen bij Vlug & Vaardig in Amsterdam Noord. Op mijn 17e heb ik een jaar bij Rohda Amsterdam gespeeld in de reserve hoofdklasse. Na dit avontuur ben ik terug gegaan naar Vlug & Vaardig en heb daar toen een aantal jaren in het 1e gespeeld. Na een aantal jaar bij Vlug en Vaardig ben ik van club veranderd en heb toen een aantal seizoenen bij Rapid gespeeld in Haarlem. Na Rapid ben ik helemaal gestopt met korfbal omdat ik toe was aan iets nieuws en ben toen gaan basketballen.

Na 8 jaar eruit te zijn geweest begon ik het korfbal toch weer te missen en heb mezelf aangemeld bij Roda Westzaan waar ik een lange tijd in het 2e heb gespeeld. Na nog wat omzwervingen ben ik nu dus bij Furore beland. Een club waar ik me vanaf het eerste moment thuis voel. Het was voor mij een makkelijke keuze om mezelf aan te melden. Omdat ik mijn korfbal carrière op een lager pitje wilde zetten en een leuke club in de buurt zocht waar ik nog lekker een balletje kon gooien. Daar dacht Dave echter anders over en voor ik het wist zat ik ineens toch weer in de selectie. Vervolgens kwam het seizoen daarna Corona, wat ervoor zorgde dat we helemaal niet meer konden korfballen. Hopelijk is dat nu bijna verleden tijd.

Ik heb in het verleden meerdere junioren teams gecoacht bij de verschillende clubs waar ik actief ben geweest. De kennis en ervaring die ik met het trainen van de junioren teams heb opgedaan zal mij goed van pas komen bij zo’n jonge ploeg als het huidige 2e van Furore. Dit wordt mijn eerste klus bij een seniorenploeg en ik heb er ontzettend veel zin in. Mochten jullie meer van me willen weten dan kunnen jullie me op de club natuurlijk altijd aanspreken.

Hopelijk tot snel en laten we er een mooi seizoen van maken!

Imar Wijnberg