• Nieuwsbrief inschrijving

 • De veldcompetitie is klaar, maar aansluitend hadden we nog een paar drukke weken voor de boeg. Het schoolkorfbaltoernooi, 2019 was de laatste editie, nu in 2022 was de organisatie er weer klaar voor. Vanaf maandag 20 juni t/m vrijdag 24 juni werden op zeven velden de wedstrijden gespeeld door in totaal 72 ploegen.

  Maandagochtend werd het grootste deel opgebouwd en bij aanvang van het toernooi stond alles klaar. Er was weer een loterij met prachtige prijzen, een propagandastand en ook de kantine had het erg druk. Eigenlijk liep alles weer als vanouds, met de vele leden en trouwe vrijwilligers en dat was wel heel fijn om mee te maken. Het weer was fantastisch, alle vijf dagen en er werd fanatiek gestreden om de diverse bekers. Alle deelnemers(sters) kregen als aandenken een medaille.

  Er was heel veel publiek en de Omzoom stond, al deze dagen, vol met fietsen en auto’s, de verkeersregelaars waren daar van groot belang. Vrijdagavond waren de finales en na het uitreiken van de wisselbekers, kon alles weer opgeruimd worden.

  Een week later op zaterdag 2 juli stond het mixtoernooi op het programma, de afsluiting van het seizoen. Ook hiervan was in 2019 de laatste keer en nu in 2022 was de deelname, onveranderd, groot. Maar liefst vijftien ploegen hadden zich opgegeven, het toernooi begon al om 13.00 uur en om ongeveer half zeven, was de winnaar bekend, de Biercalona’s.

  Het waren soms moeilijk om te roepen namen, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd hier ook door ieder op zijn eigen manier gestreden om de punten, soms wat fanatiek en dan weer wat minder, echter de sfeer was uitstekend en het weer was, ook nu weer hartstikke goed. Na een heerlijke BBQ, waaraan maar liefst 190 personen deelnamen, was ook dit toernooi weer ten einde, met dank aan de organisatie.

  Het seizoen 2021/2022 zit er bijna op. De afgelopen weken zijn er nog diverse trainingen geweest van jeugdploegen en kinderen die zich opgegeven hebben van het schoolkorfbaltoernooi. Nog een week, daarna begint de vakantie.

  De “jeu de boulers” gaan op woensdagavond nog een tijdje door en wat ook doorgaat is het onderhoud van de velden. Het was een lang seizoen, met gelukkig een volledige veldcompetitie en helaas een gebroken zaalkompetitie. Roerig ook op bestuurlijk gebied, maar dat werd, met veel hulp, opgelost en de vereniging is weer volop in de running. Dat is hartstikke fijn!

  Prettige vakantie en hopelijk kan seizoen 2022/2023 weer een volledig seizoen zijn.

  Oene Wagenaar