• COVID-19

• Zaterdag 9 april was het zo ver, dé wedstrijd voor Furore 2. Na de week ervoor in een bloedspannende wedstrijd thuis 13-13 gespeeld te hebben wisten 2 dingen: het wordt weer bloedspannend en het kan echt alle kanten op. De ploegen waren aan elkaar gewaagd.

Zaterdag 9 april scheen de zon en de op de Omzoom was het al gezellig druk, een bus vol vrolijke supporters vertrok naar Purmerend en de sfeer zat er gelijk goed in. Bij de nieuwe Beuk bleken ook heel veel supporter op eigen gelegenheid te zijn gekomen. Een tribune vol publiek, vlaggen, een spandoek speciaal voor Rik en met de emmers van Martin: we stonden gelijk met 2-0 voor! Het BEP publiek druppelde echter ook binnen, zagen de emmers van Martin en haalden er gelijk een paar trommels bij.

De wedstrijd zelf: ik heb het verloop niet bijgehouden, maar Furore kwam goed uit de startblokken en pakten gelijk een paar punten voorsprong, BEP gaf zich niet gewonnen en met die paar punten voorsprong ging het eigenlijk gelijk op. Met nog zo’n 5 minuten spelen was er een voorsprong van 4 punten, maar de laatste minuten werden echt billenknijpen. Bep ging scoren en kwam zo’n minuut voor tijd op 18-19, tja en stel dat dan de gelijkmaker valt, wordt het helemaal bloedspannend. In een poging om de bal terug te kunnen veroveren voor een laatste doelpoging veroorzaakte een speler van BEP een strafworp in de laatste minuut. (Kijk dit heb ik pas later uitgelegd gekregen, op het moment dacht ik wat doet die speler van BEP dom haha, voor degene die dat ook dachten: door zijn actie werd een vrije bal een strafworp, een vrije bal kun je uitspelen, een strafworp moet je schieten). Kaylee was echter koelbloedig en bracht de stand op 18-20. Gewonnen! Felicitaties en bloemen vanuit het bestuur door Mark en Helen en een luid applaus van het publiek.

Alle felicitaties aan het tweede, de invallers en coach Imar! Een knappe prestatie, met een overwegend jong team. En belangrijk voor de hele selectie, door deze promotie naar de reserve 2e klasse speelt het 2e volgend jaar weer gekoppeld aan het eerste, zodat waarschijnlijk alle uit en thuiswedstrijden gelijktijdig plaats vinden.

Na een drankje terug naar de Omzoom, eerst in een feestelijke, vrolijke , zingende bus naar ons eigen clubhuis, waar het zonnetje volop het terras stond en de dag feestelijk werd afgesloten! En nat, buikschuiven door de gang is de manier om je kampioenschap te vieren.