• Nieuwsbrief inschrijving

  • Het zaalseizoen mocht zaterdag 27 november van start gaan voor Furore 2. Het team van Imar Wijnberg mag de kop afbijten in Maartensdijk tegen Tweemaal Zes. Aan de start mogen Tiuri, Yara, Rory en Kayleigh in de aanval en Danny, Thomas, Kaylee en Julia in de verdediging ten tonele verschijnen. Met het idee in het achterhoofd dat dit zomaar de laatste wedstrijd van het jaar kan zijn wil ons team goed uit de startblokken komen en een mooi doelsaldo noteren om op papier boven aan te staan in de competitie.


    Tiuri heeft dit goed begrepen en gooit er binnen drie minuten twee ballen in met kort daarop een goal van Thomas maakt dat de stand na vijf minuten spelen 0-3. Het begint al snel duidelijk te worden dat furore deze wedstrijd de bovenhand zal voeren. Mede door sterk uitverdedigen en het goed afvangen van vijandelijke schoten duurt het tien minuten voordat tweemaal zes ook een keer de korf weet te treffen. Helaas komt het figuurlijke schot er bij furore ook niet in te zitten en duurt het lang voordat er ondanks vele kansen raak wordt gegooid. Ruim tien minuten na de laatste goal krijgen wij het gevoel weer in de vingers en scoren Kayleigh, Tiuri en Thomas ieder een punt er bij. De tegenstander van Danny raakt gefrustreerd en springt na een benutte strafworp van Julia vol door op doelpunt maker terwijl de bal al weg is. Gelukkig staat Julia snel weer op en is de scheidsrechter hier niet van gediend. Deze ongecontroleerde actie van de tegenstander levert ze een gele kaart op. De scheidstrechter is deze wedstrijd van wel meer dingen niet gediend zo fluit hij elk duel onder de korf af wat tweemaal zes veel vrijeballen oplevert. Mede hierdoor weet Tweemaal zes ook vier keer te scoren met als gevolg een 5-7 rust stand.
    Een punten verschil van maar twee punten was minder dan het 2e op gehoopt had. Na de rust bouwen we deze voorsprong meteen goed uit met vier goals van Kayleigh, Tiuri, Anouk en Julia. Hiermee pakken de wissels van Kaylee voor Anouk en Danny voor Rik goed uit door 5-11 op het scorebord te noteren. Na deze goede periode loopt het spel weer gelijk op en scoren zowel de tegenstanders als ons team om de beurt punten. TZ, Kayleigh, TZ, Julia, TZ en wederom Kayleigh die net als Tiuri vier keer weet te raken deze wedstrijd! Tweemaal Zes gooit vervolgens het laatste doelpunt binnen waardoor ook de tweede helft eindigt met 5-7.
    Er lagen deze wedstrijd meer mogelijkheden om het doelsaldo extra uit te bouwen, maar met deze 10-14 overwinning staan wij gedeeld tweede in de competitie. Het behalen van deze punten wordt gevierd met de zelf gebakken boterkoek van Kaylee! Die extra welkom is aangezien de kantine wegens de maatregelen gesloten bleek.