• Nieuwsbrief inschrijving

• Het is oktober en we zijn inmiddels al aardig op weg in de eerste helft van de veldcompetitie. Op de wedstrijdsportteams na hebben de meeste ploegen inmiddels nog maar een wedstrijd te gaan. Ondanks wat last-minute gepuzzel hebben Caro en Jasper de indeling voor onze thuiswedstrijden voor rondgekregen. De scheidsrechterscommissie heeft begin van het seizoen een interactieve presentatie gehouden voor de A- en B-jeugd, wat volgens ons best geslaagd was.

Een kleine telling laat zien dat in de afgelopen weken meer dan 20 verschillende scheidsrechters zich hebben ingezet om een wedstrijdje te doen, waaronder ook mensen die dit voor eerst hebben gedaan. Prima! Bij de ledenvergadering heeft Jasper namens de commissie verslag gedaan over het afgelopen jaar en de plannen voor aankomend jaar. Bij het opleiden van jongere scheidsrechters is punt van zorg vanuit de scheidsrechterscommissie hoe we mensen goed kunnen begeleiden. Het zelf buiten de deur fluiten beperkt de mogelijkheden voor leden van de commissie, dus de oplossing zal hem zitten in het benutten van de ervaring van ervaren scheidsrechters. Wordt vervolgd. Positief is dat Sander de KNKV-scheidsrechtersopleiding gaat doen om zijn bestaande diploma te upgraden; dat zou met zijn ervaring een formaliteit moeten zijn: succes!

Week van de scheidsrechter
    De afgelopen twee weekenden stonden in het tekenen van de ‘week van de scheidsrechter’, waarbij de scheidsrechters extra in het zonnetje werden gezet. We hopen dat de doucheproducten in de smaak zijn gevallen bij de fluitisten van de afgelopen weken! Ik mocht ze aan Jerry en de scheidsrechter van het eerste uitreiken afgelopen zaterdag. Ook Jasper werd bij Groen Geel verwend met een pot lekkernijen! (zie foto onderaan)

Scheids Souverein kwam er wat bekaaid van af in die week van de scheidsrechter. Eerste weekend was in Hardenberg bij Juventa. Mooi complex in het noordoosten van Overijssel, moderne kantine en droog weer, maar behalve een kopje koffie geen bijzondere aandacht voor deze week. Wedstrijd was best aardig, het bezoekende Amicitia was gewoon beter en gaf verdedigend veel druk, waardoor de thuisclub moeite met plaatsen had. De douche na afloop was prima en de enorme hoosbui die er het veld onder water zette was toen ik al in de trein zat!

De week erop stond een wedstrijd in Portugaal op het programma bij RWA, maar na vrijdag aan het eind van de middag in Rotterdam te zijn aangekomen voor een overnachting kwam ’s avonds het bericht dat de wedstrijd werd verzet naar een dinsdagavond: tsja! Prima gegeten en goed geslapen, dat dan weer wel 😉

Furore KNKV Teller per 9 oktober
    De KNKV-teller van Furore loopt gestaag op met 12 gefloten wedstrijden op dit moment! Goed werk allemaal! Positief was het geslaagde debuut van Frank in de wedstrijdsport bij een wedstrijd van het derde; inclusief complimenten van de tegenstander! Top! Er gaan er deze veldhelft nog een paar bijkomen, aangezien Patrick nog twee wedstrijden op de planning heeft staan. Daarnaast staan er momenteel nog thuiswedstrijden van Furore 2 en 3 open voor inschrijving.

De scheidsrechterscommissie,
    Patrick, Caro en Jasper