• COVID-19

• De eerste helft van de veldcompetitie zit er alweer op. Veel dank aan iedereen die een wedstrijdje heeft gefloten in de afgelopen weken, heel belangrijk voor onze club! Een indeling voor de zaalcompetitie volgt in de komende weken.

SR Furore on tour

Het laatste veldweekend voor de zaalcompetitie was vanuit scheidsperspectief voor Furore prima met drie gefloten KNKV-wedstrijden via Jasper, Sander en mijzelf. Ik had gekozen voor een B-aspiranten wedstrijd in de hoofdklasse van het dameskorfbal tussen Swift en Be Quick in het Noord-Limburgse Velden, net boven Venlo. Fraai sportcomplex met sporthal waarbij de korfbalafdeling Swift een samenwerking heeft met voetballers, volleyballers, badmintoners, tafeltennissers en golfers onder de noemer SV Velden. Ondanks de matige voorspellingen was het droog tijdens de wedstrijd, wel zo prettig! Nette ontvangst, inclusief QR-scan bij de bar van een groot horecaplaza. Was mijn tweede fluitervaring met dameskorfbal, waarbij er toch vaak naar binnen wordt gespeeld voor een doorbraak ondanks het feit dat een overname altijd mogelijk is. Door slim uitstappen worden er wel schotkansen gecreëerd. Lekker fanatieke, maar sportieve wedstrijd, waarbij het in de eerste helft gelijk op ging. In de tweede helft wist Swift een gaatje te slaan en en ging Be Quick ook wat minder gestructureerd aanvallen waardoor er teveel snelle eenschotsaanvallen waren: 11-8. Vermakelijk weekend gehad en KNKV-puntje voor Furore erbij.

KNKV Teller per 31 oktober

Dit veldseizoen dient Furore 33 wedstrijden te fluiten om aan de verplichtingen richting het KNKV te voldoen; een minimum van 20 gefloten wedstrijden is nodig om puntenaftrek voor onze wedstrijdsportteams volgend seizoen te voorkomen. Na de eerste helft veld hebben we inmiddels met 15 KNKV-wedstrijden (Patrick 6, Jasper 3, Jerry 2, Sven 2, Martin 1, Sander 1) voor zo’n 450 euro aan boetes weg gefloten en is de minimumverplichting nagenoeg gehaald. Goed werk en de verdienste van alle Furore-scheidsrechters, want buiten de deur fluiten kan alleen maar als er genoeg vrijwilligers zijn die op de Omzoom zelf een (jeugd)wedstrijd voor zijn/haar rekening nemen!  Voor de zaal zijn de eisen nog niet bekend, maar dat zal vermoedelijk om eenzelfde aantal wedstrijden gaan.

Voor onze gediplomeerde scheidsrechters: inschrijven kan vanaf zo’n half november weer via http://mijn.korfbal.nl

Veld Aantal Boetebedrag
    Verplichting  33 998,25