• COVID-19

• Zaterdag 2 oktober moest onze jongste spelersgroep de F1 spelen tegen de F1 van Swift uit Amsterdam.

We moesten spelen op het rood omlijnde veld en de afstand van de ene naar de andere korf leek niet zo ver, maar in de wedstrijd worden deze meters in 10 minuten misschien wel 15 keer afgelegd. Reken maar uit: in 4 x 10 minuten wel ca. 60 keer.

Nou, dat is best veel en het was steeds heen en weer rennen. Jullie hebben dit prima gedaan en iedereen zal toch wel een beetje moe geweest zijn. Maar dat hoort na een wedstrijd toch????

In deze wedstrijd begonnen Fayah, Rowena, Lina en Jayslin. Dagmar, Casper en Lars waren wisselspelers en Ravi kon er vandaag helaas niet bij zijn.

Tevens hadden we nog kijker, Milan genaamd.

De ploeg wordt getraind door Sander en Elisa en vandaag was ook Annemieke er om te helpen coachen.

Lotus was er om de wedstrijd te leiden en petje af hoor, want zo’n F ploeg is best moeilijk om te fluiten.

Ook de spelregels zijn iets anders, want je mag verdedigd schieten en als er een voorsprong is van 3 punten, mag er bij de tegenpartij een “superspeler” bij, zodat het 4 tegen 5 wordt en de achterstaande ploeg wat meer kansen krijgt. En we spelen 2 x 10 minuten, RUST, en weer 2 x 10 minuten.

Lotus floot in en Furore nam de bal uit. Er wordt gerend en de leiders beginnen gelijk met aanwijzingen te geven en dat ging de hele wedstrijd door. Zowel van ons als van de tegenpartij en dan de kinderen nog van: hier, hier, hier………..het was dus best lawaaierig op het veld. Maar wel heel leuk!!

Volgens mij zijn de coaches aan het einde van de wedstrijd net een “schorre kip”.

De ploeg van Swift was iets beter in het spel dan wij, maar velen van ons speelden dit seizoen voor het eerst en het is best een moeilijk spelletje.

De paar doelpunten gingen er bij Swift achter elkaar in, zodat het in de eerste 10 minuten 0-3 werd. Toen mocht Dagmar erbij als Superspeler.

In de 2e 10 minuten werd Lars Superspeler, Casper kwam erbij en Lina en Jayslin gingen eruit. Wij mochten dus nog met 5 spelers in het veld gaan.

We hadden de bal afgepakt en speelden met z’n allen naar de korf en gingen in de aanval. Er kwamen ook een paar schoten en was wel heel erge pech dat er geen bal door de korf ging.

Maar jullie deden zo je best!!!

RUST

In de eerste 10 minuten van de 2e helft gingen Lars en Rowena even aan de kant, Jayslin werd superspeler en samen met Fayah, Lina, Dagmar en Casper gingen wij proberen om een doelpunt te maken. De bal werd een beetje hard gegooid en Lina rende zo hard mogelijk om hem binnen de rode lijnen te houden. Net niet gelukt, jammer! Toen gingen we weer verdedigen en Sander riep: “Handen omhoog!!! En goedzo!!!”

We bleven er goed bij, maar toch werd het 0-4 door een mooi schot van Swift.

In de laatste 10 minuten gingen Fayah en Jayslin er uit en Lars en Rowena kwamen weer in het veld om te spelen en Lars was weer de superspeler.

Sander sprak zijn ploeg nog even toe en daar gingen we weer. Van de ene kant naar de andere kant van het veld. Er zal best tempo in hoor, maar opeens was Lina even gevallen en had een zere knie. Fayah kwam er weer in voor Lina en het spel ging weer verder. We deden ons uiterste best om een doelpunt te maken. Dagmar schoot op de rand, jammer en even later kreeg zij een bal op haar neus, dacht ik. Dat deed zeer en daarom kwam Jayslin er weer in en de laatste minuten braken aan.

Opeens had een meisje van Swift de bal en zij gooide met 1 hand de bal door de korf, dat vond ik toch wel knap hoor. Maar het was wel 0-5 en even later maakte de uitblinker van de wedstrijd ook nog 0-6. Jammer dat we geen tegendoelpunt konden maken al hebben we wel een paar kleine kansjes gehad. De tijd was om en Lotus floot voor het einde van de wedstrijd en kon zich voorbereiden om haar eigen wedstrijd in het eerste te spelen uit tegen OKV in Oostzaan en die hebben ze glansrijk gewonnen!!!

Maar we waren nog niet klaar, we moesten allemaal nog om de beurt 2x een strafworp nemen. Ik stond klaar met mijn pen en papier om de doelpunten op te schrijven, maar van beide ploegen ging er niet eentje door de korf, maar ernaast, er overheen, of op de rand. JAMMER!!!

In de Swift ploeg speelden een jongen en een meisje, die toch wel iets beter waren dan de andere kinderen en hierdoor onderschepten zij veel ballen, zodat Swift vaker en langer kon aanvallen en ook konden zij de korf beter vinden.

Maar ik denk, dat jullie na een tijdje, waarin veel getraind is en wedstrijden gespeeld zijn, enorm vooruitgaan en ook een wedstrijd kunnen winnen.

Ik vond het hartstikke leuk om naar jullie te kijken en wens jullie allemaal, spelers en trainers, veel plezier en succes in de komende wedstrijden.

Tot ziens op het veld, Rita