• COVID-19

• Zaterdagmorgen 23 oktober om 10 uur moesten onze E-tjes spelen tegen de E-ploeg van Oosterkwartier. Het was behoorlijk koud en vooral de ouders en andere personen, die voor hun plezier langs de kant stonden hadden hier last van en doken diep in de kraag van hun jas. De kinderen die moesten spelen hadden daar geen last van, want die rennen van de ene kant van het veld naar de andere kant.

De E1 bestaat uit 6 kinderen, Tess-de grootste, Isis-ken ik, Nora-donkere staart, Lieke-blonde staart, Linda was helaas ziek en Oguzhan, de enige heer van onze ploeg. Patricia is trainer/coach en Yanis zal deze wedstrijd gaan leiden.Uit de wedstrijden hiervoor had Oosterkwartier 4 punten behaald en Furore 5, ze hadden allebei 5 wedstrijden gespeeld, dus nu 6 en dit was de laatste wedstrijd op het veld.

Eerst even warmlopen en wat inschieten, een praatje van Pat en ...? Zitten alle veters goed vast, dan kunnen we aan de wedstrijd beginnen. Yanis floot en omdat wij de thuisploeg zijn mogen wij beginnen. Zo gezegd, zo gedaan. Tess bleef even aan de kant en Isis speelde als jongen. Maar onze aanval was van korte duur, omdat een Oosterkwartier heer de bal er tussenuit haalde. Toen ging Oosterkwartier in de aanval. Toen zij hadden geprobeerd om een doelpunt te maken ving Nora de bal en samen met haar medespelers werd de bal naar de andere korf gespeeld.

Maar ook Oosterkwartier liet de kaas niet van het brood eten en veroverde de bal weer terug. Dit had gevolgen voor onze ploeg, want opeens schoot een jongen van Oosterkwartier de bal door de korf en stonden we met 0-1 achter. Toen gingen wij weer samenspelen en er kwamen wel wat kansen, maar de bal wilde nog niet door de korf, WAT JAMMER TOCH! Omdat het veld toch wel klein is, stond een Oosterkwartier speler buiten de rode lijn, maar hij had het niet in de gaten en wilde gewoon doorspelen. Maar Yanis had het door en floot hiervoor, zodat Furore de bal weer mocht ingooien. De eerste 10 minuten waren om, even praten en een slokje, en weer beginnen. Tess kwam nu in het veld als heer, Nora ging aan de kant en Isis werd weer meisje.

We kwamen wat beter in de wedstrijd en we schoten een paar keer goed op de korf, maar de bal wilde er nog niet door. De spelers renden heen en weer, dan weer een aanval op de Oosterkwartier korf en terug rennen naar de andere korf om het daar te proberen. Er zat tempo in en van de kou hadden ze geen last hoor. Opeens schoot Oguzhan de baal door de korf, juichen! Het was 1-1, PRIMA! De stand bleef zo tot de rust.

Intussen was Oene bezig het hoofdveld bladvrij te blazen voor de wedstrijden, die hier in de middag gespeeld gingen worden. Allemaal naar de kantine voor limonade en de supporters hadden wel trek in een warm bakkie. Bakkie in de koude handen mee naar buiten en naar het veld voor de 2e helft.

De 2e helft begon weer met Nora als jongen, Isis ging eruit en Tess werd weer meisje. In onze eerste aanval bleef de bal lang in het vak, maar we hadden niet veel kans om te schieten, want Oosterkwartier verdedigde goed. Opeens kwam er een schot van Lieke, maar die was net naast, jammer! Het spel ging weer verder van de ene kant naar de andere en er kwamen toch wel kansen voor beide ploegen. Na een onderschepping door Tess werd de bal na goed samenspelen met z’n allen naar de vrijgelopen Oguzhan gespeeld. Hij aarzelde geen moment en schoot de bal door de korf, 2-1. Jaaaaaaaaa… we staan voor en iedereen blij!

Maar het duurde niet lang of een speler van Oosterkwartier kwam vrij en zij schoot, jammer genoeg voor ons, de bal door de korf en zij was er natuurlijk wel blij mee. De stand was weer gelijk, 2-2. Een schot van Lieke kwam op de rand en dat was toch zooooo jammer. De laatste periode van 10 minuten was ingegaan, Isis kwam er weer in en Nora ging aan de kant. Tess werd weer heer en het spel ging weer verder. Zitten alle veters nog goed vast?!

Het was zooooo spannend… De aanvallen gingen heen en weer en beide ploegen hadden nog wel kansen om het winnende doelpunt te maken. Een schot van Oguzhan op het randje rolde aan de verkeerde kant van de korf af, jammer. Isis ving het schot af en het ging weer verder met aanvallen. Wie gaat er voor de doorloopbal riep Patricia nog, maar het mocht niet baten. Voor ons kwam er geen doelpunt meer bij, maar...  3en schot van een Oosterkwartier heer trof wel doel en toen was de stand opeens 2-3. Oei, oei!

Bij ons werd er nog wel een paar keer geschoten, maar de bal wilde niet meer door de korf en toen Yanis floot voor het eindsignaal hadden we jammer genoeg met 1 puntje verschil verloren. Oosterkwartier heeft net even wat meer geluk gehad, want ik vond jullie even sterk. Jullie hebben met z’n allen reuze je best gedaan in deze wedstrijd. Volgens mij zijn de wedstrijden op het veld nu allemaal gespeeld en gaan we hopelijk over een paar weken weer aan de zaalcompetitie beginnen en ook de binnentraining begint binnenkort weer, maar dat zullen jullie nog wel van Patricia horen.

O ja, er moesten natuurlijk nog strafworpen genomen worden. Allemaal 2 keer schieten en de eindstand was 1-1. Bij ons het was Tess die het doelpunt maakte, prima toch!

Veel plezier en succes straks in de zaal.

Rita