• COVID-19

• Ja, de competitie is weer begonnen en de eerste wedstrijd van onze D1 was tegen Purmer D1. Het was weer even wennen, want de dekseltjes moesten natuurlijk uit het veld genomen worden waar de palen in moesten. Gelukkig kwam Henk met zijn zakmes met kurkentrekker en was het zo voor elkaar. De palen konden geplaatst worden en we konden ballen. Eerst nog even inschieten en toen floot Rory, het teken dat de wedstrijd gaat beginnen.

In de aanval begonnen Emma, Lana, Jessie en Stijn, terwijl Roos, Yara, Lisa en Thijmen de verdediging bemanden. Fay was wissel en Niek en Milan waren niet aanwezig. Deze D1 ploeg wordt getraind door Daniek en Luna, die tevens het coachen van de ploeg bij de wedstrijden op zich neemt. De wedstrijd van de D1 duurt 2x 12 ½, rust en dan weer 2x 12 ½.Veel van de spelers en speelsters waren mij nog onbekend, dus het was weer letten op de schoenen, sokken, bril, kleur haar enz. en naar mijn mening ben er weer aardig uitgekomen.

De wedstrijd begon en door beide ploegen werden leuke aanvallen neergezet met veel schoten op de korf. De doelpunten wilden nog niet erg lukken, er werd echter fanatiek gespeeld met veel goede onderscheppingen door beide ploegen en uiteindelijk komen dan toch de doelpunten. Echter helaas voor ons kwamen de ballen nog niet door de korf en had Purmer een beter resultaat. Ze scoorden 0-1 via een doorloopbal en even later was het 0-2 door een afstandschot. Bij deze stand verstapte Roos zich en had last van haar enkel. Faye nam haar plaats in. Het werd ook nog 0-3 via een afstandschot en Jessie dacht ik ga er 1-3 van maken, maar haar schot kwam net op het randje. Jammer, de eerste periode was voorbij en er werd gewisseld van vak en functie.

Een lange bal op de vrijgelopen Faye betekende 1-3 en we hoopten dat we in konden halen, maar de wedstrijd verliep heel anders.
    Purmer had op dit moment een heel goed aanvalsvak en ondanks dat we toch wel wat kansen hadden, was Purmer in deze opstelling toch beter in de aanval en ze 4 keer achter elkaar en dat was best goed natuurlijk. Voor ons niet zo leuk dat we zo met 1-7 achter kwamen te staan.

Na het goed verdedigen van een Purmer schot, kwam de bal weer bij onze aanval en na goed samenspel tussen Yara, Lisa, Thijmen en Faye schoot de laatste de bal van een meter of 3 door de korf, joepie 2-7 en nu proberen door te gaan. Met Roos ging het weer goed en ze kwam nu in het veld voor Lisa. Er waren later nog wel meer wissels maar dat heb ik niet bijgehouden. Het is gewoon belangrijk dat iedereen lekker kan spelen, dat is prima. Faye had een prima eerste helft, want zij schoot vlak voor rust nog een bal door de korf en gingen we met een 3-7 de rust in met limonade.

RUST

Na de rust kwam Lisa erin voor Jessie en het spel ging weer verder. Er kwam wat meer wind en er hingen donkere luchten. Als het maar droog blijft… en dat bleef het gelukkig. We hadden in deze periode meerdere goede aanvallen, maar de bal wilde maar niet door de korf. Emma, Lana, Lisa en Stijn deden hun uiterste best, echter het werden steeds randjesballen. Het publiek leefde erg mee en het “geoooooh” en “geoeioeioei” was niet van de lucht en ook Luna sprak haar ploeg steeds toe en gaf aanwijzingen hoe ze moesten spelen.
    Kortom, iedereen deed zijn uiterste best om de stand nog beter te maken.

We hadden echt heel lange aanvallen met goed samenspel en ook verdedigend zat het goed in elkaar. Er werden heel veel ballen in de aanval van Purmer onderschept en naar de aanval gespeeld. Het ging wel eens een keertje mis hoor, zodat Purmer weer aanvalskansen kreeg, maar over het algemeen hadden wij in de tweede helft meer de bal dan de tegenstander. Jammer dat de doelpunten net niet lukten.

Na de 12 ½ minuten werd er weer van vak en functie gewisseld en gingen we aan de laatste periode beginnen.
    Dat ook in deze minuten onze verdediging goed werk verrichtte blijkt wel, want Purmer heeft in de 2e helft helemaal geen doelpunten meer gemaakt. En wij konden onze doelpunten nog met eentje verhogen, toen Purmer een onderschepte bal naar hun aanval wilde spelen, wist Thijmen hem er weer tussenuit te pikken en speelde naar de vrijstaande Yara. Zij aarzelde geen moment en schoot de bal mooi door de korf, iedereen juichen natuurlijk, 4-7.

Na enkele minuten floot Rory voor het einde van de wedstrijd en ondanks dat we verloren hadden, waren we toch wel tevreden over het spel en de inzet van iedereen. Nu nog een beetje oefenen op het schot en dan zul je zien dat er nog betere resultaten zullen komen.

Ik wens Luna en Daniek en natuurlijk alle spelers en speelsters nog fijne en leuke wedstrijden toe met goede resultaten. Aan jullie inzet zal het niet liggen!

Rita