• Nieuwsbrief inschrijving

 • Om 12 uur moest onze B2 van de coaches Eline en Chris spelen tegen de B3 van KZ. Onze ploegen bestaat alleen uit “meiden” en wat voor meiden, allemaal bikkels bleek uit de wedstrijd want ze gingen niet opzij voor de “heren” van KZ. Prima hoor!!! De ploeg van KZ had 1 dame die als heer speelde en samen met nog een heer van KZ waren het voor ons wel erg bekende gezichten.

  Onze ploeg bestond uit:

  Aanval:
  Dame Melisa
  Dame Lente
  Heer Fleur
  Heer Lotte

  Verdediging:
  Dame Isa
  Dame Sienna
  Heer Fenna
  Heer Larissa

  Nora was afwezig en John was de scheidsrechter.

  De wedstrijd kon beginnen en het was al in de eerste minuut, dat Melisa achter de paal werd vrijgespeeld en scoorde gelijk de 1-0. Een prima start toch!! Maar het duurde niet lang of KZ maakte 1-1 uit een strafworp. Er was door ons een verdedigingsfout gemaakt en ja dan krijg je zo’n vrije kans tegen. En de nieuwe regel is dat degene, waartegen de overtreding wordt gemaakt, zelf de strafworp moet nemen. Zelf vind ik dit wel een goede regel, want nu moet iedereen erop trainen om deze vrije kans om te zetten in een doelpunt.

  In de komende periode werden door beide ploegen heel veel ballen onderschept, vooral bij het afvangen in het aanvalsvak van Melisa, Lente, Fleur en Lotte gebeurde dat goed. Hierdoor kregen wij veel ballen in de aanval en een mooi schot van Sienna ging er net niet in.
  KZ ving af en speelde de bal naar hun aanval. Hieruit kwam een doelpunt, een heer schoot van afstand mis, liep door en ving zijn eigen schot af en legde de bal erin, 1-2 een mooie aanval.

  Toen moesten wij weer in actie komen, er werd goed rond gespeeld. Er werd ook veel geschoten, maar de zuiverheid was er even niet. Zodoende kon na een onderschepping KZ weer tot een aanval komen en hieruit werd van afstand 1-3 gescoord.
  Hierna konden wij lang aanvallen, want Larissa, Fenna, Sienna en Isa hielden het in de verdediging goed dicht. Ook de twee wat grote heren van KZ werden goed onder de duim gehouden.

  Nadat Lente eerst haar afstandschot op de rand zag ketsen, werd er weer met het gehele vak rondgespeeld. Lotte geeft de doorlopende Lente aan en het was 2-3 en even later werd Fleur foutief verdedigd, dus strafworp. Fleur nam hem en doelpunt, maar John had nog niet gefloten, dus telde hij niet. Moet nog een keertje genomen worden, maar dat deerde Fleur niet want die gooide ze er ook in, 3-3. Klasse meiden!!

  Er wordt lekker fel op de bal gespeeld in de verdediging en zodoende werd er veel onderschept en konden we weer aanvallen. Uit een prima aanval kwam Isa door, Fenna gaf aan en ja hoor, GOAL!! 4-3. Het werd echter toch weer gelijk 4-4 van korte afstand en na een onderschepping ging KZ weer in de aanval en maakte vlak voor rus 4-5 van achter de korf.

  RUST

  In de tweede helft ging in het begin het spel aardig heen en weer met kansen voor beide ploegen. Er werd veel geschoten, maar de korf werd nog niet gevonden. Dan komt Fleur door en wordt foutief gehinderd, dus mag zij haar 3e strafworp nemen en ook deze zat er feilloos in, 5-5.

  In het laatste kwartier werd KZ wat sterker en kon uitlopen met scoren. Wij hadden ook wel kansen hoor, maar de doorloopballen gingen net mis en ook van afstand werd er wel geschoten, maar het zuivere schot waren we even kwijt. En ondanks het fel en goed verdedigen van onze meiden, wist KZ toch kansen te scheppen en hun schoten waren net even beter dan die van ons.

  Het werd 5-6, 5-7 en 5-8 met twee ploegen afwisselend in de aanval, maar wij konden de korf niet meer vinden helaas.
  En doordat KZ 3 punten voor stond, konden ze wat meer kijken in de verdediging en de schoten van onze aanval afvangen en waren we de bal weer kwijt.

  Het ging gewoon in de laatste periode bij ons iets minder, maar ik moet wel zeggen dat ik van jullie mentaliteit genoten heb. Jullie gingen voor elke bal en hebben alles gegeven. Klasse!!

  Maar nu het laatste doelpunt, vlak voor tijd werd uit een klein kansje bij de korf gescoord en ik noteerde de eindstand 5-9.
  Maar John had 6-8 genoteerd, dus voor wie was nu dat laatste doelpunt?? En aangezien de scheidsrechter het laatste woord heeft is de stand 6-8 genoteerd, ja…. Voor wie schoot die laatste aanvaller de bal nu door de korf? Was dat nu voor KZ of voor Furore?!

  Succes allemaal in de laatste wedstrijd.

  Rita