• Nieuwsbrief inschrijving

 • Na een periode van niet mogen sporten in teamverband wegens corona, mogen in de laatste weken van het seizoen de jeugdploegen nog even de wei in om te korfballen en probeer ik weer elke week een “door een Furore-bril” te maken voor de website en/of facebook. Het KNKV heeft voor deze periode een klein programma gemaakt om weer lekker even te proeven van echte wedstrijden.

  Nu zit onze B1 pittig ingedeeld, maar dat mag de pret niet drukken. Jullie gingen er gewoon tegenaan met z’n allen.

  Anouk L. nam de honneurs waar om de B1 ploeg te begeleiden in deze wedstrijd. In de aanval stonden Melissa, Maud, Jikke en Gerben, terwijl Loes, Lotte, Lars en Julien zich in de verdediging opstelden. Yelena en Tom waren de wissels en Jerry had de schone taak om deze wedstrijd te leiden. Het zou een flinke klus voor ons worden, want Groen Geel speelt in de competitie veel hoger dan wij, maar jullie gingen ervoor.

  Als thuisspelende ploeg namen wij uit en onze eerste aanval was gelijk een goeie, want Maud rondde fraai een doorloopbal af en we stonden met 1-0 voor. Groen Geel nam de aanval over en de bal bleef vrij lang in hun vak, maar er werd goed verdedigd, er waren wel kansen natuurlijk maar er werd nog niet zuiver geschoten. Loes ving een schot af en de bal ging weer naar onze aanval.
  Na een actie van de gehele aanval werd Gerben foutief verdedigd en hij benutte de strafworp, dus 2-0.
  Was Groen Geel nog niet wakker, of hadden ze onze B1 onderschat? Desi heeft ze in ieder geval wakker geschud en daarna kregen wij toch niet zoveel kansen meer en ging het Groen Geel voor de wind. Ze waren uiteraard een stuk sterker dan wij, maar we lieten ons niet op onze kop zitten en gingen er wel tegenaan.


  Jikke kreeg een goede kans, maar het werd een randjesbal. Een omdraaibal van Gerben werd wegens verdedigd afgekeurd, jammer. Een ondanks de preek van Anouk tijdens een time-out, konden we even geen vuist maken en liep Groen Geel uit naar 2-7. Een heer van Groen Geel miste bij het voorspringen bij de middenlijn en bij het doorspelen naar een vrijstaande speler werd een fout gemaakt, dus strafworp en Gerben maakte de 3-7. Prima gedaan Furore. Bij deze stand kwam Yelena erin voor Loes. Melissa onderschepte een bal en via, via een diepe bal naar de aanval, maar het mislukte net en dat was jammer. Voor beide ploegen kwamen nog wel wat kansen, maar tot de rust veranderde er niets meer.

  RUST

  De tweede helft begon en weer zouden wij het erg zwaar krijgen. Maar er werden ook leuke kansen gecreëerd, t.w. Lars en Lotte kwamen goed tot schot, echter niet zuiver genoeg en dus geen doelpunten. Jammer.
  Het aanvalsspel van Groen Geel was beter en wij hadden het er moeilijk mee, maar het moet gezegd worden, jullie werkten er wel keihard voor en er verschenen heel wat zweetdruppeltjes op de voorhoofden. Vandaar ook de “drink-time-out” die even ingelast werd, was ook wel even nodig want het was best warm om te spelen. Groen Geel liep uit naar 3-12 en intussen had Melissa plaats gemaakt voor Loes en even later kwam Tom ook nog in het veld voor Julien? Bij deze stand konden wij via een strafworp van Gerben nog een puntje dichterbij komen, maar helaas zat de rand van de korf in de weg. Fleur en Sienna kwamen er in de laatste periode nog even in voor Loes en Maud en de laatste 7 minuten gingen. Groen Geel was nu goed op dreef en wist via schoten van achter de korf en afstand nog 4 keer de korf te raken. Zo brachten zij de eindstand op 3-17.

  Ja, wat moet ik van zeggen? In ieder geval zijn jullie er met de hele ploeg tegenaan gegaan en dat verdient een pluspunt. En in de komende tijd kunnen we alleen maar beter worden! Echter Groen Geel was nu gewoon te sterk voor ons.

  Rita