• Nieuwsbrief inschrijving

 • Afgelopen zaterdag moest onze A1 tegen ZKV A1 spelen, dit was ook de laatste wedstrijd van het ingelaste programma.

  Onze ploeg bestond uit:

  Aanval:
  Doenja
  Kayleigh
  Dylan
  Rory

  Verdediging:
  Femke
  Jasmijn
  Sven
  Robin

  Dewi en Maudi zijn niet aanwezig, Danny wissel, Arjan Coach en Sander scheidsrechter.

  Het was warm en drukkend, dus er zal menig zweetdruppeltje vallen. Gelukkig staan er flessen aan de kant en hier wordt regelmatig gebruik van gemaakt.

  Wij begonnen met een korte aanval, bal werd snel onderschept, maar ook ZKV was de bal gauw kwijt. Iedereen moest er een beetje inkomen. Maar onze aanval ging er nu goed tegenaan, er werd snel rond gespeeld en af en toe diagonaal. Kayleigh kwam er langs en werd verkeerd afgestopt. Deze strafworp moest zij uiteraard zelf nemen, helaas werd het een randjesbal.

  ZKV nam de aanval over en een doorloopbal van een heer trof doel, 0-1. Furore kwam weer in de aanval en er waren diverse afstandsschoten, met goede afvang. Helaas was het niet zuiver genoeg om gelijk te komen. Nadat de bal verschillende keren van de ene aanval naar de andere was gespeeld, kreeg ZKV een vrije bal. Deze was mis, maar de bal werd afgevangen, naar dezelfde heer gespeeld en nu schoot hij wel raak, 0-2.

  Na de wissel kwam Robin tot een mooi afstandschot, de bal zat al in de korf maar ketste er weer uit, jammer. Maar toen kwamen de minuten van Sven, uiteraard in samenwerking met zijn vakgenoten. Eerst schoot hij van afstand 1-2 in en even later uit een vrij verre onderhandse bal was het 2-2. Echter ZKV kwam een moment op stoom en uit 2 afstandsschoten en 2 doorloopballen was de stand op 2-6 gebracht. Dit gaat wel erg hard, wij kregen best wel kansen om te scoren, maar de schoten waren nog niet zuiver genoeg. Ook de vrije ballen gingen er nog niet in, maar Rory verdiende een strafworp en legde hem er netjes in 3-6. Echter er werd snel aan de andere kant gescoord en zodoende werd het voor de rust nog 3-7 via een afstandschot.

  RUST

  Drinken en een peptalk door Arjan en met z’n allen fanatiek de tweede helft in. Intussen was het weer steeds benauwder geworden, maar daar hadden beide ploegen last van. Danny wisselde met Rory en uit één van onze aanvallen werd Sven verkeerd afgestopt, hij benutte de strafworp, 4-7. ZKV nam weer uit en opeens een heer helemaal vrij, dit bracht de stand op 4-8. Hierna kwam er een periode dat het ons wat meer meezat, mede door het harde werken van iedereen. Danny verdiende een strafworp en benutte deze ook, 5-8 en even later werd Doenja op afstand vrijgespeeld en wammes….. het was 6-8.

  Na een onderschepping van Femke, wilde zij snel naar de korf voor een doorloopbal, echter een ZKV heer tikte de bal er tussenuit. Dat was jammer en hierna werd aan de andere kant gelijk gescoord, 6-9 dus dubbel jammer. Na wat leuke acties van beide ploegen benutte ZKV weer een doorloopbal 6-10 en even later schoot Doenja 7-10 in van afstand. Een prima aanval was dit met het gehele vak. Klasse!!
  Maar hoe we ons best ook deden, ZKV was toch een tikkeltje beter en bracht de stand op 7-11 via een strafworp en 7-12 met een afstandsschot.

  Rory kwam er weer in en Dylan nam plaats op de reservebank. Het spel ging verder en door goed samenspel en tempo maken kwamen er toch weer wat kansen, echter nog niet benut. Na een afstandschot van ZKV 7-13, namen wij de laatste periode van de wedstrijd in onze handen. Kayleigh stond vrij en iedereen riep, “schieten” en toen deed ze dat en maakte de 8-13, een prima goal.

  Sander floot voor een gevraagde time out en water en Arjan gaf de opdracht, veel meer schieten en goede afvang neerzetten, tempo maken. Gerben kwam er nog even in voor Robin en onze aanval ging weer verder. Uit de afvang van een schot door Kayleigh kwam Doenja vrij en zij schoot de 9-13 erin. Dit was ook de eindstand.

  De tweede helft vond ik beter gaan dan de eerste, sneller spel en de kansen werden beter benut en er werd gelijk gespeeld 6-6. Dus volgende keer 2 maal een 2e helft spelen.

  Ik heb een leuke wedstrijd gezien, veel talent en uitzicht op de toekomst.
  Veel plezier en succes met z’n allen!

  Rita