• Coronamaatregelen

 • Op deze pagina zijn alle updates over de coronamaatregelen te vinden.

  Update: 28 januari 2022

  We gaan weer korfballen!

  “De Rijksoverheid heeft dinsdag bekendgemaakt dat de coronamaatregelen verder versoepeld worden. Nadat er al anderhalve week volop getraind kon worden, is vanaf woensdag 26 januari het spelen van competitiewedstrijden met publiek ook weer mogelijk. Wel is voor spelers en toeschouwers van achttien jaar en ouder het coronatoegangsbewijs verplicht.

  Breedtesport:
  Voor de breedtesport is de competitie zoals in november gestart hervat. Dat betekent dat alle ingeplande wedstrijden* in principe vanaf zaterdag 29 januari a.s. weer doorgaan. Hierbij is het wel verstandig om contact te houden met de tegenstanders om te kijken of zij ook daadwerkelijk in staat zijn om te spelen. Mochten er teams uitvallen wegens ziekte of quarantaine, dan horen jullie dat uiteraard via de teamapps.

  Wedstrijdsport:
  Voor de wedstrijdsport wordt een nieuwe, “halve” competitie opgestart. Dit betekent dat in een kleinere poulesamenstelling een nieuw, korter programma wordt ingepland met nieuwe wedstrijden en mogelijk ook nieuwe tegenstanders. Vanaf zaterdag 5 februari start deze nieuwe competitie. Het programma* verschijnt zo snel mogelijk op de website en in de KNKV app.

  Wat betreft regels voor spelers, publiek, ouders, chauffeurs naar uitwedstrijden, etc. Hiervoor gelden simpelweg alle regels die het RIVM op dit moment nodig acht om de pandemie zo veel mogelijk onder controle te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • de basisregels van o.a. het dragen van een mondkapje (ook voor de sporters is dit tussen sporthal en kleedkamer verplicht) en het houden van 1,5 meter afstand. Ga dus bijvoorbeeld niet schouder aan schouder op de tribune zitten!
  • Voor toegang tot sportaccommodaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar of ouder.
  • Alle overige regels vind je op de site van de rijksoverheid.
  • Voor diverse zalen is een maximum aantal bezoekers vastgesteld.

  We doen een dringende oproep aan al onze leden, toeschouwers en bezoekers om alle regels na te leven en hier in samenspraak met elkaar op een goede manier mee om te gaan. Het is in ieders eigen belang en verantwoordelijkheid, want #alleensamenkrijgenwecoronaondercontrole!

  Allemaal heel veel plezier tussen en langs de lijnen!