• COVID-19

 • Voor de derde speelronde op rij weet de Furore selectie 4 punten te behalen. Ditmaal werd de selectie van Viking uit Wijk bij Duurstede aan de zegekar gebonden. 

  De week begon wat rommelig. Op dinsdag een verkorte training vanwege de hevige regenval in Assendelft. Op donderdag eerst de opening van de nieuwe dartbaan, aangelegd door R. Luten Bouw (tevens balsponsor van deze week). Verder een normale training met een goede onderlinge partijvorm tussen beide selectieteams wat op het scherpst van snede ging en uiterst spannend was. Iedereen was gebrand om de punten op de Omzoom te behouden. 

   

  Uiteraard was het eerst aan 2 om aan te treden. Een gelijk opgaande eerste helft waar de fysieke duels niet werden geschuwd. Geen van beide teams wist los te komen van de ander. De rust werd opgezocht met een 9-8 voorsprong voor Furore. In de tweede helft een beter Furore. Er ontstond een gat van 4 goals, welke ook de gehele tweede helft werd vastgehouden. De eindstand zou hetzelfde zijn als 2 weken geleden, 19-14. De laatste drie wedstrijden zijn allen met 5 punten verschil gewonnen waarbij zelf veel en makkelijk werd gescoord. Met deze overwinning blijft het tweede in de nek hijgen van koploper DWS, welke in de laatste speelronde voor de zaal nog naar de Omzoom komen. 

   

  Vervolgens was het weer de beurt aan het vlaggenschip. Een moeizaam scoreverloop in de eerste helft. Na 4 minuten stond er een 2-1 voorsprong op het bord, waarna er een lange doelpuntendroogte ontstond aan Furore zijde. In de 19 minuten die volgende, werd maar 2x de korf gevonden. Echter wist Viking de korf helemaal niet te vinden en kwam er 5-2 op het bord te staan. In de laatste 4 punten voor rust, weet Viking te scoren en trekt het de stand binnen mum van tijd weer gelijk, 5-5 bij rust. Aanvallend te weinig goals, verdedigend prima gedaan was de conclusie van de eerste helft. De eerste aanval direct na rust werd een Viking doelpunt. Goals vallen om en om tot Viking vanaf 7-7 twee keer op rij weet te scoren. Viking loopt zelfs uit naar 8-11 waarna Furore in een tijdsbestek van 9 minuten een 4-0 run maakte en weer op voorsprong kwam. Binnen een minuut stond Viking weer op voorsprong en een spannend slotfase zou aanbreken. Waar Ivo bij zijn invalbeurt eerder al een afstandsschot wist te maken, kreeg hij nu bij een actie naar binnen een strafworp mee. Deze wist hij te benutten en zo stond er 2 minuten voor tijd een 13-13 stand op het scorebord. De eindfase, waar al zo lang op getraind wordt, brak aan. Met nog 1 minuut op de klok kwam de bal bij de aanval. Schieten op de juiste rebound, punt houden of gaan voor de 2 punten. 30 seconden voor tijd weet Nils de bal binnen te schieten, 14-13. Bal nog naar de andere kant, onderschept en weer opgebracht naar de aanval. Nog 1x een aanval uitspelen. Dom balverlies en nog 1 allerlaatste kans voor Viking. Bal naar de Viking aanval, halverwege de aanzet naar binnen fluit de scheidsrechter voor het laatst. 14-13 overwinning met de hakken over de sloot. 

   

  Komend weekend de uitwedstrijd bij Woudenberg. Woudenberg 2 staat twee punten achter op Furore 2. Als het tweede naar boven wil blijven kijken, zal deze wedstrijd dan ook gewonnen moeten worden. Woudenberg 1 is samen met Furore en ZKC koploper in de tweede klasse. Op papier staan er dus twee topwedstrijden op het programma!

   

  Om 14.00 uur start het tweede, waarna het eerste om 15.30 uur volgt. Alle steun is welkom in Woudenberg!

   

  Alle supporters van afgelopen weekend, hartelijk dank voor de aanmoedigingen!

  Door Nils Breebaart