• COVID-19

• Zoals vorige week al in het verslag vermeld, stond de uitwedstrijd bij Woudenberg op het programma. Op voorhand stond Woudenberg 2 twee punten achter op Furore 2. Als het tweede naar boven wil blijven kijken, zal deze wedstrijd dan ook gewonnen moeten worden. Woudenberg 1 was samen met Furore en ZKC-koploper in de tweede klasse. Op papier stonden er dus twee topwedstrijden op het programma!

De wedstrijd van Furore 2 startte voortvarend, de eerste Furore aanval werd bekroond met een doelpunt. Vervolgens een lange periode zonder doelpunten, totdat Julia deze droogte doorbrak. Een erg moeizame eerste helft waarin beide teams de korf niet weten te vinden. De kansen waren er wel, alleen de afronding ontbrak bij beiden. Rik wist zijn strafworp te verzilveren en bracht de stand op 1-3. 4 minuten voor rust wist Woudenberg gelijk te komen tot 3-3. Ineens schoot het rendement bij de thuisploeg omhoog en was bijna elke aanval raak. Een 4-0 run van Woudenberg bracht de ruststand op 6-3. Na rust weer een lange doelpuntendroogte van 12 minuten, waarna doelpunten om en om vielen waardoor het gat bleef. Bij een stand van 8-4 werd er met de nodige wissels getracht het tij te keren, de beloning bleef echter uit. In de slotfase wisten Yara en Danny de stand nog naar 10-6 te tillen. Verdedigend redelijk goede pot gespeeld, helaas scorend te weinig hier tegenover gezet.

Zo moeizaam het scoren verging in de wedstrijd van het tweede, zo snel vielen ze in de beginfase van het eerste. Aan beide kanten was het rendement zeer hoog. Na 10 minuten waren er al 10 treffers geproduceerd, evenredig verdeeld over beide teams. Eline en Coen wisten binnen een minuut Furore op 2 punten voorsprong te zetten. Vanaf dat moment verging het scoren door beide teams wat moeizamer. Woudenberg wist op een 8-7 voorsprong te komen. Chris en Coen pareerde dit, waarna de laatste goal voor rust weer door de thuisploeg werd gemaakt, 9-9 ruststand. Yanis opende de score na rust. Woudenberg scoorde binnen 3 minuten weer 3 goals, waarna Yanis weer voor de aansluiting zorgde. De thuisploeg liep uit naar een voorsprong van drie punten. Furore moest in de achtervolging, maar dichter bij dan twee punten verschil waren zij niet komen. Het slotakkoord was aan Woudenberg met 2 treffers, wat de einduitslag op 18-14 bracht. Helaas net niet goed genoeg om het Woudenberg de hele wedstrijd moeilijk te maken, maar er is een prima pot korfbal op de mat gelegd. Dit geeft weer vertrouwen voor het komende weekend.

In dat komende weekend komt de selectie van Haarlem naar de Omzoom. Haarlem 2 verkeerd in een lastige situatie, met maar 2 punten staan zij op de voorlaatste plaats. Furore 2 staat door de nederlaag gelijk met Woudenberg, 4 punten achter op koploper DWS. Haarlem 1 daarentegen nestelt zich, door de ruime 18-7 overwinning op Viking, in de top van de ranglijst en heeft momenteel evenveel punten als Furore 1. Beide teams staan nu 2 punten achter op koplopers ZKC en Woudenberg.

Op papier zou er komende zaterdag weer boeiende potten korfbal ten tonele worden gelegd. Of dit ook het geval is, hopen wij dat u met eigen ogen komt aanschouwen!

Alle meegereisde supporters naar Woudenberg, hartelijk dank!

Tot zaterdag om 14.00 uur op de Omzoom waar Furore 2 de bal voor het eerst in het spel brengt, gevolgd door het eerste om 15.30 uur!

Nils Breebaart