U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor leden
10-03-2020 20:40 uur

Samenwerking Furore en KZ/Thermo4U

Aan het begin van dit seizoen heeft u op de site kunnen lezen dat wij een samenwerking met Furore zijn aangegaan. Op dinsdag 3 maart j.l. vond, na diverse andere commissie overleggen, voor de eerste keer een bestuurlijk overleg plaats tussen delegaties vanuit het bestuur van Furore en van KZ/Thermo4U. Op datzelfde moment speelde toevallig het vierde van KZ/Thermo4U een oefenpartij tegen Furore 2 en de volgende dag speelt het derde/Thermo4U tegen Furore 1 een oefenpartij. Sportief weten we elkaar dus ook al goed te vinden.

Doel van de bestuurlijke bijeenkomst was om elkaar te informeren over de toekomstvisies van beide clubs en te zoeken naar die terreinen waar we door samenwerking beide sterker kunnen worden. Dave van Zonderen als voorzitter van Furore lichtte in het gesprek toe wat de vijf speerpunten van beleid voor Furore zijn. Corrie Noom, de voorzitter van KZ/Thermo4U lichtte daarna toe waar het bestuur van KZ/Thermo4U de pijlen op gericht heeft de komende periode.

Wij bij Furore hebben de ambitie om met alle eerste teams, senioren en jeugd, minimaal 1e klasse te gaan spelen. Voor ons is het opleiden van trainingskader dan ook een onderwerp waar we graag de samenwerking met KZ/Thermo4U op willen intensiveren. We hebben daarom afgesproken dat een viertal jeugdtrainers van Furore aan deze opleiding bij KZ/Termo4U gaat meedoen.

KZ/Thermo4U is druk bezig met het ontwikkelen van de Topsportvisie, waarvoor we worden gesteund door de Rabobank. In dat traject zit ook het ontwikkelen van een rode draad (de technische leerlijn). Deze willen we  in combinatie met de training van al onze jeugdtrainers ook gaan toepassen. Deze rode draad kan ook zeker van ons zeer nuttig en bruikbaar zijn.

Ook op andere terreinen hebben we kennis en ervaring uitgewisseld. De sociaal-maatschappelijke rol van de vereniging in de wijk is voor ons nog een vrij nieuw terrein en PR en communicatie is een onderwerp waar beide verenigingen verbeterpunten in zien. Deze  punten samen oppakken en informatie delen biedt wellicht ook kansen.

Het vraagstuk van de arbitrage, dat ons soms wat grijze haren bezorgd, is zowel bij Furore als KZ/Thermo4U een probleem. Met elkaar meedenken en opleiden biedt hier wellicht ook versterking aan beide kanten.

Kortom, wij zijn als besturen een stukje dichter naar elkaar toegegroeid en zien zekere een mooie toekomst in deze samenwerking.

Peter Jorna

Bestuur Furore

Belangrijkste nieuwsberichten

In verband met het Corona virus komt het klaverjassen op 20 maart te vervallen.

Furore B1 - AW/DTV B2

De uitwedstrijd werd gelijkgespeeld met de uitslag 8-8 en de gelijkmaker viel in het laatste fluitsignaal. Zou deze wedstrijd een kopie worden van toen? Over 2 x 25 minuten weten we meer!

Coaches Kaylee en Anouk kwamen met de volgende ploeg in het veld. Aanval - Maudi (heer), Isa, Jasmijn en Cajo en in de verdediging Robin, Juliën, Kristel en Mirthe. Wissel was Dewi en Dani was niet aanwezig. Tycho hield de tijd en de stand bij en Sander had de leiding over deze zeer spannende wedstrijd.

35 plus doet weer aan sneldoelen
Het 35 plus team traint ook in de zaal lekker door. We hebben ondertussen een vaste kern van negen personen en afgelopen week waren deze er allemaal. Er stond namelijk sneldoelen op het programma. Sneldoelen is een echte klassieke "Hoger Op" activiteit . Elke eerste training van de maand mocht iedereen 1 minuut schieten op de korf. Te beginnen op 2,5 meter van de paal en dan zelf afvangen en weer schieten. Er waren altijd medailles te winnen welke werden gekleid door de PWWG ( pupillen,welpen werkgroep ) van toen. Dit waren meestal Rita, Marianna, Marianne en Monique.

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender