U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor leden
03-03-2020 20:07 uur

Door een Furorebril...

Furore B1 - AW/DTV B2

De uitwedstrijd werd gelijkgespeeld met de uitslag 8-8 en de gelijkmaker viel in het laatste fluitsignaal. Zou deze wedstrijd een kopie worden van toen? Over 2 x 25 minuten weten we meer!

Coaches Kaylee en Anouk kwamen met de volgende ploeg in het veld. Aanval - Maudi (heer), Isa, Jasmijn en Cajo en in de verdediging Robin, Juliën, Kristel en Mirthe. Wissel was Dewi en Dani was niet aanwezig. Tycho hield de tijd en de stand bij en Sander had de leiding over deze zeer spannende wedstrijd.

Het begon niet goed, want onze eerste aanval werd al snel onderschept door AW/DTV en zij namen de aanval over. Maar Kristel blokte het schot van haar dame en zodoende kwam de bal weer in onze aanval terecht en nu ging het beter. Er werd goed rondgespeeld en opeens kwam Jasmijn erlangs en schoot de door Cajo goed aangegeven bal zuiver door de korf, 1-0. Maar de voorsprong duurde niet zo lang, in de verdediging ging het voorspringen net even mis en de heer miste de omdraaibal niet, 1-1.

Voordat er weer een doelpunt viel gingen er heel wat tijd en acties voorbij. Een mooi ver schot van Robin, een dame van AW/DTV met een wondje (dus een pleister), een overtreding in de verdediging, dus een vrije bal voor AW/DTV. En ook een uit de ruimte gespeelde doorloopbal, die helaas net verdedigd was. Jammer!

Cajo blokte een schot, dus gingen wij weer in de aanval. We hadden wel door dat er strak gespeeld moest worden, want de dames van AW/DTV hielden van voorspringen. Dus strakke ballen en bewegen blijven. Er werd goed gespeeld door beide partijen en het was leuk om te zien en ook de coaches hielden zich niet stil - oké jongens, goede aanvallen!!!

Er werd door beide partijen gepoogd om veel te schieten, maar de verdedigingen overheersten en er werden weinig kansen weggegeven. De coach van AW/DTV paste 2 wissels toe en ook bij ons kwam een wissel, Dewi voor Mirthe.

Er ging een dame van AW/DTV naar de kant, had last van haar been. Er kwam geen vervanger, dus Jasmijn moest proberen ertussen te komen om de bal te onderscheppen. Toen kwam er een onewoman show van Dewi. Uiteraard met hulp van haar vakgenoten. Ze schoot er eerst een bal van afstand in en even later benutte ze een doorloopbal en was de stand opeens 3-1. Hiermee bereikten we ook de RUST.

In de tweede helft kwam Mirthe er weer in voor Dewi om haar verdedigende kwaliteiten te laten zien. Opeens een kansje voor Isa achter de paal en jammer genoeg op het randje. De bal ging weer naar de aanval van AW/DTV, maar dat duurde niet lang omdat de bal snel werd onderschept. Maar het uitspelen ging niet zuiver, zodat AW/DTV weer de bal had, maar ook dit was van korte duur en dus konden wij een aanval opzetten. Een dame van AW/DTV dacht daar anders over en veroverde de bal, die werd naar het andere vak gespeeld naar een vrijstaande dame en deze schoot van afstand de 3-2 in. Deze periode waren wij even de mindere ploeg, want na een lange bal op een heer, die vrij stond, was de stand opeens weer gelijk, 3-3. Oooeeeiiii!

We waren weer even terug op aarde en er moest gewerkt worden. Kristel kreeg een kansje vlak bij de korf en zij bracht de stand op 4-3. AW/DTV weer in de aanval en de aanvallende dames draaiden steeds om elkaar heen om te proberen erlangs te komen, maar de verdediging was goed. Echter opeens toch een kansje vrij dicht bij de korf en goal, de stand was weer gelijk 4-4. Bij deze stand wisselde Isa met Dewi en gingen we toch weer fanatiek verder.

We hadden een lange aanval met een afstandsschot en een doorbraak, net op de rand en AW/DTV had meer geluk, ook een bal op de rand, maar die viel erin, 4-5 en even later ging er een doorloopbal met 1 hand in, dus 4-6. Oh jee, zou het dan niet lukken? Maar de schouders werden er onder gezet en er was veel aanmoediging van de coaches en de tribune. Een schot van Robin op de rand en Isa weer voor Dewi ging de wedstrijd weer verder.

Na een heel snelle aanval kwam Mirthe vrij en zij scoorde de 5-6. Spannend!!!!

Zou het dan net zo eindigen als in de uitwedstrijd? Ja, dan moet er nog eentje gescoord worden. Nog 2 minuten te spelen en AW/DTV hield de bal lang in de ploeg, maar een heer hield de bal wel erg lang vast terwijl hij wel kon afspelen, dan is het spelbederf en Sander floot hiervoor af, in mijn ogen heel terecht. De bal ging naar onze aanval en er werd uiteraard wat nerveus gespeeld. De bal werd onderschept door AW/DTV, maar de bal ging uit. Kristel neemt heel snel de bal, gooit meteen naar Robin, die stond vrij en mikte de bal door de korf, 6-6. Gejuich en gejoel!!!! En 5 seconden daarna was de wedstrijd afgelopen. Weer gelijk!!! Wat een spannende wedstrijd!!!

Daar AW/DTV nog een kleine kans op het kampioenschap had, was de coach danig teleurgesteld en kwam samen met de heer waarvoor Sander had afgefloten vragen om uit te leggen waarom hij had gefloten. Dat deed hij maar of ze het er mee eens waren.......ik denk het niet. Jammer, maar de scheids had gelijk!

Wat een wedstrijd, verre van saai, hoogtepunten en iets mindere periodes, plezier, alles zat erin en ik heb me geen moment verveeld. Ga zo door jongens en meiden, met jullie trainers/coaches en we zullen nog veel van jullie zien en horen.

Veel succes en plezier in de verdere wedstrijden.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

In verband met het Corona virus komt het klaverjassen op 20 maart te vervallen.

Furore B1 - AW/DTV B2

De uitwedstrijd werd gelijkgespeeld met de uitslag 8-8 en de gelijkmaker viel in het laatste fluitsignaal. Zou deze wedstrijd een kopie worden van toen? Over 2 x 25 minuten weten we meer!

Coaches Kaylee en Anouk kwamen met de volgende ploeg in het veld. Aanval - Maudi (heer), Isa, Jasmijn en Cajo en in de verdediging Robin, Juliën, Kristel en Mirthe. Wissel was Dewi en Dani was niet aanwezig. Tycho hield de tijd en de stand bij en Sander had de leiding over deze zeer spannende wedstrijd.

35 plus doet weer aan sneldoelen
Het 35 plus team traint ook in de zaal lekker door. We hebben ondertussen een vaste kern van negen personen en afgelopen week waren deze er allemaal. Er stond namelijk sneldoelen op het programma. Sneldoelen is een echte klassieke "Hoger Op" activiteit . Elke eerste training van de maand mocht iedereen 1 minuut schieten op de korf. Te beginnen op 2,5 meter van de paal en dan zelf afvangen en weer schieten. Er waren altijd medailles te winnen welke werden gekleid door de PWWG ( pupillen,welpen werkgroep ) van toen. Dit waren meestal Rita, Marianna, Marianne en Monique.

Bestuursblog

Aan het begin van dit seizoen heeft u op de site kunnen lezen dat wij een samenwerking met Furore zijn aangegaan. Op dinsdag 3 maart j.l. vond, na diverse andere commissie overleggen, voor de eerste keer een bestuurlijk overleg plaats tussen delegaties vanuit het bestuur van Furore en van KZ/Thermo4U. Op datzelfde moment speelde toevallig het vierde van KZ/Thermo4U een oefenpartij tegen Furore 2 en de volgende dag speelt het derde/Thermo4U tegen Furore 1 een oefenpartij. Sportief weten we elkaar dus ook al goed te vinden.

Binnenkort op de kalender

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore C2 - DKV C1

Ik wil vast wel verklappen dat er veel doelpunten zijn gevallen, dus de moeder van Nora die de tijd enscore bijhield, had een druk uurtje. Trainers/coaches Eline en Sven, Scheidsrechte Jurre. Na het opstellen van Tigo, Fleur, Sienna (heer) en Lotte in de aanval en Jikke, Fenna (heer), Minte en Larissa in de verdediging en uiteraard de tegenpartij kon de wedstrijd beginnen. De wissels waren Melisa en Nora.

Laatste gastenboekbericht

2019-12-08 17:42:03

Oene

Vanmiddag Trias, Furore 1 - Dot 1, 21-17. Spannende wedstrijd en een fraaie overwinning eerste!!! Gefeliciteerd!!!!

Bezoek ons gastenboek