U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor leden
04-02-2020 13:25 uur

Door een Furorebril...

Furore A1 – Nova A1

Ik had gezien en gehoord dat de wedstrijd bij Nova met 12-18 was gewonnen. Dus ik bereidde me voor op een wedstrijd met lekker veel doelpunten, zodat ik steeds moest vragen wie maakte deze, omdat ik dan nog zat te schrijven over het vorige doelpunt.

Maar het ging iets anders en ik kan wel een hele bladzijde volschrijven over de “randjesballen”. Maar dat doe ik natuurlijk niet, want uiteindelijk hebben we niet veel doelpunten gescoord, maar wel de punten behaald en dat is het belangrijkste in mijn ogen.

Julia was aanvoerder en ik kreeg de opstelling van haar en die was als volgt: Aanval Kayleigh, Julia, Thomas en Danny en verdediging Femke, Doenja, Tom en Sven. Wissel Rik en van de A2 waren Senna, Kristi, Rory en Dylan nog als wissels aanwezig. Lotus was er wel maar kon niet spelen vanwege een oogblessure, sterkte hoor en het allerbeste gewenst. Dave coachte alleen want Coen was op vakantie.

De wedstrijd werd geleid door Sven en na de JEL kon er worden begonnen. We begonnen met een lange aanval, waarin veel werd geschoten en goed afgevangen. Maar opeens een foute pass, Nova onderschepte de bal en konden aan hun eerste aanval beginnen. Het werd een korte aanval want Sven onderschepte de bal en zo kon onze aanval weer aan het werk gezet worden.

Ik zie in het spel veel terug van het spel dat het eerste speelt, maar dat is niet zo verwonderlijk toch? En lengte moet je benutten! Maar voordat het eerste doelpunt viel, hadden de dames al heel wat afstand ballen geschoten en de omdraaibal van Danny was ook net mis. Ondersteunende heren qua afvang en aangeef en schietende dames, het liep goed. Alleen de zuiverheid was niet best en zodoende duurde het even voordat de 1-0 op het scorebord kwam. En niet van afstand, maar de dames liepen achter elkaar door en de vrijgekomen Kayleigh legde de doorloopbal er netjes in.

Maar in de volgende aanval van Nova werd foutief verdedigd en de verkregen strafworp werd benut, 1-1. Even later werd door hun een vrije bal benut en stonden we met 1-2 achter. Echter Tom maakte weer 2-2 gelijk uit een fraai afstandschot. Deze stand bleef heel lang gehandhaafd, omdat beide ploegen er geen bal in wisten te krijgen.

Ook door onze ploeg werden heel goede dingen gedaan, zoals blokken van een schot, voorspringen, bal bij de middenlijn bemachtigen, veel vrije ballen en schoten van ver en dichtbij. Maar bijna allemaal “randjesballen”. Er werd al van de tribune geroepen, haal die rand van de korf????

Senna kwam erin voor Kayleigh en het spel ging weer verder en ik moet zeggen er werd keihard gewerkt door beide ploegen, maar doelpunten ho maar! Net heb ik dat geschreven of Nova schiet er 2 achter elkaar in en staan we opeens met 2-4 achter. Dame Nova mist de bal bij het voorspringen en Femke kan een doorloopbal nemen, maar wordt foutief verdedigd, dus strafworp en Tom benut deze, 3-4. En even later maakt deze aanval via een afstandschot van Tom weer gelijk 4-4.

Verder kwamen we niet in de eerste helft, want het was “oude” Sven die floot voor de

RUST

De tweede helft werd er hard gewerkt en zijn er wel wat meer doelpunten gemaakt, maar het scoren ging nog steeds niet gemakkelijk. Uit een aanval van Nova kwam weer een strafworp en deze werd benut 4-5. Er werd gecoacht om Senna uit te spelen en dat ging ook best goed, maar uiteindelijk werd het 5-5 gelijk via een vrije bal, genomen door Julia.

Hierna werden wij toch wat sterker, mede door het coachen van Dave: “mooi, mooi, door, door” werd de power weer wat aangewakkerd en dit resulteerde toch in een doelpunt van Donja achter de korf, 6-5 en even later was het Sven, die het uitspelen van een Nova heer onderschepte en de bal er zelf inlegde, 7-5. Het werd zelfs 8-5 via een afstandschot van Julia. Kayleigh wisselde weer terug met Senna en Dylan nam de plaats in van Sven.

Hierna trof een mooi afstandschot van Danny doel, 9-5. Zo dacht ik, dat ziet er beter uit maar we zijn er nog niet want Nova kwam weer opzetten. Via een vrije bal, onderscheppen van een fout uitgeplaatste bal en een schot van achter de korf was het opeens weer 9-8.

We moeten nog oppassen! En het werd nog heel spannend. Danny schoot er een mooie bal van afstand in, 10-8. Maar ook Nova kwam weer tot scoren, 10-9 en gelukkig ging er van hun toen ook een vrije doorloopbal mis (opluchting). Wij vergrootten de marge weer, doordat Dylan naar de vrijgekomen Femke speelde en zij schoot de bal er netjes in, 11-9. Weeer 2 punten verschil en er was nog 1 minuut te spelen. SPANNEND!!!

 

Ja, het werd echt nog spannend, want Nova schoot er nog een bal in, 11-10. Ja toen was het een zaak van dichthouden en dat is gelukt. Sven floot af en de punten bleven in Krommenie, maar het was wel kiele kiele. Gefeliciteerd met de overwinning allemaal!!

Ook wel echt verdiend gewonnen, want ik vond dat jullie wel de betere ploeg waren. Aanvallend werd bij ons de bal veel langer in het vak gehouden en ook verdedigend vond ik jullie beter dan Nova, maar het schot . . . . . . . . . . . .

Ik zeg hier niets meer over en wens jullie nog veel succes en plezier in de rest van de competitie, want het is spannend bovenin!! ER TEGENAAN A1 !!

Rita
facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Furore C1 - BEP C2

Ik ging met een goed gevoel naar deze wedstrijd toe, want ik had in de stand gezien dat jullie bovenaan staan met 14 punten uit 7 wedstrijden, 92 doelpunten voor en 27 tegen. Dat is een prima uitgangspunt voor de wedstrijd tegen BEP. De uitwedstrijd hadden jullie met 5-17 gewonnen, dus dat moet goed gaan. Maar ja ...... De bal is rond, je weet het nooit en er moet nog om gespeeld worden.

Furore A1 – Nova A1

Ik had gezien en gehoord dat de wedstrijd bij Nova met 12-18 was gewonnen. Dus ik bereidde me voor op een wedstrijd met lekker veel doelpunten, zodat ik steeds moest vragen wie maakte deze, omdat ik dan nog zat te schrijven over het vorige doelpunt.

Maar het ging iets anders en ik kan wel een hele bladzijde volschrijven over de “randjesballen”. Maar dat doe ik natuurlijk niet, want uiteindelijk hebben we niet veel doelpunten gescoord, maar wel de punten behaald en dat is het belangrijkste in mijn ogen.

Korfbalvereniging Furore uit Assendelft door VriendenLoterij benoemd tot Club van de Week

10.000 euro voor uitbreiden van activiteiten voor de buurt

Amsterdam, 27 januari 2020 – Groot feest voor Korfbalvereniging Furore uit Assendelft! De vereniging werd afgelopen weekend benoemd tot ‘Club van de Week' en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij. De korfbalvereniging gaat het geld gebruiken om Jeu de Boules aan te kunnen bieden bij de club.

Bestuursblog

Zaterdagmiddag waren het terras van de kantine en het veld weer prachtig versierd met ballonnen en vlaggen. Dat was vrolijk binnenkomen. Op het gras stond een springattribuut en om half vier begonnen de clubkampioenschappen. De opening van het nieuwe seizoen kon beginnen.

Binnenkort op de kalender

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore C2 - DKV C1

Ik wil vast wel verklappen dat er veel doelpunten zijn gevallen, dus de moeder van Nora die de tijd enscore bijhield, had een druk uurtje. Trainers/coaches Eline en Sven, Scheidsrechte Jurre. Na het opstellen van Tigo, Fleur, Sienna (heer) en Lotte in de aanval en Jikke, Fenna (heer), Minte en Larissa in de verdediging en uiteraard de tegenpartij kon de wedstrijd beginnen. De wissels waren Melisa en Nora.

Laatste gastenboekbericht

2019-12-08 17:42:03

Oene

Vanmiddag Trias, Furore 1 - Dot 1, 21-17. Spannende wedstrijd en een fraaie overwinning eerste!!! Gefeliciteerd!!!!

Bezoek ons gastenboek