U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
07-10-2019 21:18 uur

Door een Furorebril...

Furore E3 - ZKV E1

Ja, jullie moesten tegen een E1 ploeg spelen. Zullen die sterk zijn? We zullen het zien. De wedstrijd begon heel fel en degenen die in het veld stonden waren Gurnoor, Vera (heer), Amy en Isa. Gaya en Ashya waren nog even wissel.

Jelena en Loes waren samen met (een andere) Isa trainers en coaches, maar Isa had zelf een wedstrijd, zodat Jelena en Loes samen gingen coachen. Julia liep er ook al, want die ging fluiten. Diverse ouders waren er om aan te moedigen en het werd toch een erg spannende wedstrijd.

Er werd middenuit genomen en er werd gelijk een felle aanval op de korf van ZKV ingezet. Een schot van Amy viel van de rand van de korf en voor dat ZKV kon afvangen waren er al een aantal schoten gedaan. Toen wilde ZKV naar de andere kant spelen, maar Isa onderschepte de bal, gooide naar Gurnoor, hij schoot goed, maar net op het randje, Isa ving af en schoot meteen en deze zat erin, dus het was al snel 1-0 joepi!!

ZKV wilde wel iets terug doen, maar de bal kwam niet vaak in hun aanval, want de Furore ploeg was heel goed in het onderscheppen van gegooide ballen, zodat wij veel vaker in de aanval waren. Er werd goed vrijgelopen, zodat wij vaak konden schieten.

Een schot van Isa stuiterde van de korf en Amy ving de bal op. Ze stond wel op 3,5 meter achter de korf maar schoot de bal er netjes in, 2-0. Ja, dat wilde ZKV ook wel natuurlijk, zij gingen in de aanval. Maar Jelena en Loes riepen dat iedereen goed bij zijn jongetje of meisje moest blijven om te verdedigen. En dat deden jullie best goed, want niet ZKV scoorde, maar Isa schoot van 3 meter de bal door de korf en het was 3-0. Dat was wel een heel goede eerste periode, zullen er nog meer komen. We zullen het zien.

Even pauze en toen begon de 2e periode van de eerste helft. Gurnoor en Vera wisselden met Ashya en Gaya (allebei als heer) en voort ging het weer. Isa was goed op schot en schoot al snel de 4-0 erin. Jeempie!

Even was de verdediging niet op orde en werd er aan de achterkant verdedigd, de ZKV speler profiteerde ervan en schoot de bal door de korf, 4-1. Daarna waren wij weer sterker, van Gaya naar Ashya, naar Isa en Amy en Jelena, Loes en het publiek moedigden goed aan. Ashya ving een schot af van Amy en schoot zelf, maar jammer voor haar was de verdediger er goed bij, zodat Julia hiervoor affloot. ZKV ging weer in de aanval, maar konden voor de rust geen doelpunt meer maken.

Goed verdedigd met z'n allen.

RUST

De tweede helft begon met Gurnoor en Vera voor Isa en Amy, Gaya (heer) en Ashya. Ook ZKV had een wissels ingebracht, waaronder een fel jongetje, zat er vaak tussen met gooien, maar lag ook vaak op de grond. Maar ZKV kwam wel wat vaker aan de bal en werden wat sterker. Ik zag Jelena en Loes niet meer, maar die moesten zelf spelen en daarom was het coachen overgedragen aan twee moeders. Prima toch!!!

Onze schoten waren iets minder en er werd ook vaker afgevangen door de tegenpartij. Hierdoor kon ZKV wat meer aanvallen en dat resulteerde ook in een doelpunt van een dame en die schoot van heeeeeeeeel ver raak, 4-2. Jullie deden je uiterste best om er nog eentje bij te maken, maar het lukte even niet. Verdedigend ging het goed en ook ZKV kwam in deze periode niet meer tot scoren.

Weer even pauze en toen begonnen we aan het laatste gedeelte van de wedstrijd. We hadden weer twee wissels, Isa kwam erin als heer voor Gaya en Amy voor Ashya en samen met Gurnoor en Vera gingen zij er tegenaan in de laatste periode.

Een schot van Vera kwam op de rand van de korf en viel er aan de verkeerde kant af . . . jammer!! Onderschept door ZKV ging de bal weer naar de andere kant, maar er werd te hard gegooid dus ging de bal over de achterlijn en mochten wij weer innemen. En via al onze blauw-zwarte Furore spelers kwam de bal weer bij de korf van ZKV en begonnen wij met een slotoffensief, maar jammer genoeg (ondanks het coachen) was het schot niet meer zo zuiver als in de eerste helft en kwam er geen doelpunt meer bij.

Er kwam nog wel een doelpunt van ZKV, van ver werd door een heer geschoten en die ging erin en hij bracht de stand op 4-3 en dat was tevens de eindstand, want kort daarna floot Julia voor het einde van de heel spannende wedstrijd.

Gewonnen met 4-3 GEFELICITEERD ALLEMAAL!!!!

Onze E3 staat gelijk met BEP E3 bovenaan in de stand met 7 punten uit 5 wedstrijden. Dus het wordt nog spannend volgende week. Furore speelt uit tegen KZ en BEP speelt uit tegen ZKV. Dat zijn de laatste wedstrijden van deze veldcompetitie, dus ZET 'M OP!! En als iedereen zo hard werkt als vandaag (zaterdag 5 oktober) gaat het vast wel lukken. Isa, Jelena en Loes veel succes en plezier met jullie ploeg.

Na de wedstrijd moesten nog strafworpen genomen worden, er waren goede schoten bij, maar er ging er maar eentje door de korf en die was van Vera. ZKV had 2 rake schoten, dus met de strafworpen hadden zij met 2-1 gewonnen.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Zondagmiddag kwam de koploper op bezoek: ALO uit Den Haag. Het was redelijk weer en droog, afgelopen week was er heel veel water gevallen, maar de velden hadden het goed doorstaan. Thomas en Sven zijn geblesseerd en Imar en Martin waren de goede vervangers.

Zondagmiddag, de Omzoom, het was koud, een beetje nat en een stevige wind uit het noordoosten, dus geen gemakkelijk weer voor beide ploegen. SDO komt uit Veldhoven en voor het eerste een onbekende tegenstander.

Thomas is geblesseerd en Imar was zijn vervanger. Het eerste opende de score, na acht minuten, Heleen snelde langs haar dame en benutte de doorloopbal fraai, 1-0. Een minuut later was het wederom Heleen, die 2-0 inschoot van afstand.

Een volledig eerste kwam in actie op een zonovergoten Omzoom, zondagmiddag, lekker weer, niet te veel wind. DKB komt uit Best. Dat is best ver weg en een onbekende tegenstander. Wat al snel bleek was dat de beide partijen aan elkaar gewaagd waren. In de eerste helft ging het met de score op en neer. Het was Thomas, die de score opende van afstand, 1-0, maar in dezelfde minuut werd het gelijk ook van afstand.

Bestuursblog

Zaterdagmiddag waren het terras van de kantine en het veld weer prachtig versierd met ballonnen en vlaggen. Dat was vrolijk binnenkomen. Op het gras stond een springattribuut en om half vier begonnen de clubkampioenschappen. De opening van het nieuwe seizoen kon beginnen.

Binnenkort op de kalender

15 november 2019

Klaverjassen

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore D4 - Oosterkwartier D1

Ik had in de stand gelezen dat het aantal wedstrijdpunten van de D4 niet met kon worden overtroffen, dus al kampioen. Maar het is natuurlijk leuker om dat na een thuiswedstrijd te vieren. Onze D4 had 9 punten uit 5 wedstrijden en Oosterkwartier 4 punten uit 4 wedstrijden. Dat moet dus een overwinning kunnen worden, maar je moet het eerst nog maar wel doen.

Laatste gastenboekbericht

2019-08-30 12:44:51

Oene

Volle bak,donderdagavond op onze velden op de Omzoom. Tekening van de overeenkomst met KZ, clinics met diverse jeugdploegen en wedstrijden Baderiecup. Druk, druk. Mooi weer, dus het was genieten op deze korfbalavond!!

Bezoek ons gastenboek