U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
01-10-2019 20:14 uur

Door een Furorebril...

Furore C3 - KZ C4

Ik loop naar de dug-out, waar Femke zit. Hoi zegt ze, kom je een verslag maken van de wedstrijd. Als jij de coach bent van de C3, dan is het antwoord ja. Leuk, ze roept gelijk de ploeg bij elkaar voor de groepsfoto.

Grappig toch! Voorheen moest ik uitleggen wat ik kwam doen, verslag voor de website of nieuwsbrief en een groepsfoto en wat wedstrijdfoto's. Tegenwoordig, als ik met mijn blocnootje bij een ploeg verschijn, weet bijna iedere coach wat ik kom doen. Dat vind ik wel leuk.

De wedstrijd.....

In de aanval speelden Marieke(heer), Merlijn, Tess en Sanne, terwijl de verdediging bestond uit Tristan, Noor(heer), Larissa en Lotte, die vandaag aanvoerder is. Amy-Lee was reserve. De trainers van deze groep zijn Femke en Martin en Femke coacht vandaag, de scheids is John.

Jullie hadden al een keer tegen KZ gespeeld en met 1 punt verschil gewonnen, dus. . . . . .het moet kunnen. We begonnen gelijk al met een goede aanval, waaruit een mooie doorloopbal voortkwam van Marieke, echter deze werd net gemist. Het zal vandaag moeilijk worden om te scoren, want er stond een harde wind, dwars over het veld.

De bal werd onderschept door KZ en uit hun aanval kwam een dame vrij bij de korf om te schieten. Helaas werd zij foutief verdedigd en kreeg een strafworp mee. Jammer voor ons ging hij er in en dat was best knap met deze wind, 0-1. Ja, daar moeten we wat aan doen natuurlijk en we gingen volop in de aanval. Jullie deden hard je best, een schot van Marieke was verdedigd en er werd een keer gemist bij het voorspringen, zodat KZ toen een schotkans kreeg, die ging mis. Sanne, Marieke, Merlijn en Tess deden er van alles aan om de stand weer gelijk te krijgen. Opeens was Sanne vrijgespeeld en zij aarzelde niet, de wind was even weg, en schoot de bal door de korf, 1-1. Joepi!!!

Wisselen vak en functie en we gingen weer verder. In het vuur van het spel kwamen Sanne en haar tegenstandster ten val en blesseerde Sanne haar knie. Zij kon niet meer verder spelen en Amy-Lee kwam haar vervangen en dat deed ze goed. Heel jammer voor Sanne, ik hoop dat het allemaal meevalt en dat je de volgende keer gewoon weer kan spelen.

Het spel ging weer door en de dame van Amy-Lee wilde meteen schieten, maar het schot was goed verdedigd en daarom kregen wij weer de bal om te gaan aanvallen. Het werd een heel goede aanval en Tristan, Noor, Larissa en Lotte deden hun uiterste best om te scoren, maar de schotpogingen gingen mis, want ze werden gevangen door de wind.

Vooral de schoten van afstand zijn moeilijk met dit weer, van dichtbij gaat het beter maar dan moet je wel vrijgespeeld kunnen worden. Een doorloopbal van Lotte ging er overheen, jammer en ook een schot van Tristan trof geen doel. Jammer hoor! KZ kreeg nog een kans op een voorsprong, maar de toegewezen strafworp ging mis. Ook hier de wind er mee vandoor. Toen floot John voor de . . . . . . .

RUST

In de tweede helft werd KZ toch iets sterker en de Furore spelers moesten hard werken om vrij te komen. Voor de wind aanvallen jongens, riep Femke een paar keer. Een doorloopbal van ons telde niet omdat het snijden was en even daarna werd het 1-2 via een goede doorloopbal van KZ. De aanval ging weer naar onze kant, maar voordat we gevaarlijk konden worden werd de bal onderschept en werd naar de KZ aanval gespeeld. Een KZ speler stond vrij heel dicht bij de korf, kreeg de bal en schoot raak, 1-3. De verdediging was er wel, maar niet dichtbij genoeg. Weer wisselen van vak en functie en even later schoot weer een KZ-er, maar . . . . . . . . toen stond Noor er goed bij om te verdedigen en konden wij weer gaan aanvallen, dus geen 1-4.

De dame van Larissa probeerde het ook nog een keertje, maar het schot was verdedigd. Helaas kwam de 1-4 toch, was het nu wel of niet verdedigd? Maar John keurde het goed en hij is tenslotte de scheids. Intussen was Merlijn niet zo lekker geworden, misselijk en hoofdpijn. Hij probeerde het nog wel even, maar hij was echt niet goed dus Femke haalde hem eruit. Beterschap Merlijn.

Maar ja, er was geen reserve meer, dus het aanvalsvak moest met 3 tegen 4 spelen en met die harde wind……….. het viel niet mee. Maar jullie deden goed je best en Marieke schoot een keer van ver en er kwamen nog een paar kansjes, maar het geluk was vandaag ver te zoeken. Temeer daar Tristan ook nog een keertje onderuit ging en er een pijnlijke knie aan overhield. Even later floot John voor het einde van de wedstrijd.

Hoe staan de zaken ervoor?

Furore en Groen Geel hebben beide 6 punten uit 4 wedstrijden, jullie hebben al een keer tegen Groen Geel gespeeld en met 1 punt verschil gewonnen. 5 Oktober moeten jullie thuis tegen Groen Geel en op 12 oktober uit tegen ZKC. Dus ik zou zeggen: Er met z’n allen tegenaan en haal eruit wat erin zit, misschien hangt er een kampioenschap in de lucht ???

In ieder geval, Martin en Femke, succes gewenst met jullie ploeg in de komende wedstrijden.

DE POWER ZIT ER IN !!

SUCCES C3

 

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Zondagmiddag kwam de koploper op bezoek: ALO uit Den Haag. Het was redelijk weer en droog, afgelopen week was er heel veel water gevallen, maar de velden hadden het goed doorstaan. Thomas en Sven zijn geblesseerd en Imar en Martin waren de goede vervangers.

Zondagmiddag, de Omzoom, het was koud, een beetje nat en een stevige wind uit het noordoosten, dus geen gemakkelijk weer voor beide ploegen. SDO komt uit Veldhoven en voor het eerste een onbekende tegenstander.

Thomas is geblesseerd en Imar was zijn vervanger. Het eerste opende de score, na acht minuten, Heleen snelde langs haar dame en benutte de doorloopbal fraai, 1-0. Een minuut later was het wederom Heleen, die 2-0 inschoot van afstand.

Een volledig eerste kwam in actie op een zonovergoten Omzoom, zondagmiddag, lekker weer, niet te veel wind. DKB komt uit Best. Dat is best ver weg en een onbekende tegenstander. Wat al snel bleek was dat de beide partijen aan elkaar gewaagd waren. In de eerste helft ging het met de score op en neer. Het was Thomas, die de score opende van afstand, 1-0, maar in dezelfde minuut werd het gelijk ook van afstand.

Bestuursblog

Zaterdagmiddag waren het terras van de kantine en het veld weer prachtig versierd met ballonnen en vlaggen. Dat was vrolijk binnenkomen. Op het gras stond een springattribuut en om half vier begonnen de clubkampioenschappen. De opening van het nieuwe seizoen kon beginnen.

Binnenkort op de kalender

15 november 2019

Klaverjassen

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore D4 - Oosterkwartier D1

Ik had in de stand gelezen dat het aantal wedstrijdpunten van de D4 niet met kon worden overtroffen, dus al kampioen. Maar het is natuurlijk leuker om dat na een thuiswedstrijd te vieren. Onze D4 had 9 punten uit 5 wedstrijden en Oosterkwartier 4 punten uit 4 wedstrijden. Dat moet dus een overwinning kunnen worden, maar je moet het eerst nog maar wel doen.

Laatste gastenboekbericht

2019-08-30 12:44:51

Oene

Volle bak,donderdagavond op onze velden op de Omzoom. Tekening van de overeenkomst met KZ, clinics met diverse jeugdploegen en wedstrijden Baderiecup. Druk, druk. Mooi weer, dus het was genieten op deze korfbalavond!!

Bezoek ons gastenboek