U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
25-09-2019 20:08 uur

Furore 1 - DKB 1 (12-11)

Een volledig eerste kwam in actie op een zonovergoten Omzoom, zondagmiddag, lekker weer, niet te veel wind. DKB komt uit Best. Dat is best ver weg en een onbekende tegenstander. Wat al snel bleek was dat de beide partijen aan elkaar gewaagd waren. In de eerste helft ging het met de score op en neer. Het was Thomas, die de score opende van afstand, 1-0, maar in dezelfde minuut werd het gelijk ook van afstand.

Even later was het Niels, die de bal onderschepte, gooide naar Sven en die werd verkeerd afgestopt. Strafworp Sven schoot raak, 2-1. Twee minuten later was het weer gelijk uit een vrije bal, 2-2 en het werd 2-3 van halve afstand.

Thomas werd bij een goede actie verkeerd afgestopt en de strafworp benutte hij zelf 3-3. DKB kreeg een strafworp en het was 3-4, maar even later was het Caro, die uit een vrije bal fraai scoorde, 4-4.

DKB maakte 4-5 van halve afstand, maar Bram schoot raak, na een goede actie van het vak 5-5. Het eerste werd wat sterker en het was Merel, die Sven heel goed aangaf, en Sven maakte vanachter de korf, 6-5. Caro benutte een vrije bal en het was 7-5, maar in de laatste minuut voor de rust, werd het nog 7-6 via een kansje bij de korf.

Rust, DKB uit Best, goede ploeg, dus het eerste zal nog aan de bak moeten.

Het was Bram, die van halve afstand, 8-6 inschoot, maar DKB kwam alweer snel op 8-7. Even later was de stand weer gelijk 8-8, maar Thomas schoot een minuut later 9-8 in van afstand. Het werd 10-8, door dat Thomas een strafworp inschoot, verdient door Bram, maar DKB kwam weer terug tot 10-9 via afstand.

Eline kwam erin voor Merel, en even later was het Sven, die vanaf de zijkant raak schoot en het was 11-9. Merel kwam weer terug en een paar minuten later was het Bram, die een kansje bij de paal benutte, 12-9. DKB was nog niet verslagen, ondanks dat zij een strafworp misten, bleven zij door vechten.

Furore miste ook een strafworp en had eigenlijk het verschil moeten maken, maar dat lukte niet. In de laatste minuut maakte DKB nog twee doelpunten van afstand en de eindstand werd 12-11.

Eerste wel een verdiende en belangrijke overwinning, maar de score had wel wat hoger gekund. In ieder geval een goede wedstrijd met veel strijd van beide kanten. Zaterdag Rapid uit in Haarlem, ook een moeilijke tegenstander.

Succes.

Sibbeltje

Belangrijkste nieuwsberichten

Zondagmiddag kwam de koploper op bezoek: ALO uit Den Haag. Het was redelijk weer en droog, afgelopen week was er heel veel water gevallen, maar de velden hadden het goed doorstaan. Thomas en Sven zijn geblesseerd en Imar en Martin waren de goede vervangers.

Zondagmiddag, de Omzoom, het was koud, een beetje nat en een stevige wind uit het noordoosten, dus geen gemakkelijk weer voor beide ploegen. SDO komt uit Veldhoven en voor het eerste een onbekende tegenstander.

Thomas is geblesseerd en Imar was zijn vervanger. Het eerste opende de score, na acht minuten, Heleen snelde langs haar dame en benutte de doorloopbal fraai, 1-0. Een minuut later was het wederom Heleen, die 2-0 inschoot van afstand.

Bestuursblog

Zaterdagmiddag waren het terras van de kantine en het veld weer prachtig versierd met ballonnen en vlaggen. Dat was vrolijk binnenkomen. Op het gras stond een springattribuut en om half vier begonnen de clubkampioenschappen. De opening van het nieuwe seizoen kon beginnen.

Binnenkort op de kalender

15 november 2019