U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor leden
25-09-2019 20:08 uur

Furore 1 - DKB 1 (12-11)

Een volledig eerste kwam in actie op een zonovergoten Omzoom, zondagmiddag, lekker weer, niet te veel wind. DKB komt uit Best. Dat is best ver weg en een onbekende tegenstander. Wat al snel bleek was dat de beide partijen aan elkaar gewaagd waren. In de eerste helft ging het met de score op en neer. Het was Thomas, die de score opende van afstand, 1-0, maar in dezelfde minuut werd het gelijk ook van afstand.

Even later was het Niels, die de bal onderschepte, gooide naar Sven en die werd verkeerd afgestopt. Strafworp Sven schoot raak, 2-1. Twee minuten later was het weer gelijk uit een vrije bal, 2-2 en het werd 2-3 van halve afstand.

Thomas werd bij een goede actie verkeerd afgestopt en de strafworp benutte hij zelf 3-3. DKB kreeg een strafworp en het was 3-4, maar even later was het Caro, die uit een vrije bal fraai scoorde, 4-4.

DKB maakte 4-5 van halve afstand, maar Bram schoot raak, na een goede actie van het vak 5-5. Het eerste werd wat sterker en het was Merel, die Sven heel goed aangaf, en Sven maakte vanachter de korf, 6-5. Caro benutte een vrije bal en het was 7-5, maar in de laatste minuut voor de rust, werd het nog 7-6 via een kansje bij de korf.

Rust, DKB uit Best, goede ploeg, dus het eerste zal nog aan de bak moeten.

Het was Bram, die van halve afstand, 8-6 inschoot, maar DKB kwam alweer snel op 8-7. Even later was de stand weer gelijk 8-8, maar Thomas schoot een minuut later 9-8 in van afstand. Het werd 10-8, door dat Thomas een strafworp inschoot, verdient door Bram, maar DKB kwam weer terug tot 10-9 via afstand.

Eline kwam erin voor Merel, en even later was het Sven, die vanaf de zijkant raak schoot en het was 11-9. Merel kwam weer terug en een paar minuten later was het Bram, die een kansje bij de paal benutte, 12-9. DKB was nog niet verslagen, ondanks dat zij een strafworp misten, bleven zij door vechten.

Furore miste ook een strafworp en had eigenlijk het verschil moeten maken, maar dat lukte niet. In de laatste minuut maakte DKB nog twee doelpunten van afstand en de eindstand werd 12-11.

Eerste wel een verdiende en belangrijke overwinning, maar de score had wel wat hoger gekund. In ieder geval een goede wedstrijd met veel strijd van beide kanten. Zaterdag Rapid uit in Haarlem, ook een moeilijke tegenstander.

Succes.

Sibbeltje

Belangrijkste nieuwsberichten

Furore C1 - BEP C2

Ik ging met een goed gevoel naar deze wedstrijd toe, want ik had in de stand gezien dat jullie bovenaan staan met 14 punten uit 7 wedstrijden, 92 doelpunten voor en 27 tegen. Dat is een prima uitgangspunt voor de wedstrijd tegen BEP. De uitwedstrijd hadden jullie met 5-17 gewonnen, dus dat moet goed gaan. Maar ja ...... De bal is rond, je weet het nooit en er moet nog om gespeeld worden.

Furore A1 – Nova A1

Ik had gezien en gehoord dat de wedstrijd bij Nova met 12-18 was gewonnen. Dus ik bereidde me voor op een wedstrijd met lekker veel doelpunten, zodat ik steeds moest vragen wie maakte deze, omdat ik dan nog zat te schrijven over het vorige doelpunt.

Maar het ging iets anders en ik kan wel een hele bladzijde volschrijven over de “randjesballen”. Maar dat doe ik natuurlijk niet, want uiteindelijk hebben we niet veel doelpunten gescoord, maar wel de punten behaald en dat is het belangrijkste in mijn ogen.

Korfbalvereniging Furore uit Assendelft door VriendenLoterij benoemd tot Club van de Week

10.000 euro voor uitbreiden van activiteiten voor de buurt

Amsterdam, 27 januari 2020 – Groot feest voor Korfbalvereniging Furore uit Assendelft! De vereniging werd afgelopen weekend benoemd tot ‘Club van de Week' en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij. De korfbalvereniging gaat het geld gebruiken om Jeu de Boules aan te kunnen bieden bij de club.

Bestuursblog

Zaterdagmiddag waren het terras van de kantine en het veld weer prachtig versierd met ballonnen en vlaggen. Dat was vrolijk binnenkomen. Op het gras stond een springattribuut en om half vier begonnen de clubkampioenschappen. De opening van het nieuwe seizoen kon beginnen.

Binnenkort op de kalender

Volledige activiteitenkalender