U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
16-09-2019 20:58 uur

Furore D2 - Groen Geel D3

Om half 12 moest de D2 aantreden tegen Groen Geel D3 en we zagen een wedstrijd met twee verschillende helften. Ronald, Tom en Bastiaan zijn de trainers en coaches van deze ploeg, waarvan in de aanval werden opgesteld Tigo, Lisa H (heer), Solane en Shanaya, terwijl Roan, Daan, Jenna en Fleur de korf moesten dichthouden. Lisa N en Lieke waren wissel en Thomas ging deze wedstrijd fluiten.

Het eerste doelpunt zat er al in de eerste minuut gelijk in. Lisa H neemt de bal middenuit, speelt meteen naar de vrijlopende Shanaya en die legt de bal er keurig netjes in, ziezo 1-0 op het scorebord.

Hierna mocht Groen Geel natuurlijk uitnemen, maar na keer schieten onderschepte Jenna de bal en werd er samengespeeld naar de aanval. Zij gingen verder met goed samenspelen en er werd ook geschoten, maar dat was verdedigd. Dus de bal was voor Groen Geel en ook zij gingen weer in de aanval. Een schietende dame werd goed verdedigd door Fleur dus ging de bal weer naar onze aanval. Tigo was er een paar keer langs geweest voor een doorloopbal, het wilde nog niet lukken. Maar opeens, Shanaya kwam goed in de aangeef en Tigo kwamen mooi vrij langs, die kon haast niet mis en . . .  dat was ie ook niet en de stand was 2-0.

We waren sterker en om de beurt moesten of de heren of de dames naast elkaar aanvallen, er kwamen wel kansen maar het doelpunt kwam er niet. Ook Groen Geel kwam tot aanvallen en bij een doorloopbal werd een heer van achter verdedigd en Thomas floot voor een strafworp, die ging mis maar moest worden overgenomen wegens een overtreding en deze ging ook mis. Mazzel voor ons, maar het werd toch 2-1 doordat een dame van Groen Geel vrijstond, de bal kreeg en deze erin schoot.

De bal ging heen en weer van de ene aanval naar de andere, er werd goed gespeeld door Solane, Lisa H, Tigo en Shanaya met goede afvang, maar er kwamen geen doelpunten. Tot dat . . .  Shanaya precies op tijd was om Tigo aan te geven voor een doorloopbal en dat betekende 3-1. In die tijd had de verdediging van Roan, Daan, Jenna en Fleur het goed dicht gehouden. We gingen wisselen van vak en functie.

Onze aanval had er goede zin in en er kwamen verschillende kansen om te scoren, maar het wilde even niet lukken. Daan kwam door een mooie schijnbeweging langs zijn heer maar helaas ging de doorloopbal net mis, maar hij kreeg applaus van het publiek voor zijn actie.

De bal ging naar de aanval van Groen Geel en via den klein kansje werd het 3-2. Wij gingen echter ook weer in de aanval, een schot van Daan werd afgevangen door Fleur, haar dame was even niet op tijd en zo kon Fleur de stand naar 4-2 schieten. Mooi hoor!!

In de laatste 5 minuten hadden we best veel kansen om te schieten, maar het was niet zuiver genoeg om te scoren, een mooi doorloopbal van Daan kwam op het randje en dat was jammer. Het laatste doelpunt in de eerste helft kwam van een Groen Geel heer vanachter de korf, 4-3 en hierna floot Thomas meteen voor de rust.

RUST

Gelijk na het begin van de tweede helft scoorde Groen Geel gelijk, 4-4. Oei!

We moeten er nog wel even tegenaan hoor, maar Groen Geel is iets sterker uit de rust teruggekomen. Wel werd er veel afgevangen door ons in de verdediging, maar het uitspelen naar de aanval lukte af en toe niet, zodat wij niet konden aanvallen en Groen Geel wel en zo werd het 4-5 door een kansje achter de korf en bijna werd het weer gelijk, maar de bal van Tigo kwam op het randje, jammer...!

Wisselen van vak en functie en Lisa N en Lieke namen de plaats in van Jenna en Fleur. Verder ging het weer, want we wilden natuurlijk inhalen. Uit een prima aanval werd Roan verkeerd verdedigd en mocht hij een strafworp nemen. Hij nam hem heel goed, maar de bal rolde er aan de verkeerde kant af . . . . . . jammer!! Ook Daan, Lisa N en Lieke deden hun uiterste om een doelpunt te maken, het wilde echter niet lukken.

Aan de andere kant werd er helaas wel gescoord van afstand, dus de stand werd 4-6. Shanaya wisselde nog even met Fleur en verder ging het weer, want we hadden nog maar kort de tijd om te scoren. Echter Groen Geel was in de laatste minuten wat gelukkiger met de schoten en zodoende konden zij nog 2 keer raakschieten en werd de stand 4-8. Wel scoorde Lieke nog een doelpunt, maar helaas was deze verdedigd. Jammer hoor!! Nadat beide ploegen nog een keer in de aanval waren geweest floot Thomas voor het einde van de wedstrijd.

Ik vind dat jullie reuze je best hebt gedaan, keihard gewerkt, jammer was het dat het in de 2e helft niet net zo goed lukte als in de eerste helft. Flink trainen maar met Ronald, Tom en Bastiaan dan komt het vast allemaal goed. Ik wens jullie allemaal veel plezier en succes in de komende wedstrijden.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Zondagmiddag kwam de koploper op bezoek: ALO uit Den Haag. Het was redelijk weer en droog, afgelopen week was er heel veel water gevallen, maar de velden hadden het goed doorstaan. Thomas en Sven zijn geblesseerd en Imar en Martin waren de goede vervangers.

Zondagmiddag, de Omzoom, het was koud, een beetje nat en een stevige wind uit het noordoosten, dus geen gemakkelijk weer voor beide ploegen. SDO komt uit Veldhoven en voor het eerste een onbekende tegenstander.

Thomas is geblesseerd en Imar was zijn vervanger. Het eerste opende de score, na acht minuten, Heleen snelde langs haar dame en benutte de doorloopbal fraai, 1-0. Een minuut later was het wederom Heleen, die 2-0 inschoot van afstand.

Een volledig eerste kwam in actie op een zonovergoten Omzoom, zondagmiddag, lekker weer, niet te veel wind. DKB komt uit Best. Dat is best ver weg en een onbekende tegenstander. Wat al snel bleek was dat de beide partijen aan elkaar gewaagd waren. In de eerste helft ging het met de score op en neer. Het was Thomas, die de score opende van afstand, 1-0, maar in dezelfde minuut werd het gelijk ook van afstand.

Bestuursblog

Zaterdagmiddag waren het terras van de kantine en het veld weer prachtig versierd met ballonnen en vlaggen. Dat was vrolijk binnenkomen. Op het gras stond een springattribuut en om half vier begonnen de clubkampioenschappen. De opening van het nieuwe seizoen kon beginnen.

Binnenkort op de kalender

15 november 2019

Klaverjassen

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore D4 - Oosterkwartier D1

Ik had in de stand gelezen dat het aantal wedstrijdpunten van de D4 niet met kon worden overtroffen, dus al kampioen. Maar het is natuurlijk leuker om dat na een thuiswedstrijd te vieren. Onze D4 had 9 punten uit 5 wedstrijden en Oosterkwartier 4 punten uit 4 wedstrijden. Dat moet dus een overwinning kunnen worden, maar je moet het eerst nog maar wel doen.

Laatste gastenboekbericht

2019-08-30 12:44:51

Oene

Volle bak,donderdagavond op onze velden op de Omzoom. Tekening van de overeenkomst met KZ, clinics met diverse jeugdploegen en wedstrijden Baderiecup. Druk, druk. Mooi weer, dus het was genieten op deze korfbalavond!!

Bezoek ons gastenboek