U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
09-09-2019 21:45 uur

Door een Furorebril...

Furore D1 – BEP D1

De competitie gaat weer beginnen en ik ga weer proberen van alle ploegen een wedstrijdverslag te maken en start met de D1. In de aanval stonden Dani, Lyem, Isabel en Demi en verdedigend waren opgesteld Casper, Zeno, Emani en Faye. Kim en Sanne waren wissel. Van de trainers Dave en Gaby was Dave vandaag de coach en werd de wedstrijd gefloten door Patrick.

Wij mochten beginnen met aanvallen, helaas was dit een korte aanval, want de bal werd onderschept en ging naar de aanval van BEP. Hieruit kwam gelijk al een kans met een doorloopbal en die ging er in, 0-1.

Dat gebeurt ons geen tweede keer, dacht onze aanval en hielden lang de bal in het vak. Er kwamen verschillende kansen, een afstandschot van Lyem kwam op de rand en ook een ver schot van Dani trof net geen doel. Maar het werd toch 1-1, goed samenspel bracht Demi in staat om te schieten en zij knalde de bal door de korf. Prima gedaan!

Tijdens het verdedigen moesten onze spelers er steeds voor komen bij de korf en ja, dan gaat het wel eens mis. Een omdraaibal betekende 1-2 en nadat bij onze aanval een schot was afgevangen door BEP, kwam uit volgende aanval weer een doelpunt via een schot van afstand, 1-3.

Toen kwam Isabel in actie. . . . . . . natuurlijk met het hele vak. Er werd goed samengespeeld en Isabel kwam eerst na een onderschepping vrij bij de korf, schot en het was 2-3. Even later werd Isabel op afstand vrijgespeeld en benutte zij ook deze kans, 3-3.

De coaches van beide partijen zaten ook helemaal in de wedstrijd en lieten zich duidelijk horen. Goede passing, geen balverlies met uitspelen, kom er voor, zijkant spelen, vierkantje enz.

Er kwam nu een periode dat de wedstrijd de kant van BEP opging. Ondanks schoten van de Furore spelers, diverse onderscheppingen en het wisselen van functie vielen de doelpunten wel aan de kant van de tegenstander en was de stand met de rust 3-8. Dat was even een tegenvaller voor onze kanjers.

RUST

In de 2e helft waren wat wijzigingen, Kim wisselde met Zeno en Emani ging in dit vak als heer spelen. Sanne kwam er in voor Isabel.

En jullie gingen er weer tegenaan natuurlijk. BEP had wel het eerste woord en schoot 3-9 in, maar Dani bracht met een mooi afstandschot de stand op 4-9.

We deden ons uiterste best, bij een doorbraak nam Casper goed over en gingen wij weer aanvallen. Een ver schot van Demi was helaas verdedigd, maar het uitspelen van BEP werd door Kim keurig onderschept en konden we weer gaan aanvallen.

Dani scoorde weer van heel ver en het was 5-9, maar door foutief verdedigen (hand op de arm bij een doorloopbal) verdiende BEP een strafworp en die ging er in, zodat de stand 5-10 werd.

We hadden nog wat kansen van afstand, maar die gingen er niet in. In de aanval van BEP werd door onze verdediging goed gewerkt en zo kreeg de aanvallende partij weinig kansen om te scoren.

We gingen weer wisselen van functie.

Het overspelen moet secuur gebeuren en er moest hard gewerkt worden om vrij te komen van de Beppers zaten er goed bij. Maar we kregen toch kansen, een afstandschot van Faye trof nog geen doel, maar zat in de buurt. En een ver schot van Casper ging ook nog niet door de mand, maar . . . . . . . .we werden sterker en er zat een doelpunt aan te komen.

Het werd 6-10 door een mooi afstandschot van Faye.

Maak vierkantje riep Dave en meer ballen op Faye spelen. Zij kreeg dop dit moment de meeste kansen van afstand. Maar jammer genoeg kwamen de volgende schoten op de rand of net over de korf. Jammer was dat natuurlijk, maar we gingen door.

Natuurlijk ging de bal ook weer naar de andere kant, maar een goede onderschepping van Demi bracht ons weer in stelling.

Er kwamen vele schoten van ons en er werd goed afgevangen. Kim ving af en haar dame stond er achter, dus omdraaien en schieten en GOAL, 7-10.

Bij deze stand kreeg BEP nog een strafworp mee, maar deze werd gemist. Patrick floot voor de laatste keer en dus was 7-10 de eindstand. Jullie waren lekker teruggekomen in de 2e helft, er werd voor elke bal geknokt, lekker gewerkt D1 !!!!

 

De eerste echte wedstrijd van het seizoen in 2 vakken zit erop en jullie spelen een hele competitie met Groen Geel, Ados en BEP. Dat wordt pittig, maar zoals ik jullie heb zien spelen afgelopen zaterdag………..jullie gingen ervoor, laten het kaas niet van je brood eten.

En natuurlijk worden jullie in de loop van het seizoen beter door de trainingen en wellicht worden jullie nog wat trucjes aangeleerd.

Dave en Gaby, succes met deze leuke, jonge ploeg en Casper, Zeno, Emani, Faye, Dani, Lyem, Isabel, Demi, Kim en Sanne…….veel plezier en GA ERVOOR!!!!

 

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Zondagmiddag op de Omzoom wad het goed toeven, mooi weer, niet te veel wind en de wedstrijd tegen OKV, altijd een moeilijke tegenstander en voor het eerst in de tweede klasse.

Het eerste begon met Caro, Merel met Niels en Sven in de verdediging en in de aanval Britt, Heleen en Bram en Thomas.

Dit was de eerste wedstrijd van de competitie en er werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor ons overleden erelid Nettie Heesen.

De wedstrijd ging van start en OKV maakte al snel 0-1 uit een vrije bal, maar Heleen schoot ook meteen raak van afstand en het was 1-1. Na 1-2 van halve afstand was het Sven, die van afstand 2-2 inschoot, maar OKV benutte een strafworp en het was 2-3.

Helaas werkt de competitie-button bovenaan onze website niet meer. Voor info over de competitie (programma, uitslagen en standen) kun je terecht op www.korfbal.nl/competitie
Hier is het trainingsschema voor de eerste helft van het veldseizoen 2019-2020. De trainingen starten in de week van 19 augustus, tenzij de trainer anders heeft aangegeven.

Bestuursblog

Zaterdagmiddag waren het terras van de kantine en het veld weer prachtig versierd met ballonnen en vlaggen. Dat was vrolijk binnenkomen. Op het gras stond een springattribuut en om half vier begonnen de clubkampioenschappen. De opening van het nieuwe seizoen kon beginnen.

Binnenkort op de kalender

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore D1 – BEP D1

De competitie gaat weer beginnen en ik ga weer proberen van alle ploegen een wedstrijdverslag te maken en start met de D1. In de aanval stonden Dani, Lyem, Isabel en Demi en verdedigend waren opgesteld Casper, Zeno, Emani en Faye. Kim en Sanne waren wissel. Van de trainers Dave en Gaby was Dave vandaag de coach en werd de wedstrijd gefloten door Patrick.

Laatste gastenboekbericht

2019-08-30 12:44:51

Oene

Volle bak,donderdagavond op onze velden op de Omzoom. Tekening van de overeenkomst met KZ, clinics met diverse jeugdploegen en wedstrijden Baderiecup. Druk, druk. Mooi weer, dus het was genieten op deze korfbalavond!!

Bezoek ons gastenboek