U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor leden
09-09-2019 21:45 uur

Door een Furorebril...

Furore D1 – BEP D1

De competitie gaat weer beginnen en ik ga weer proberen van alle ploegen een wedstrijdverslag te maken en start met de D1. In de aanval stonden Dani, Lyem, Isabel en Demi en verdedigend waren opgesteld Casper, Zeno, Emani en Faye. Kim en Sanne waren wissel. Van de trainers Dave en Gaby was Dave vandaag de coach en werd de wedstrijd gefloten door Patrick.

Wij mochten beginnen met aanvallen, helaas was dit een korte aanval, want de bal werd onderschept en ging naar de aanval van BEP. Hieruit kwam gelijk al een kans met een doorloopbal en die ging er in, 0-1.

Dat gebeurt ons geen tweede keer, dacht onze aanval en hielden lang de bal in het vak. Er kwamen verschillende kansen, een afstandschot van Lyem kwam op de rand en ook een ver schot van Dani trof net geen doel. Maar het werd toch 1-1, goed samenspel bracht Demi in staat om te schieten en zij knalde de bal door de korf. Prima gedaan!

Tijdens het verdedigen moesten onze spelers er steeds voor komen bij de korf en ja, dan gaat het wel eens mis. Een omdraaibal betekende 1-2 en nadat bij onze aanval een schot was afgevangen door BEP, kwam uit volgende aanval weer een doelpunt via een schot van afstand, 1-3.

Toen kwam Isabel in actie. . . . . . . natuurlijk met het hele vak. Er werd goed samengespeeld en Isabel kwam eerst na een onderschepping vrij bij de korf, schot en het was 2-3. Even later werd Isabel op afstand vrijgespeeld en benutte zij ook deze kans, 3-3.

De coaches van beide partijen zaten ook helemaal in de wedstrijd en lieten zich duidelijk horen. Goede passing, geen balverlies met uitspelen, kom er voor, zijkant spelen, vierkantje enz.

Er kwam nu een periode dat de wedstrijd de kant van BEP opging. Ondanks schoten van de Furore spelers, diverse onderscheppingen en het wisselen van functie vielen de doelpunten wel aan de kant van de tegenstander en was de stand met de rust 3-8. Dat was even een tegenvaller voor onze kanjers.

RUST

In de 2e helft waren wat wijzigingen, Kim wisselde met Zeno en Emani ging in dit vak als heer spelen. Sanne kwam er in voor Isabel.

En jullie gingen er weer tegenaan natuurlijk. BEP had wel het eerste woord en schoot 3-9 in, maar Dani bracht met een mooi afstandschot de stand op 4-9.

We deden ons uiterste best, bij een doorbraak nam Casper goed over en gingen wij weer aanvallen. Een ver schot van Demi was helaas verdedigd, maar het uitspelen van BEP werd door Kim keurig onderschept en konden we weer gaan aanvallen.

Dani scoorde weer van heel ver en het was 5-9, maar door foutief verdedigen (hand op de arm bij een doorloopbal) verdiende BEP een strafworp en die ging er in, zodat de stand 5-10 werd.

We hadden nog wat kansen van afstand, maar die gingen er niet in. In de aanval van BEP werd door onze verdediging goed gewerkt en zo kreeg de aanvallende partij weinig kansen om te scoren.

We gingen weer wisselen van functie.

Het overspelen moet secuur gebeuren en er moest hard gewerkt worden om vrij te komen van de Beppers zaten er goed bij. Maar we kregen toch kansen, een afstandschot van Faye trof nog geen doel, maar zat in de buurt. En een ver schot van Casper ging ook nog niet door de mand, maar . . . . . . . .we werden sterker en er zat een doelpunt aan te komen.

Het werd 6-10 door een mooi afstandschot van Faye.

Maak vierkantje riep Dave en meer ballen op Faye spelen. Zij kreeg dop dit moment de meeste kansen van afstand. Maar jammer genoeg kwamen de volgende schoten op de rand of net over de korf. Jammer was dat natuurlijk, maar we gingen door.

Natuurlijk ging de bal ook weer naar de andere kant, maar een goede onderschepping van Demi bracht ons weer in stelling.

Er kwamen vele schoten van ons en er werd goed afgevangen. Kim ving af en haar dame stond er achter, dus omdraaien en schieten en GOAL, 7-10.

Bij deze stand kreeg BEP nog een strafworp mee, maar deze werd gemist. Patrick floot voor de laatste keer en dus was 7-10 de eindstand. Jullie waren lekker teruggekomen in de 2e helft, er werd voor elke bal geknokt, lekker gewerkt D1 !!!!

 

De eerste echte wedstrijd van het seizoen in 2 vakken zit erop en jullie spelen een hele competitie met Groen Geel, Ados en BEP. Dat wordt pittig, maar zoals ik jullie heb zien spelen afgelopen zaterdag………..jullie gingen ervoor, laten het kaas niet van je brood eten.

En natuurlijk worden jullie in de loop van het seizoen beter door de trainingen en wellicht worden jullie nog wat trucjes aangeleerd.

Dave en Gaby, succes met deze leuke, jonge ploeg en Casper, Zeno, Emani, Faye, Dani, Lyem, Isabel, Demi, Kim en Sanne…….veel plezier en GA ERVOOR!!!!

 

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Furore F1 - DSO F1

De kleinsten van onze vereniging moesten afgelopen zaterdag spelen en ik dacht, kom dat is een mooie tijd om er heen te gaan voor een verslag voor de Furorebril.

Toen ik binnenkwam was de ploeg al compleet met coaches Patricia en Elisa en de scheidsrechter Kayleigh was er ook al. De stand zou bijgehouden worden door de moeder van Jet, maar al snel had ze hulp van een zusje en broertje van de spelers.

De spelers van deze grandioze ploeg zijn Jimmy, Tygo, Meike, Isis, Sam, Daan en Jet. Toen de E3 klaar was met spelen ging de F1 het veld op om even warm de draaien en daarna floot Kayleigh voor de wedstrijd.

20 December was weer de maandelijkse klaverjasavond bij Furore. De opkomst was 21 personen dus we speelden met vijf tafels en een joker. Het was zoals altijd een gezellige avond en er werd weer veel gelachen. De eerste prijs was deze avond voor Frank van Enkhuizen en de poedelprijs voor Rob van den Berg.

Furore B3 - Celeritas B1

Zou het deze wedstrijd lukken om de eerste punten binnen te slepen? De voorbereiding was in ieder geval goed, want in de hal werd warmgelopen en de spieren losgemaakt. Hier maakte coach Stefan ook de beginopstelling bekend, t.w.: in de aanval Yara, Carmen, Sietze en Lotte als heer, terwijl in de verdediging begonnen: Mirte, Nina, Tom en Lisa als heer.

Bestuursblog

Zaterdagmiddag waren het terras van de kantine en het veld weer prachtig versierd met ballonnen en vlaggen. Dat was vrolijk binnenkomen. Op het gras stond een springattribuut en om half vier begonnen de clubkampioenschappen. De opening van het nieuwe seizoen kon beginnen.

Binnenkort op de kalender

21 februari 2020

Klaverjassen

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore C2 - DKV C1

Ik wil vast wel verklappen dat er veel doelpunten zijn gevallen, dus de moeder van Nora die de tijd enscore bijhield, had een druk uurtje. Trainers/coaches Eline en Sven, Scheidsrechte Jurre. Na het opstellen van Tigo, Fleur, Sienna (heer) en Lotte in de aanval en Jikke, Fenna (heer), Minte en Larissa in de verdediging en uiteraard de tegenpartij kon de wedstrijd beginnen. De wissels waren Melisa en Nora.

Laatste gastenboekbericht

2019-12-08 17:42:03

Oene

Vanmiddag Trias, Furore 1 - Dot 1, 21-17. Spannende wedstrijd en een fraaie overwinning eerste!!! Gefeliciteerd!!!!

Bezoek ons gastenboek