U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
02-06-2019 21:13 uur

Door een Furorebril...

Furore E5 - Purmer E1

De E5 is de laatste ploeg waarover ik een "door een Furorebril" schrijf, dan heb ik alle ploegen gehad die competitie spelen t/m de A, en dat waren er dit seizoen 18. Zoveel ploegen hebben we naar mijn weten nog nooit gehad.

Bij de E5 waren vandaag de spelers Floor, Reina (beiden als heer), Noor, Lana en Roos. Tamara (één van de moeders) was vandaag de coach. Roos begon aan de kant en Caro was de scheidsrechter.

Het was prachtig weer om te spelen en ook het vele publiek stond er zomers bij. En ze waren enthousiast en leefden erg mee in deze spannende wedstrijd. Want spannend was het zeker, tot het einde van de wedstrijd aan toe. Gingen we verliezen, gelijk spelen of winnen. Het kon allemaal nog totaal de laatste seconde.

Na het uitnemen van Furore begonnen we gelijk aan een aanval, maar het eerste schot werd afgevangen door de tegenpartij en die namen de aanval over. Maar Reina onderschepte de bal en door goed met elkaar over te spelen gingen wij weer in de aanval. Lana en Noor hadden al een keer geschoten en de bal werd goed afgevangen door Floor. Hierdoor kon Lana nog een keer schieten, maar ze werd goed verdedigd dus floot Caro hiervoor en kreeg Purmer de bal.

Opeens had een Purmer heer een kans van heel ver, een plat schot, maar hij zat er wel in 0-1. Hierna waren wij de sterkere ploeg en hadden best veel kansen. Echter het schot in de korf wilde nog niet erg lukken. Floor had een mooi schot, maar de bal kwam op de rand, jjjjjaaaaammmmmmmeeeeerrrrr!!!!!!

Het samenspel van jullie was heel goed, echter één keertje was hij wel erg hoog en ging de bal uit. Purmer had de bal weer en ging aanvallen, Noor ving een schot af en toen werd de bal weer naar de andere kant gespeeld. Lana stond vrij van wel 5 of 6 meter en wilde schieten, maar dat was wel een beetje te ver. Reina ving de bal en kon naar Noor gooien, een schot volgde, maar deze trof geen doel. Floor had hierna ook nog een kans, maar nog steeds lukte het niet om een doelpunt te maken. Opeens stond het 0-2 omdat een Purmer heer de bal door de korf schoot.

Toen waren de eerste 10 minuten om en Tamara riep de ploeg bij elkaar om even wat aanwijzingen te geven en toen gingen we weer verder mer Roos voor Reina. We gingen er weer tegenaan met z'n allen, ik vind dat er heel veel ballen door ons werden onderschepte als Purmer de bal speelde. Er werd steeds voor gesprongen als de bal werd gegooid en heel vaak hadden wij dan weer de bal. En dan weer rennen naar de aanval. Ja, en toen. . . . . . . . .kwam er een lange bal op Floor, zij stond vrij voor de korf en. . . . . . . . . . zij schoot de bal er in en de stand was 1-2. Dat smaakt naar meer toch????

Nadat Purmer de bal had uitgenomen werd de bal weer onderschept door Roos en door samenspel kon Lana schieten, maar de bal kwam op de rand. Even later speelde Noor voor voetbalster en schopte de bal uit, maar . . . . . . . . . . . . . .even later gooide Floor de bal naar Noor en zij schoot de 2-2 op het scorebord. Nu wordt het toch weer erg spannend.

Maar eerst floot Caro voor de RUST.

De tweede helft met Reina voor Lana werd erg spannend, Purmer mocht uitnemen, maar al snel was de bal weer voor ons. Ik vond dat wij sterker speelden dan Purmer en dat we meer kansen hadden om te schieten, maar . . . . . . .het kwam er nog niet helemaal uit. Het was een paar keer voetbal, en verdedigd schieten van beide partijen, verdedigd schieten en de verkregen kansen gingen er niet in.

Dan hoorde je het publiek, ooooooohhhhhhh!!!!!

Iedereen leefde lekker mee. Een heer van Purmer bezeerde zijn been en ging eruit, er werd gewisseld en de heer die het eerste doelpunt had gemaakt kwam er weer in. Hij was wel wat sterker dan die andere en sprong vaak voor.

De laatste 10 minuten kwam Lana er weer in voor Noor en probeerden jullie met z'n nog een keer te scoren. Purmer speelde de bal naar hun aanval, maar na een schot werd de bal afgevangen door Roos en zij speelde met de andere 3 spelers de bal weer naar onze aanval. SCHIETEN . . . . . .riep het publiek en als de bal weer naar de aanval van de tegenpartij gingen riepen ze VERDEDIGEN!!!!!

Er werd goed meegeleefd en het was erg spannend. Purmer kreeg nog een strafworp, maar die werd gelukkig gemist. Ook kreeg de aanval van Furore nog een kans, maar het schot ging er helaas niet in. En zo bleef de stand gelijk, want Caro floot voor het einde van de wedstrijd. Beide ploegen 1 punt verdiend.

Ik vond het een prima en zeer spannende wedstrijd, er werd lekker fel op de bal gespeeld. Tamara was een prima coach en Caro had de wedstrijd helemaal onder controle. Ja, en toen moesten er nog strafworpen genomen worden. Heel veel randjes ballen zowel van ons van Purmer, maar uiteindelijk wonnen we deze strafworpenstrijd met 1-0 door een doelpunt van Reina.

Jullie staan met Groen Geel E6 samen op de derde plaats en de laatste wedstrijd spelen jullie tegen elkaar. Dat wordt nog spannend!!!

Heel veel plezier en succes.

RIta

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

De kop is er af!

Het zaalseizoen is begonnen, EN HOE! Alle seniorenteams wisten hun wedstrijd winnend af te sluiten!

Dit alles begon op zaterdagavond in Leiden. Om 19.00 uur opende het tweede hun zaalseizoen tegen KZ Danaïden 3. Op het veld verloren van hun vierde, maar dit was duidelijk een ander team met iets minder ervaring. Thomas is nog geblesseerd, Tom Nellen begon in de basis. De bank werd gevuld met Jasper, Rik Bos, Lisa en Yanis.

Zondagmiddag was de laatste veldwedstrijd in Oostzaan, voor dat de zaal weer in zicht komt. OKV werd thuis verslagen, de punten meenemen zou prettig zijn en dat gebeurde ook. Het eerste was volledig en het was Bram, die in de derde minuut de 0-1 op het scorebord zette, door een kansje vlakbij de paal raak te schieten, goed aangegeven door Britt.

Zondagmiddag kwam de koploper op bezoek: ALO uit Den Haag. Het was redelijk weer en droog, afgelopen week was er heel veel water gevallen, maar de velden hadden het goed doorstaan. Thomas en Sven zijn geblesseerd en Imar en Martin waren de goede vervangers.

Bestuursblog

Zaterdagmiddag waren het terras van de kantine en het veld weer prachtig versierd met ballonnen en vlaggen. Dat was vrolijk binnenkomen. Op het gras stond een springattribuut en om half vier begonnen de clubkampioenschappen. De opening van het nieuwe seizoen kon beginnen.

Binnenkort op de kalender

20 december 2019

Klaverjassen

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore B1 – DSO B1

Vandaag was ik te gast bij de wedstrijd van onze B1 en toen ik de samenstelling van de ploegen zag bestond onze ploeg uit 3 heren en 7 dames en DSO had wel 5 heren en de rest dames. Vreemd verdeeld dus en fysiek was de tegenpartij dus wel een beetje in het voordeel. Maar niet getreurd, we gingen er als ploeg tegenaan.

Laatste gastenboekbericht

2019-12-08 17:42:03

Oene

Vanmiddag Trias, Furore 1 - Dot 1, 21-17. Spannende wedstrijd en een fraaie overwinning eerste!!! Gefeliciteerd!!!!

Bezoek ons gastenboek