U bevindt zich hier: Volg Furore » Nieuwsarchief

29-05-2019 21:34 uur

Schoolkorfbal

Schoolkorfbaltoernooi 2019 op De Omzoom

Afgelopen week is het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi gehouden op de Omzoom. Er werd op vijf avonden gespeeld en ook dit jaar was het een groot succes. Het weer was de eerste twee avonden koud en winderig, maar droog, vanaf woensdag werd het zonnig en warmer, al met al, uitstekend toernooiweer. 96 teams deden mee dit jaar en het was een enorme drukte, iedere avond weer.

Het liep als een trein en dat is voor de organisatie een pluim waard, want een toernooi, dat zo groot is, organiseer je niet zomaar even. Inschrijvingen, programma maken, boekjes, flyers maken, sponsors zoeken, alles was geregeld. Daarnaast de kantine bezetting, met deze grote drukte en de organisatie van de grote loterij. Het liep perfect.

De maandag, eerste dag waren om 09.00 uur, een aantal vrijwilligers bij elkaar om de velden uit te leggen, de palen neer te zetten, het geluid op te zetten en nog meer klussen te doen, dan komen rond half zes, de verkeersregelaars en de fietsenregelaars binnen om hun werk te gaan doen en dat is niet niks, want de gehele Omzoom stroomt vol met fietsen en auto’s.

Het wedstrijdsecretariaat is op deze avonden de organisatie met de omroeper en niet te vergeten de scheidsrechters en als dat goed loopt en dat deed het deze vijf avonden, dan loopt het toernooi. Binnen in de kantine is het zeer druk, loten worden verkocht en voor de snoepkraam staan rijen. Achter de bar en in de keuken wordt keihard gewerkt. Er staat ook een propaganda tent bij het clubhuis.

Rond kwart over acht in de avond is het afgelopen, de Omzoom stroomt weer leeg, de palen worden weer opgeruimd, de papiertjes en het afval wordt opgehaald en nieuwe afvalzakken weer opgehangen. Iedere middag om half vijf worden de palen weer neergezet, de vlaggen en het terras voor de kantine klaargemaakt.

Alles dus in de hand, want er komt toch veel kijken bij de organisatie van dit zeer grote toernooi, waar heel veel ploegen aan deelnemen en ook heel veel publiek op af komt. Petje af voor al die vrijwilligers(sters) van Furore, onze club. Ik heb ze niet geteld, maar het zijn er heel veel.

Vrijdag was de finale avond en na afloop werden de wisselbekers uitgereikt. Daarna opruimen, schoonmaken en met een grote groep nog even nazitten, de competitie begon zaterdag weer om 09.00 uur.

Een kleine impressie van Sibbeltje met moeie voeten, want het is niet niks om dit grote toernooi te organiseren.

Sibbeltje.