U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
27-05-2019 22:09 uur

Door een Furorebril...

Furore E4 - Groen Geel E5

Afgelopen zaterdag was ik bij de E4 van Lotte en Tom. Lotte en Tom kende ik wel, maar van de kinderen van de ploeg kende ik er maar twee, namelijk Mike en Roan. Dus.......

Myliska blauwe kousen, Liz knotje, Anne en Daniël hadden beiden lichtblauwe schoenen. Dus had ik weer een hulpmiddeltje om de kinderen de herkennen, want iedereen bij naam kennen van 16 jeugdploegen valt niet mee.

De trainers/coaches Tom en Lotte waren al druk bezig met de ploeg om warm te worden. Daar er geen scheidsrechter aanwezig was nam Bastiaan deze taak op zich en kon de wedstrijd beginnen.

Anne en Daniël begonnen aan de kant en Furore mocht natuurlijk als thuisclub beginnen.

En zoals altijd met 4-tallen ging het spel snel heen en weer. Een aanval van ons en toen die werd afgevangen door Groen Geel gingen zij aanvallen. Maar dat duurde niet lang, want Mike ving de bal en samen met Roan, Myliska en Liz werd de bal weer naar de andere kant gespeeld. En zo ging het maar heen en weer, een aanval van Groen Geel werd goed verdedigd door Myliska, dus de bal was weer voor ons. En de eerste losse veter was een feit, dubbele knoop!!

De dame van Liz maakte een doelpunt, maar zij verdedigde erg goed en hierdoor telde de goal niet, PRIMA!!! Roan schoot op de rand en Mike ving het schot en dacht laat ik zelf maar eens schieten en . . . . . . . .ja hoor hij zat, dus 1-0 voor ons.

Weer een veter los van Groen Geel, dubbele knoop. Er werd leuk en fel gespeeld, heel veel geschoten, maar er werd ook goed verdedigd en zodoende kwam de bal weer in handen van de andere partij.

Een dame van Groen Geel speelde zich vaak vrij door heel krap om de aangever te lopen en dan kon de verdediging er niet bij. Als je dan de bal krijgt kun je altijd schieten, maar "snijden" zoals ze dat noemen mag niet en Bastiaan floot hier dan ook steeds voor af, legde het uit dat ze meer ruimte moest nemen, zodat de tegenstander ook kan volgen. Na een paar keer snapte ze het en ging het verder goed. De eerste 10 minuten waren om, even praten en dan weer verder. Roan wisselde met Daniël en Myliska met Anne.

Opeens had Groen Geel een sterke periode en hieruit kwam een mooie doorloopbal van een dame, 1-1 en even later werd er door een heer 1-2 in geschoten. Dat was jammer voor ons, intussen was een dame van Groen Geel haar ene schoen kwijt. Even opnieuw aantrekken, veter vast en weer verder spelen. Want we moeten die achterstand nog wegwerken. En dat lukte want Daniël schoot twee keer achter elkaar en de 2e poging zat erin.

Hoi, hoi, mooi . . . . . . .riepen we allemaal en het was 2-2. Alweer een veter los....... Ze moeten in Wormer toch maar eens leren om de veters goed vast te maken. Mike werd in de rug gelopen en het was een strafworp, die door Daniël werd genomen. Oooooohhhhh........wat was dat jammer, hij ging er net overheen.

Een schot van Anne ging er overheen en Daniël zijn heer was er goed bij toen hij schoot, doorloopbal van Groen Geel was mis. Onze verdediging stond pal en zodoende werden de schoten van Groen Geel afgekeurd.

En toen was het RUST.

Even wat drinken en een praatje met Tom en Lotte, daarna met volle moed aan de tweede helft begonnen. Mike kwam er weer in voor Daniël en Myliska voor Liz.

Groen Geel nam uit, maar na een korte aanval onderschepte Daniël de bal en na samenspel kon Roan een mooi schot wagen, helaas was het net mis. Het spel ging we verder en Groen Geel nam het over. De bal ging uit en Furore mocht weer ingooien, we gingen er weer tegenaan en een schot van Daniël kwam op het randje, wat een pech toch. De tegenstander van Daniël was erg snel en erg veel tijd om te schieten had hij daarom niet. En toen stond er opeens een heer vrij van Groen Geel en die schoot de stand naar 2-3.

Daarna gebeurde er veel:

Ver schot van Roan - oooeeeiiii

Voetbal - Anne bijna doelpunt - jammer!!!

Groen Geel gooit bal uit, Furore neemt in

Heel veel schoten van de Furore spelers, het publiek leefde erg mee Lange bal naar Roan - schot, maar net mis - ooooooohhhhhhh Mooie aanval, kansje Myliska op de rand van de korf - spannend!!!!

De eerste 10 minuten in de tweede helft waren om. Liz wisselde met Myliska en Mike met Daniël, we begonnen aan de laatste 10 minuten. Groen Geel had het eerst succes, een schot werd afgevangen, er meteen weer geschoten en die ging er in 2-4. En even later schoot de dame van Liz raak, maar ze was er op tijd bij met verdedigen, dus het doelpunt telde niet. Goed gedaan!!

Maar het werd toch 2-5 omdat Groen Geel de bal lang in de ploeg kon houden en veel kon schieten. Anne probeerde een doorloopbal en even later kreeg ze nog een kans, maar die rand van de korf zat in de weg, de bal viel er aan de verkeerde kant weer af.

Toen was Roan vrij om te schieten, zijn heer sloeg op zijn arm dus was het een strafworp. Roan nam hem zelf en legde de bal er netjes in, 3-5. PRIMA!!

Even later struikelde Mike en had een zeer been, Daniël wisselde met hem en we gingen proberen om nog een doelpunt te maken. Opeens stond er een dame van Groen Geel vrij op wel 4 meter denk ik en zij schoot zo de bal door de korf, 3-6 jammer voor ons maar het was wel een mooi doelpunt. Maar wij hadden ook nog zo'n mooi doelpunt, na goed samenspel van de ene kant naar de andere kreeg Roan de bal en schoot de eindstand op 4-6.

Toen was het tijd en Bastiaan, bedankt voor het waarnemen, floot voor het einde van een erg leuke wedstrijd.

Dan de strafworpen nog, Groen Geel schoot 5 keer raak en Furore 2 keer, door Daniël en Roan.

Ik heb een heel leuke en spannende wedstrijd gezien met twee felle hardwerkende ploegen. Groen Geel had wat meer succes met het schot, maar dat kunnen wij ook leren. Lotte en Tom, jullie zijn een leuke en enthousiaste ploeg met elkaar en er is keihard geknokt, op de goede manier dan.

Veel plezier en succes nog in de laatste wedstrijden en uiteraard in de toekomst.

 

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

De kop is er af!

Het zaalseizoen is begonnen, EN HOE! Alle seniorenteams wisten hun wedstrijd winnend af te sluiten!

Dit alles begon op zaterdagavond in Leiden. Om 19.00 uur opende het tweede hun zaalseizoen tegen KZ Danaïden 3. Op het veld verloren van hun vierde, maar dit was duidelijk een ander team met iets minder ervaring. Thomas is nog geblesseerd, Tom Nellen begon in de basis. De bank werd gevuld met Jasper, Rik Bos, Lisa en Yanis.

Zondagmiddag was de laatste veldwedstrijd in Oostzaan, voor dat de zaal weer in zicht komt. OKV werd thuis verslagen, de punten meenemen zou prettig zijn en dat gebeurde ook. Het eerste was volledig en het was Bram, die in de derde minuut de 0-1 op het scorebord zette, door een kansje vlakbij de paal raak te schieten, goed aangegeven door Britt.

Zondagmiddag kwam de koploper op bezoek: ALO uit Den Haag. Het was redelijk weer en droog, afgelopen week was er heel veel water gevallen, maar de velden hadden het goed doorstaan. Thomas en Sven zijn geblesseerd en Imar en Martin waren de goede vervangers.

Bestuursblog

Zaterdagmiddag waren het terras van de kantine en het veld weer prachtig versierd met ballonnen en vlaggen. Dat was vrolijk binnenkomen. Op het gras stond een springattribuut en om half vier begonnen de clubkampioenschappen. De opening van het nieuwe seizoen kon beginnen.

Binnenkort op de kalender

20 december 2019

Klaverjassen

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore B1 – DSO B1

Vandaag was ik te gast bij de wedstrijd van onze B1 en toen ik de samenstelling van de ploegen zag bestond onze ploeg uit 3 heren en 7 dames en DSO had wel 5 heren en de rest dames. Vreemd verdeeld dus en fysiek was de tegenpartij dus wel een beetje in het voordeel. Maar niet getreurd, we gingen er als ploeg tegenaan.

Laatste gastenboekbericht

2019-12-08 17:42:03

Oene

Vanmiddag Trias, Furore 1 - Dot 1, 21-17. Spannende wedstrijd en een fraaie overwinning eerste!!! Gefeliciteerd!!!!

Bezoek ons gastenboek