U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
01-04-2019 21:26 uur

Furore 1 - RDZ 1 (20-12)

Zaterdagmiddag, het Trias, de laatste zaalwedstrijd van het eerste tegen RDZ uit Zeist. RDZ was al gedegradeerd en het eerste was veilig, maar een overwinning zou toch prettig zijn.

Er werd gestart met Dionne en Martin in de basis en het was Bram, die in de vierde minuut 1-0 inschoot van afstand. Een paar minuten later was het gelijk 1-1 van afstand, en een minuut daarna stond het eerste op achterstand, 1-2.

Dionne schoot meteen raak en het was 2-2. Toch ging RDZ rustig door en via afstand en twee strafworpen was het ineens 2-5. Martin schoot raak van afstand, 3-5 en Heleen werd verkeerd afgestopt en Bram benutte de strafworp, 4-5.

De stand werd weer gelijk door Bram, die vlakbij de korf raak schoot, 5-5.

Het eerste kwam op voorsprong door Martin 6-5, afstand. Maar prompt werd het weer gelijk 6-6, strafworp. Het was de laatste minuut voor rust, Heleen schoot raak van afstand, 7-6 en RDZ schoot 7-7 in. Het was Dionne die van afstand 8-7 inschoot, wat de ruststand was.

De eerste helft was moeizaam, het eerste kwam niet echt los.

Tweede helft begon goed. Tiuri schoot meteen raak van afstand in de eerste minuut en het was 9-7. Een minuut later was het Britt die raak schoot en het was 10-7. Na 10-8 was het Martin, die vanachter de korf 11-8 scoorde.

Het liep allemaal beter en Martin was goed op schot, want hij schoot ook van afstand 12-8 in. Britt werd verkeerd afgestopt bij een doorloopbal, maar de strafworp werd gemist. RDZ kwam terug tot 12-10, maar Dionne maakte 13-10 van halve afstand.

Tom kwam erin voor Martin en Dionne schoot wederom raak en het was 14-10. Britt snelde langs haar dame, maar werd nu ook verkeerd afgestopt, strafworp. Ivo schoot raak, 15-10.

RDZ maakte van afstand 15-11, maar het eerste was nu echt sterker. Tom werd gehinderd en de strafworp werd benut door Tiuri, 16-11. Even later was het 17-11, Tiuri schoot raak van afstand.

Er werd nog wat gewisseld, Kristy voor Merel en Ivo schoot 18-11 in van afstand. Julia en Rik kwamen er nog in en de strijd ging verder. Britt schoot raak van afstand, 19-11 en Tiuri werd verkeerd afgestopt en de strafworp benutte Tiuri zelf, 20-11.  Vlak voor tijd maakte RDZ nog 20-12 uit een strafworp.

Goed herpakt eerste, in de tweede helft, goede afsluiting van de competitie. Voor het eerst in de tweede klasse, tien punten behaald. Sibbeltje heeft niet alle wedstrijden gezien, maar over het algemeen werd er om de punten gestreden.

Waar we al gauw achter kwamen, dat er minstens per wedstrijd vijftien doelpunten gescoord moesten worden, want anders win je de wedstrijd niet. Het is gelukt, de handhaving is een feit en dat is een felicitatie waard. Volgend zaalseizoen wederom tweede klasse.

Het tweede had het moeilijk deze zaalcompetitie, voor de laatste ronde stonden er vijf ploegen met 11 punten. De wedstrijd tegen OKV, vanochtend in het Trias was dus zeer belangrijk. Het werd een wedstrijd met twee gezichten, met de rust stond het tweede dik achter, maar de tweede helft was spektakel, met de wissels werd er een inhaalrace gedaan en vlak voor tijd was het gelijk 18-18, maar OKV scoorde nog 19-18. De laatste minuut was al ingegaan, maar er werd een overtreding begaan door OKV, strafworp, koel ingeschoten, 19-19. Er werd niet meer uitgenomen.

Het punt was binnen en jullie hebben het gehaald. Klasse!!

Nu weer naar buiten, over drie weken begint de competitie weer.

Sibbeltje.

Belangrijkste nieuwsberichten

Beste ouders en trainers,

Het zaalseizoen loopt ten einde en daarmee ook weer de wetenschap dat we naar buiten gaan. Het laatste speel weekend in de zaal is 30/31 maart, waarin er ook nog een aantal ploegen zijn die een wedstrijd moeten spelen. Er zijn echter ook al ploegen die dan uitgespeeld zijn. Om het voor iedereen makkelijk te houden zien wij als TC graag dat iedereen in de zaal doortraint tot het weekend van 30/31 maart en dan weer met zijn ploeg naar buiten gaat om te trainen.

Zaterdag 23 maart
Zaterdagochtend om 09.00 uur was de materiaal commissie paraat op de Omzoom om een aantal klussen te klaren voor de tweede helft veld. De douches zijn extra doorgespoeld, het Melkert systeem is goed vastgezet. De kapotte stoelen van de kantine zijn gerepareerd. Door de harde wind en stormen van de afgelopen tijd waren de houten meubels buiten nogal verschoven, vastgezet en het staat weer op zijn plaats.

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender