U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
25-03-2019 22:23 uur

Door een Furorebril...

Furore F1 - Swift F1

Ja, ja, ik had het goed gehoord, de F1 kon vandaag kampioen worden. Maar. . . . . . . . . . . .dan moesten jullie wel winnen.

Het was hartstikke druk op en voor de trap van de sporthal om kwart voor 9, want de deur was nog niet open en er moesten 3 wedstrijden tegelijk spelen. Ga maar na hoeveel mensen er dan zijn. Was zeker een communicatiestoring, opeens kwam de redder in nood en kon iedereen naar binnen, materiaal neerzetten, omkleden en spelen.

De F1 spelers bestaat uit Thijmen, Daan, Niek, Meike, Milou en Neve die geblesseerd is aan haar voet.

Trainers/coaches Bo en Kim waren hun ploeg aan het voorbereiden op de wedstrijd, Merel gaat de wedstrijd fluiten en Neve gaat samen met de moeder van Niek het scorebord bijhouden. En ik zat ernaast om de doelpunten te noteren en dat was een hele klus, want het waren er veel.

Merel floot in en de wedstrijd kon beginnen, Milou was de eerste wissel. De regels bij de F-jes zijn iets anders, je mag iedereen verdedigen en je mag ook verdedigd schieten. Daarom vallen er ook zoveel doelpunten natuurlijk. Alleen als je je eigen schot vangt moet je eerst een keer overspelen voor je weer mag schieten. Dat vind ik een goede regel, want naar elkaar overspelen is in het korfbalspel toch heel belangrijk.

Het stond al snel 0-1 en even later was het zelfs 0-2. Dat kon niet de bedoeling zijn van een kampioensploeg, zo dacht onze F1 er ook over en omdat er goed werd samengespeeld was het als snel 1-2 door Daan en 2-2 door Niek. Na de 2-3 door Swift, kwam onze ploeg goed op stoom en kon er veel geschoten worden, al moesten we natuurlijk ook regelmatig verdedigen. Het spel ging heel snel heen en weer en Niek was erg op schot. Doordat hij goed vrij liep en zijn medespelers veel naar hem gooiden kon hij lekker scoren tot 5-3. Swift nam de bal uit en Thijmen onderschepte deze aanval en gooide een lange bal op Niek en het werd 6-3 en even later onderschepte Meike een Swift aanval en via Daan kwam de bal weer bij Niek en hij scoorde 7-3. Bij deze stand waren de eerste 10 minuten voorbij. Even een praatje en weer beginnen, nu ging Daan aan de kant.

We gingen door en Meike scoorde 8-3, zij kreeg de bal goed toegespeeld van Milou.

Even later kon Thijmen de stand op 9-3 brengen. Het regende doelpunten in deze fase van de wedstrijd. Het was leuk om te zien hoe snel de ploegen omschakelen van verdedigen naar aanvallen en andersom. Want al mag je verdedigd schieten je kunt het je tegenstander toch moeilijk maken door goed te verdedigen, want dan moeten ze toch over je handen heen schieten. Beide partijen deden dat prima, alleen was het schot van onze F1 beter. Na de 9-4 werd het 10-4 door Thijmen en na de 10-5 kreeg hij van Milou een lange bal aangespeeld en Thijmen scoorde 11-5. Dat kan ik ook dacht Meike en even later maakte zij 12-5. Swift scoorde ook weer en bracht de stand op 12-6. Er was één dame van Swift die liep vaak met de bal en dat mag nu eenmaal niet. Dan moest ze de bal weer overgeven aan Furore.

RUST en Kim en Bo gingen met de ploeg bij elkaar zitten om nog wat aanwijzingen te geven.

In de eerste 10 minuten van de tweede helft werd er weer flink gescoord. De uitworp van Swift werd snel onderschept, de vrijstaande Thijmen kreeg de bal en scoorde 13-6 en even later schoot Niek de 14-6 door de korf. En onze aanval was nog niet uitgeput, want het werd 17-6 via doelpunten van Thijmen, Niek en Daan.

Jeetje, ik kon het amper bijhouden zeg.

Want ik was ook nog aan het foto's maken en dan werd er net weer gescoord. Telefoon weer neerleggen en schrijven. Gelukkig zat ik vlak naast het scorebord.

Na de 17-7 door Swift werd er opeens een lange bal op Meike gespeeld en hup . . . . . . .door de korf 18-7. Swift weer in de aanval, maar Meike ving een schot af en hup ging de bal via Milou en Daan naar Niek en hij scoorde 19-7. Even later kon hij nog een keer de bal door de korf mikken en was het 20-7.

In de laatste 10 minuten ging Niek aan de kant en mocht Swift de bal uitnemen. Maar niet lang daarna onderschepte Meike de bal en gingen wij weer in de aanval. Na goed samenspel kwam Daan vrij, hij kreeg de bal en maakte 21-7. Zo ging het nog een keer, maar toen kwam Milou vrij bij de korf en ook zij mikte de bal door de korf 22-7. Toen kwam er een lange aanval van Swift, zij vingen de schoten goed af, maar ze konden de bal niet door de korf krijgen. Uiteindelijk werd de bal toch onderschept door Daan, via via kwam de bal bij Milou en weer schoot zij raak en bracht de stand op 23-7. Het laatste doelpunt kwam op naam van Thijmen. Ondanks dat zijn tegenstander bijna een kop groter was schoot hij over de handen heen, goal en . . . . . . . . . .de 24-7 stand werd bereikt.

Merel floot na dit doelpunt voor het einde van de wedstrijd en wat voor een wedstrijd.

Een echte Kampioenswedstrijd, want jullie waren echt sterker dan Swift en de kampioenstitel was zeker verdiend.

GEFELICITEERD HOOR Bo en Kim met jullie ploeg Thijmen, Daan, Niek, Meike, Milou en Neve. Want jij hoort er natuurlijk ook bij en hopelijk komt het snel goed met je voet, zodat je lekker weer kunt meedoen.

Ook moesten we met z'n allen nog strafworpen nemen en als je net kampioen geworden bent moet je dit wel laten zien natuurlijk. Dat deden we, we wonnen dit met 6-1 met doelpunten van Niek, Thijmen en Milou.

Eline van de AC kwam jullie met een praatje feliciteren en voor allemaal een medaille met een Furore korfbaldiploma. Toppers!!!!

Toen op de foto natuurlijk en naar boven, want in de kantine wachtte drinken, soesjes en lekkers op jullie. En ook hadden de trainers voor iedereen nog een mooi boek met fotootjes en zo.

HARTSTIKKE LEUK ALLEMAAL en nogmaals

GEFELICITEERD en veel plezier en succes verder.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Zaterdagmiddag, het Trias, de laatste zaalwedstrijd van het eerste tegen RDZ uit Zeist. RDZ was al gedegradeerd en het eerste was veilig, maar een overwinning zou toch prettig zijn.

Er werd gestart met Dionne en Martin in de basis en het was Bram, die in de vierde minuut 1-0 inschoot van afstand. Een paar minuten later was het gelijk 1-1 van afstand, en een minuut daarna stond het eerste op achterstand, 1-2.

Beste ouders en trainers,

Het zaalseizoen loopt ten einde en daarmee ook weer de wetenschap dat we naar buiten gaan. Het laatste speel weekend in de zaal is 30/31 maart, waarin er ook nog een aantal ploegen zijn die een wedstrijd moeten spelen. Er zijn echter ook al ploegen die dan uitgespeeld zijn. Om het voor iedereen makkelijk te houden zien wij als TC graag dat iedereen in de zaal doortraint tot het weekend van 30/31 maart en dan weer met zijn ploeg naar buiten gaat om te trainen.

Zaterdag 23 maart
Zaterdagochtend om 09.00 uur was de materiaal commissie paraat op de Omzoom om een aantal klussen te klaren voor de tweede helft veld. De douches zijn extra doorgespoeld, het Melkert systeem is goed vastgezet. De kapotte stoelen van de kantine zijn gerepareerd. Door de harde wind en stormen van de afgelopen tijd waren de houten meubels buiten nogal verschoven, vastgezet en het staat weer op zijn plaats.

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender

11 mei 2019

Pubquiz voor senioren

22 juni 2019

Mixtoernooi

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore F1 - Swift F1

Ja, ja, ik had het goed gehoord, de F1 kon vandaag kampioen worden. Maar. . . . . . . . . . . .dan moesten jullie wel winnen.

Het was hartstikke druk op en voor de trap van de sporthal om kwart voor 9, want de deur was nog niet open en er moesten 3 wedstrijden tegelijk spelen. Ga maar na hoeveel mensen er dan zijn. Was zeker een communicatiestoring, opeens kwam de redder in nood en kon iedereen naar binnen, materiaal neerzetten, omkleden en spelen.

Furore E1 - Apollo E1

De spelers en speelsters van de E1 van Furore waren wat uitgelaten voor het begin van de wedstrijd tegen Apollo en dat was niet zo vreemd, want de wedstrijd uit hadden ze met 7-32 gewonnen. Wat een doelpunten!!

Zou dat weer zo gaan? Dat was de vraag en we gaan het zien.

Laatste gastenboekbericht

2019-04-12 00:39:22

Oene

De zaalkorfbalfinale wordt zaterdagmiddag live uitgezonden op NPO 1, aanvang 15.45 uur. Ziggodome, Fortuna - PKC.

Bezoek ons gastenboek