U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
18-03-2019 22:05 uur

Door een Furorebril...

Furore E1 - Apollo E1

De spelers en speelsters van de E1 van Furore waren wat uitgelaten voor het begin van de wedstrijd tegen Apollo en dat was niet zo vreemd, want de wedstrijd uit hadden ze met 7-32 gewonnen. Wat een doelpunten!!

Zou dat weer zo gaan? Dat was de vraag en we gaan het zien.

De ploeg van Dave ging met de volgende opstelling het veld in: Zeno, Emani als heer, Isabel en Faye. Dani was de eerste 10 minuten wissel en John was de scheidsrechter en die wist toen nog niet wat hem boven het hoofd hing. Het spel ging snel heen en weer, zodat hij wel erg veel keer van de ene kant van het veld naar de andere kant moest rennen. Gelukkig heeft hij een goede conditie.

We begonnen overdonderend en binnen 2 minuten het al 2-0 door doelpunten van Emani en Faye. Nou, dat kon wat worden, maar. . . . . . . het werd 2-1 en even later 2-2 en zelfs . . . . . . oei oei kwamen we op 2-3 achter te staan. Dat kon niet de bedoeling zijn en door goed samenspel kwam Faye vrij en zij scoorde 3-3. Nu doorgaan dacht Zeno en hij scoorde, maar John keurde het doelpunt af omdat het verdedigd was. Ja zo zijn de spelregels nu eenmaal.

Gelukkig werd het toch 4-3 door een goed schietende Isabel en even later maakte zij, doordat er goed werd samen gespeeld, 5-3. Prima gespeeld!!

Apollo nam weer uit, maar kwam niet tot scoren. Furore onderschepte de bal voordat ze gevaarlijk konden worden. Echter het spelen naar de andere kant ging niet goed, Apollo veroverde de bal en scoorde 5-4. Ja, Apollo was gevaarlijker dan wij verwachtten en we zullen meer ons best moeten doen om de bal in de ploeg te houden en dat deden we en zodoende kon Zeno in de eerste 10 minuten nog met een mooi schot 6-4 maken.

In de tweede 10 minuten wisselde Faye met Dani en het spel ging weer verder. In deze periode gingen wij, ondanks een paar gemiste strafworpen en 2 tegendoelpunten uitlopen en liep het allemaal best goed.

Emani maakte 7-4 en na 7-5 ving Isabel een schot af van Dani en zij schoot de stand naar 8-5. Een actie van Zeno ging net mis, maar hij ving zelf de bal weer en speelde naar de ver staande Dani. Deze schoot de stand op 9-5. We waren in deze periode sterker dan Apollo en zij moesten meermalen aan de noodrem trekken. Uit één van deze strafworpen scoorde Emani 10-5 en even later was het Dani die van heel ver, wel 6 meter denk ik, 11-5 maakte. Apollo kreeg ook wel kansen en opeens ging er van vlak bij toch eentje door korf en gingen we rusten met 11-6.

RUST

Faye wisselde met Emani en schoot gelijk de eerste kans raak, 12-6 en hierna ging Apollo in de aanval. Echter het schot dat gelost werd was goed door ons verdedigd, dus hadden wij de bal weer. Door goed samenspel naar de andere kant kwam Isabel vrij bij de korf en zij schoot de 13-6 door de korf. Daarna weer een doelpunt van Apollo, bij een uitbraak naar de aanval werd verkeerd verdedigd en dat betekende een strafworp, 13-7. Maar even later maakte Isabel al 14-7. Apollo wilde wat terug doen, een door Faye goed verdedigd schot, schot achter de korf mis en een gemiste strafworp brachten hen nog niet dichterbij. Maar . . . . . . . . . . . .het spel van onze E werd een beetje wild en er zat wat minder lijn in, het schot ging niet helemaal goed en hierdoor kon Apollo toch 2 keer scoren, zodat de stand na de eerste 10 minuten 14-8 en 14-9 werd.

In de laatste 10 minuten speelde Emani weer voor Isabel en de strijd ging een beetje gelijk op. Eerste maakte Apollo 14-10, daarna scoorde Faye 15-10 en oh jee, alweer een doelpunt voor Apollo, 15-11 van afstand.

Furore wilde wel veel scoren, maar het ging een beetje te gehaast. Eerst vierkantje maken, riep Dave nog, goed lopen en snel de bal spelen. Toch kwamen er wel kansen, een aanval van Zeno met Dani ging er net niet in. Veel schoten van zowel Apollo als van ons kwamen op de rand om er van de verkeerde kant af te vallen. Maar toch werd het 15-12 via een mooi schot uit beweging. Oh jee dat zijn er nog maar 3 voor, maar het werden er toch weer 4, want uit een lange bal scoorde Faye de 16-12 en omdat John hierna affloot voor het einde van de wedstrijd, was dit ook de eindstand.

GEFELICITEERD allemaal met deze goede overwinning, want al ging het toch even moeilijker dan in Heerhugowaard, dit levert toch weer 2 punten op.

Ik vind jullie een leuke en spontane ploeg, het was een leuke en snelle wedstrijd en ik moest al zeilen bijzetten om de aanvallen en doelpunten bij te houden. Maar het is gelukt.

Veel succes en plezier verder in deze competitie.

Met nog 2 wedstrijden te gaan kunnen jullie 19 punten halen, evenveel als Groen Geel. OKV kan echter op 22 komen, dus een kampioenschap zit er waarschijnlijk niet meer in, maar een gedeelde 2e plek is ook een prima prestatie. Maar niets is onmogelijk.

Restant van het programma is: Furore nog tegen Roda en ZKC; Groen Geel tegen KZ en OKV tegen KZ en Apollo.

Er moesten uiteraard nog strafworpen genomen worden, Apollo schoot er 5 raak en wij 6, dus ook deze strijd hadden we gewonnen. Jippie!!!!

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Zaterdagmiddag, het Trias, de laatste zaalwedstrijd van het eerste tegen RDZ uit Zeist. RDZ was al gedegradeerd en het eerste was veilig, maar een overwinning zou toch prettig zijn.

Er werd gestart met Dionne en Martin in de basis en het was Bram, die in de vierde minuut 1-0 inschoot van afstand. Een paar minuten later was het gelijk 1-1 van afstand, en een minuut daarna stond het eerste op achterstand, 1-2.

Beste ouders en trainers,

Het zaalseizoen loopt ten einde en daarmee ook weer de wetenschap dat we naar buiten gaan. Het laatste speel weekend in de zaal is 30/31 maart, waarin er ook nog een aantal ploegen zijn die een wedstrijd moeten spelen. Er zijn echter ook al ploegen die dan uitgespeeld zijn. Om het voor iedereen makkelijk te houden zien wij als TC graag dat iedereen in de zaal doortraint tot het weekend van 30/31 maart en dan weer met zijn ploeg naar buiten gaat om te trainen.

Zaterdag 23 maart
Zaterdagochtend om 09.00 uur was de materiaal commissie paraat op de Omzoom om een aantal klussen te klaren voor de tweede helft veld. De douches zijn extra doorgespoeld, het Melkert systeem is goed vastgezet. De kapotte stoelen van de kantine zijn gerepareerd. Door de harde wind en stormen van de afgelopen tijd waren de houten meubels buiten nogal verschoven, vastgezet en het staat weer op zijn plaats.

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender

11 mei 2019

Pubquiz voor senioren

22 juni 2019

Mixtoernooi

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore F1 - Swift F1

Ja, ja, ik had het goed gehoord, de F1 kon vandaag kampioen worden. Maar. . . . . . . . . . . .dan moesten jullie wel winnen.

Het was hartstikke druk op en voor de trap van de sporthal om kwart voor 9, want de deur was nog niet open en er moesten 3 wedstrijden tegelijk spelen. Ga maar na hoeveel mensen er dan zijn. Was zeker een communicatiestoring, opeens kwam de redder in nood en kon iedereen naar binnen, materiaal neerzetten, omkleden en spelen.

Furore E1 - Apollo E1

De spelers en speelsters van de E1 van Furore waren wat uitgelaten voor het begin van de wedstrijd tegen Apollo en dat was niet zo vreemd, want de wedstrijd uit hadden ze met 7-32 gewonnen. Wat een doelpunten!!

Zou dat weer zo gaan? Dat was de vraag en we gaan het zien.

Laatste gastenboekbericht

2019-04-12 00:39:22

Oene

De zaalkorfbalfinale wordt zaterdagmiddag live uitgezonden op NPO 1, aanvang 15.45 uur. Ziggodome, Fortuna - PKC.

Bezoek ons gastenboek