U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
18-03-2019 21:56 uur

Furore 1 - DOT 1 (22-20)

Zondagmiddag was de belangrijke wedstrijd tegen DOT uit Oss. Het was druk op de tribune, het tweede had net gelijkgespeeld tegen Groen Geel, in de laatste seconden scoorde Groen Geel nog, maar toch een punt.

De opkomst was met de E1 en E2. Het eerste startte met Tom voor Ivo, die net terug was van een studiereis.

Het werd een doelpuntrijke wedstrijd, met veel spanning.

Bram opende de score van afstand, maar DOT maakte al snel gelijk van afstand. Het was Sven die een kansje bij de paal benutte, 2-1, maar even later was het weer gelijk, 2-2 vanachter de korf.

De doelpunten vielen dit keer wel en het tempo zat er stevig in. Bram scoorde van halve afstand 3-2 en een minuut later was het Britt, die van afstand raak schoot, 4-2.

Lisanne zette het eerste op 5-2 van afstand, na een goede actie van het vak. Er werden een paar wissels gedaan en het was Merel die van halve afstand 6-2 inschoot. DOT kwam terug tot 6-3 van afstand en na weer wisselen was het DOT met een frommelbal, maar deze telde, 6-4.

Lisanne schoot in dezelfde minuut van afstand 7-4 in van afstand en drie minuten later was het Lisanne 8-4, van afstand. Britt schoot ook raak en het was 9-4 van afstand. Na 9-5 uit een vrije bal was het Tiuri die van afstand 10-5 raak schoot.

Met nog twee minuten te spelen ging het nog even door, eerst werd er een strafworp gemist en DOT maakte 10-6. Heleen schoot 11-6 in van afstand, maar DOT kroop dichterbij door tweemaal van afstand raak te schieten 11-8. Vlak voor rust was het Sven die 12-8 inschoot van afstand.

Rust, de eerste helft was spannend, flink tempo en aardig wat doelpunten, maar het was nog niet gedaan en dat bleek al snel.

Tweede helft, DOT kwam heel snel uit de startblokken en binnen twee minuten was het 12-10, beide door afstand. Sven maakte 13-10 door van afstand raak te schieten, maar het werd 13-11 ook door afstand. Britt maakte een schitterende doorloopbal, 14-11. DOT kwam echter terug, binnen twee minuten was de stand opeens 14-14, maar het eerste kwam heel sterk terug.

Tom rondde fraai een actie van het vak af en het was 15-14. Heleen scoorde 16-14 van afstand een minuut daarna en vlak daarop was het Tiuri, die van afstand 17-14 in knalde. Toen waren er nog maar negen minuten gespeeld.

De spanning steeg, maar het eerste ging ertegenaan. Het was Sven die van afstand 18-14 raak schoot en even later werd Heleen verkeerd afgestopt bij een doorloopbal en Bram benutte de strafworp, 19-14, kwartier gespeeld.

De spanning steeg, want DOT maakte 19-15 van afstand, maar Sven scoorde ook en het was 20-15. Merel schoot raak vanachter de korf, 21-15, toch was het nog niet gedaan. DOT zette nog een keer alles op alles en kwam nog tot 21-19 en toen waren er nog vier minuten te spelen.

Spanning, spanning.

Britt scoorde 22-19 van afstand en dat was de genadeklap, het eerste speelde het goed uit en in de laatste seconden werd het nog 22-20, maar de zege was een feit.

Belangrijk en heel goed gespeeld eerste, nog twee wedstrijden te gaan. Volgende week ALO uit in Den Haag. Moeilijk, ALO staat op de tweede plek, een sterke ploeg. Zaterdag 30 maart RDZ thuis, de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen.

Met deze inzet en passie moet het lukken eerste.

De E3 en senioren 3 zijn dit weekend kampioen geworden, gefeliciteerd !!!

 

Sibbeltje.

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Zaterdagmiddag was de laatste wedstrijd van het veldseizoen tegen DSO. Er stond niets meer op het spel en het eerste kwam met een gemixt team in het veld van senioren 1 en 2 en junioren. Vakantie en afspraken waren de oorzaak, daarentegen loopt deze veldcompetitie wel heel lang door dit seizoen. Niettemin deden de spelers en speelsters hun best, maar DSO was sterker.
Het eerste is KAMPIOEN, GEWELDIG!!!!!
Op de winderige Omzoom trad het eerste tegen Stormvogels aan, er moest gewonnen worden, maar deze wedstrijd was voor Stormvogels ook belangrijk voor de nodige punten. Het was warm, maar er stond een stevige en flagerige wind, dwars over het veld en dat viel niet mee met de vele afstandsschoten. Lekker veel publiek, het veld aangekleed met vlaggen en zwart/witte ballonen, dus het zag er allemaal goed uit.

Merel opende de score, na een goede actie van het vak en het was 1-0. Twee minuten later was het gelijk door een strafworp, 1-1, maar het was Lisanne, die verkeerd werd afgestopt, strafworp, benut door Sven, 2-1.

Schoolkorfbaltoernooi 2019 op De Omzoom

Afgelopen week is het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi gehouden op de Omzoom. Er werd op vijf avonden gespeeld en ook dit jaar was het een groot succes. Het weer was de eerste twee avonden koud en winderig, maar droog, vanaf woensdag werd het zonnig en warmer, al met al, uitstekend toernooiweer. 96 teams deden mee dit jaar en het was een enorme drukte, iedere avond weer.

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender

22 juni 2019

Mixtoernooi

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore E5 - Purmer E1

De E5 is de laatste ploeg waarover ik een "door een Furorebril" schrijf, dan heb ik alle ploegen gehad die competitie spelen t/m de A, en dat waren er dit seizoen 18. Zoveel ploegen hebben we naar mijn weten nog nooit gehad.

Bij de E5 waren vandaag de spelers Floor, Reina (beiden als heer), Noor, Lana en Roos. Tamara (één van de moeders) was vandaag de coach. Roos begon aan de kant en Caro was de scheidsrechter.

Furore E4 - Groen Geel E5

Afgelopen zaterdag was ik bij de E4 van Lotte en Tom. Lotte en Tom kende ik wel, maar van de kinderen van de ploeg kende ik er maar twee, namelijk Mike en Roan. Dus.......

Myliska blauwe kousen, Liz knotje, Anne en Daniël hadden beiden lichtblauwe schoenen. Dus had ik weer een hulpmiddeltje om de kinderen de herkennen, want iedereen bij naam kennen van 16 jeugdploegen valt niet mee.

Laatste gastenboekbericht

2019-06-02 18:17:05

Oene

Het eerste heeft Stormvogels met 16-5 verslagen en is KAMPIOEN!!!!! Geweldig, veel publiek en het eerste staat ook op het veld in de tweede klasse. GEFELICITEERD EERSTE!!!!!!!!!

Bezoek ons gastenboek