U bevindt zich hier: Volg Furore » Nieuwsarchief

18-03-2019 21:56 uur

Furore 1 - DOT 1 (22-20)

Zondagmiddag was de belangrijke wedstrijd tegen DOT uit Oss. Het was druk op de tribune, het tweede had net gelijkgespeeld tegen Groen Geel, in de laatste seconden scoorde Groen Geel nog, maar toch een punt.

De opkomst was met de E1 en E2. Het eerste startte met Tom voor Ivo, die net terug was van een studiereis.

Het werd een doelpuntrijke wedstrijd, met veel spanning.

Bram opende de score van afstand, maar DOT maakte al snel gelijk van afstand. Het was Sven die een kansje bij de paal benutte, 2-1, maar even later was het weer gelijk, 2-2 vanachter de korf.

De doelpunten vielen dit keer wel en het tempo zat er stevig in. Bram scoorde van halve afstand 3-2 en een minuut later was het Britt, die van afstand raak schoot, 4-2.

Lisanne zette het eerste op 5-2 van afstand, na een goede actie van het vak. Er werden een paar wissels gedaan en het was Merel die van halve afstand 6-2 inschoot. DOT kwam terug tot 6-3 van afstand en na weer wisselen was het DOT met een frommelbal, maar deze telde, 6-4.

Lisanne schoot in dezelfde minuut van afstand 7-4 in van afstand en drie minuten later was het Lisanne 8-4, van afstand. Britt schoot ook raak en het was 9-4 van afstand. Na 9-5 uit een vrije bal was het Tiuri die van afstand 10-5 raak schoot.

Met nog twee minuten te spelen ging het nog even door, eerst werd er een strafworp gemist en DOT maakte 10-6. Heleen schoot 11-6 in van afstand, maar DOT kroop dichterbij door tweemaal van afstand raak te schieten 11-8. Vlak voor rust was het Sven die 12-8 inschoot van afstand.

Rust, de eerste helft was spannend, flink tempo en aardig wat doelpunten, maar het was nog niet gedaan en dat bleek al snel.

Tweede helft, DOT kwam heel snel uit de startblokken en binnen twee minuten was het 12-10, beide door afstand. Sven maakte 13-10 door van afstand raak te schieten, maar het werd 13-11 ook door afstand. Britt maakte een schitterende doorloopbal, 14-11. DOT kwam echter terug, binnen twee minuten was de stand opeens 14-14, maar het eerste kwam heel sterk terug.

Tom rondde fraai een actie van het vak af en het was 15-14. Heleen scoorde 16-14 van afstand een minuut daarna en vlak daarop was het Tiuri, die van afstand 17-14 in knalde. Toen waren er nog maar negen minuten gespeeld.

De spanning steeg, maar het eerste ging ertegenaan. Het was Sven die van afstand 18-14 raak schoot en even later werd Heleen verkeerd afgestopt bij een doorloopbal en Bram benutte de strafworp, 19-14, kwartier gespeeld.

De spanning steeg, want DOT maakte 19-15 van afstand, maar Sven scoorde ook en het was 20-15. Merel schoot raak vanachter de korf, 21-15, toch was het nog niet gedaan. DOT zette nog een keer alles op alles en kwam nog tot 21-19 en toen waren er nog vier minuten te spelen.

Spanning, spanning.

Britt scoorde 22-19 van afstand en dat was de genadeklap, het eerste speelde het goed uit en in de laatste seconden werd het nog 22-20, maar de zege was een feit.

Belangrijk en heel goed gespeeld eerste, nog twee wedstrijden te gaan. Volgende week ALO uit in Den Haag. Moeilijk, ALO staat op de tweede plek, een sterke ploeg. Zaterdag 30 maart RDZ thuis, de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen.

Met deze inzet en passie moet het lukken eerste.

De E3 en senioren 3 zijn dit weekend kampioen geworden, gefeliciteerd !!!

Sibbeltje.