U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
05-03-2019 19:19 uur

Furore E3 - Zaandam Zuid E1

Deze E3 ploeg heeft nog geen wedstrijd verloren, dus er zijn al veel punten behaald. Spannend dus, want zo gaan jullie recht op het kampioenschap af. Dat zou toch gaaf zijn, dus kregen jullie eerst een flinke speech van Kim en Jordy, jullie trainers/coaches.

En dat ging zo: Vanaf het begin meteen goed verdedigen, dus ze geen kans geven om te schieten en fel op de bal door voor te springen.


Dan:

Regel 1 - als je de bal krijgt meteen kijken of je kunt schieten
Regel 2 - als je niet kan schieten dan overspelen
Regel 3 - de schoten proberen af te vangen.
En tot slot om de beurt in de aangeef komen om je medespelers aan te geven voor een schot.

 


Jullie speelden met Nikki die ook aanvoerder werd omdat ze vandaag jarig was (GEFELICITEERD), Daan, Laura (heer), Indy en Sirine begon als wissel. Fleur die ook bij de ploeg hoort is geblesseerd.

Ivo floot in voor de wedstrijd, Indy nam middenuit, gooide naar de vrijlopende Daan en deze scoorde gelijk 1-0. Zo snel heb ik het nog niet gezien dit jaar. Dus nu mocht Zaandam Zuid middenuit nemen en ook zij speelden snel naar de korf, maar met het schot hadden ze geen geluk. Nikki ving de bal en al samenspelend kwamen wij weer in de aanval en we hielden heel lang de bal in bezit doordat alle schoten van Daan, Laura, Indy en Nikki werden afgevangen. Maar opeens schoot Daan de bal door de korf en was het 2-0.

Het spel ging snel heen en weer ook al was het wel eens moeilijk om over de handen heen te gooien. Maar daar hadden beide ploegen wel wat moeite mee, dan maar even minder snel, als de bal maar in de goede handen komt toch?

Er gebeurde heel veel in de eerste 10 minuten - Zaandam Zuid onderschepte de bal, kans om te schieten maar geen goal; Daan kreeg bal op zijn schoenen - voetbal; Laura kon de bal net niet binnen houden; Zaandam Zuid weer aan de bal - Indy onderschept en speelt naar een medespeler; Wij weer in de aanval - schot van Indy op de rand PECH!!!; Daan schoot verdedigd, dus Zaandam Zuid weer in de aanval maar geen doelpunt; Nikki doorloopbal op de rand, Indy schoot verdedigd, Zaandam Zuid in de aanval en ze komen 2 keer tot schot, maar niet zuiver dus geen doelpunt; Goed verdedigd door Indy, wij weer in de aanval; Wordt weer onderschept door Zaandam Zuid, maar ze kwamen niet ver want Laura had de bal al weer en schoot van ver, jammer net mis.

Maar . . . . . . . . . . Daan ving het schot en schoot gelijk zelf en dat betekende 3-0.

Dit was de stand na de eerste 10 minuten. Dat belooft wat!!!!

Een praatje en we gingen weer met Sirine voor Nikki.

Er werd gelijk voor een doorloopbal gespeeld van Indy, helaas over de korf. Zaandam Zuid neemt de aanval over en heeft ook wel kansen, maar de bal ging nog niet door de korf. Furore was wat feller dan de tegenpartij en zodoende ook meer aan de bal. Een mooi schot van Laura ging net mis, jammer. Zaandam Zuid ving het schot af en ze speelden snel naar de andere korf waar een dame een doorloopbal nam en zo kwam de stand op 3-1. Hierna ging de bal nog heel vaak van de ene naar de

andere korf, maar tot de rust kwam er geen verandering meer in de stand. In deze periode werd er door onze E-tjes heel goed verdedigd.

RUST

Na een peptalk begonnen we aan de 2e helft met Nikki voor Laura. Zaandam Zuid neemt middenuit, maar voordat ze aan een val konden beginnen werd de bal onderschept en Daan speelde een lange bal op Indy. Dit lukte net niet, want de bal ging over de lijn. Jammer.

Zaandam Zuid verdedigde in deze periode iets feller dan in de eerste helft en wij moesten meer lopen om vrij te komen voor een schot. Het schot van Sirine dat er mooi in zat, was verdedigd en zodoende telde het doelpunt niet. Jammer Sirine. Hierna een ver schot van Zaandam Zuid, maar dat ging mis. Even later maakte iemand van ons een verdedigende fout, van achter op de arm, en Zaandam Zuid kreeg een strafworp, maar die ging mis. Wij hadden de bal weer maar we speelden niet goed naar de aanval, Zaandam Zuid pakte de bal weer af en maakte een doelpunt 3-2. Oei oei, nu moeten we oppassen, maar gelukkig hadden we hierna een heel goede aanval en Daan stond vrij achter de korf, hij kreeg de bal van Indy en schoot de 4-2 op het scorebord. MOOI!!!

De eerste 10 minuten zaten er weer op, even rusten, daarna begonnen we aan de laatste periode met Laura voor Indy.

Zaandam Zuid nam middenuit en begonnen meteen aan een aanval, want zij wilden ons natuurlijk in halen. Uit deze aanval kwam wel een doelpunt, maar Laura stond goed te verdedigen en het doelpunt telde mooi niet!! Goed gedaan.

Aan de andere kant werd daarna een schot van Nikki fout verdedigd en zij verdiende hiermee een strafworp. Daan ging staan met de bal en schoot de 5-2 erin. Mooie bal hoor en het moet al gek gaan willen we deze wedstrijd niet winnen. Toch!!!???

Laura probeerde de stand nog te verhogen, maar haar schot was verdedigd en zo kreeg Zaandam Zuid de bal weer in bezit.

Maar het werd toch 6-2 door een mooi schot van Daan, die wist niet van ophouden hoor!!

Mooie schoten hoor Daan.

Zaandam Zuid ging weer in de aanval, ze schoten heel veel, maar er kwamen geen doelpunten uit. Jammer voor hen want ze deden wel hun best. Maar ja, je speelt om te winnen toch en Laura dacht, ik schiet ook nog een keertje, oeoeoeoeiiiiiiii……… net op het randje, maar Sirine ving het schot af en knalde meteen de bal door de korf en bracht de stand op 7-2.

Toen was het tijd en Ivo floot voor het einde van de wedstrijd, een luid gejuich en applaus van de tribune klonk om jullie te feliciteren met deze verdiende overwinning. Jullie hebben er echt heel hard voor gewerkt met z’n allen.

Prima en gefeliciteerd ploeg en coaches!!! GA ZO DOOR

Jullie moeten nog 3 wedstrijden spelen en ZKC ligt op de loer. Dus…………….gewoon blijven winnen, dan worden jullie KAMPIOEN.

Succes met z’n allen en veel plezier in de wedstrijden.

Hierna moesten we nog strafworpen nemen en bij ons kwamen de doelpunten van Nikki 1 en Sirine 2. Zaandam Zuid schoot 4 keer raak en zodoende wonnen zij deze strijd met 4-3.

 

Rita

 

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

De finales van het KV Furore Schoolkorfbaltoernooi zijn bekend.
Het was lekker weer op de Omzoom, zondagmiddag. Caro speelde voor de geblesseerde Britt en deed dat heel goed. Het eerste moest winnen, na het gelijkspel van vorige week en deed dat dus ook. Na acht minuten spelen was 3-0, door Heleen scorend uit een vrije bal, Tiuri vanachter de korf raak en Lisanne van halve afstand.

Het werd 3-1 van afstand, maar Tiuri schoot even later 4-1 van afstand. Aurora benutte een strafworp, 4-2, maar het was Sven, die 5-2 benutte na een fraai aangeven bal.
Nog iets minder dan 6 weken en dan is het weer zover, Pinkersterkamp 2019. Dit jaar zal het thema zijn.....

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender

22 juni 2019

Mixtoernooi

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore A1 - Atlantis A1
De wedstrijd uit tegen Atlantis werd net aan verloren, dus de mogelijkheid bestaat om het vandaag op een overwinning te gooien. Er moest dus keihard gewerkt worden, geen kansen weggeven en er met z'n allen tegenaan. De coaches Coen en Jasper misten deze zaterdag, wegens school, blessure en andere verplichtingen, Tom, Kristy en Senna.

We begonnen met de volgende opstelling: aanval - Thomas, Danny, Kayleigh en Julia en in de verdediging: Rory, Rik, Lieke en Lotus. Veel spelers en speelsters van de B1 waren reserve en dat is uiteraard prima!!

Furore C2 - Celeritas C1

De eerste veldwedstrijd was een feit en het was toch effe lekker weer zeg. Perfect om mee te beginnen toch!!

Door het mooie weer zat iedereen goed in zijn vel en stonden de spelers en coaches te popelen om te beginnen. Temeer omdat onze ploeg nog iets had recht te zetten tegenover Celeritas, waarvan een keer was verloren, maar wie is nu eigenlijk de sterkste?????

Laatste gastenboekbericht

2019-05-24 23:18:37

Oene

Dag 5, de finaleavond schoolkorfbal. Het weer was prima en de ploegen waren er klaar voor. Er werd gestreden om de wisselbekers,veel supporters waren aanwezig van de diverse scholen. Om half negen was het toernooi afgelopen, alles werd weer opgeruimd en schoon gemaakt. Hulde aan de organisatie, want het toernooi was weer perfect georganiseerd.

Bezoek ons gastenboek