U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
28-01-2019 19:22 uur

RDZ 1 – Furore 1 (14-18)

Zaterdagmiddag toog het eerste naar Zeist om RDZ te bestrijden. RDZ staat op de onderste plaats, dus een belangrijke wedstrijd voor het eerste. Niels verving Bram, die geblesseerd is aan zijn enkel en na twee minuten spelen was het 0-1 van halve afstand, Niels schoot raak na een goede actie van het vak. Drie minuten later was het 0-2 van afstand door Yvo.

Nadat RDZ een strafworp had gemist was het toch raak, via een strafworp en het was 1-2. Sven werd verkeerd afgestopt en Sven benutte de strafworp, 1-3. Even later was het Heleen, die 1-4 inschoot uit een vrije bal, maar RDZ kwam terug tot 2-4 van afstand.

Het eerste verdedigde goed en werd sterker. Brit schoot 2-5 in vanuit een vrije bal en een minuut later was het Tiuri, die 2-6 inschoot van vlakbij de korf.

Het werd 3-6 via een strafworp, maar Niels schoot fraai 3-7 in. Het werd 4-7 van afstand, echter het eerste bleef scoren en Tiuri schoot van afstand 4-8 raak.

Vlak voor rust werd het nog 4-9 door een afstandschot van Niels.

Rust, het zag er goed uit, maar er was nog een helft te gaan.

RDZ kwam al snel op 5-9 van afstand en het eerste kwam op stoom, het was Tiuri, die vanachter de korf raak schoot, 5-10. Sven schoot raak van afstand, na een goede actie van het vak, 5-11.

Heleen werd verkeerd afgestopt bij een doorloopbal, maar de strafworp werd gemist, het werd 6-11 van afstand, maar Heleen maakte 6-12 van afstand. Na 7-12 was het Brit die van afstand raak schoot, 7-13.

Toen waren er elf minuten gespeeld, RDZ kwam terug tot 9-13, maar Lisanne schoot raak en het was 9-14.

Tiuri maakte van halve afstand 9-15, maar RDZ kwam terug tot 11-15, via een strafworp en afstand.

Het eerste ging echter rustig door, Tiuri schoot van afstand 11-17 in en na 13-17 was het Sven, die een kansje benutte, vlakbij de paal, fraai aangegeven door Brit, 13-18.

Vlak voor tijd werd het nog 14-18, maar de zege was binnen.

Belangrijke overwinning eerste, goed gespeeld.

Komende zondag Haarlem uit, dat wordt dus weer een lastige wedstrijd, er tegenaan maar weer.

Tineke, met dank voor het meerijden naar Zeist.

Sibbeltje.

Belangrijkste nieuwsberichten

De Furorevlag hangt halfstok.

Ons erelid Nettie is zondagmiddag 7 juli overleden, na een kort ziekbed en geheel onverwacht.

Nettie is een icoon van onze vereniging, jaren bezig in de kantine, zowel bij Hoger Op, als bij Furore. Zij stond niet op de voorgrond, maar was altijd aanwezig.

De verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van de kantine en de bar was heel groot.  Naast de inkoop was de verkoop heel belangrijk. De administratie ging vaak met pen en papier, maar dat ging hartstikke goed. Beroemd was het aantekenboekje, waar alles in genoteerd werd.  Jaren heb ik de boekhouding van de kantine gedaan en dan kwam dat boekje soms aardig van pas.
Op zondag 7 juli bereikte ons het trieste nieuws dat Nettie Heesen - Post na een kort ziekbed was overleden. Een enorme schok, voor haar naaste familie, en voelbaar in onze vereniging. Nettie was lid sinds 1985 en een vertrouwd gezicht voor de hele vereniging: altijd aanwezig en bezig, altijd bereid om te helpen. Als vrijwilliger met een tomeloze inzet heeft ze veel voor eerst Hoger Op en nu Furore gedaan, als blijk van waardering is zij op 16 oktober 2017 tot erelid benoemd. Wij zijn vereerd en ontroerd dat wij, op verzoek van haar familie, Nettie een laatste eer kunnen bewijzen door de condoleance in ons, in haar, clubhuis te laten plaatsvinden. Wij wensen Gerard, Sandra, Patricia, Jeroen, George, Elisa en Isis veel sterkte en kracht.

Namens bestuur KV Furore

Dave van Zonderen
Monique de Wildt

Zoals velen al gehoord hebben is het verplicht om je spelregelbewijs te halen. Een groot aantal leden heeft dit al heel netjes gedaan. Gisteren zijn er activatiebrieven verzonden aan alle spelende leden (vanaf de C-aspriranten), die zich nog niet aangemeld hebben of gediplomeerd zijn.

Voor de A-junioren en senioren geldt de nieuwe regel van de KNKV dat je het aankomende seizoen niet mag spelen als je nog geen spelregelbewijs hebt gehaald vóór 1 augustus as. Voor de B-aspiranten geldt deze regel vanaf begin 2020. Het advies is om het spelregelbewijs nu al te halen.

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender