U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
28-01-2019 19:22 uur

RDZ 1 – Furore 1 (14-18)

Zaterdagmiddag toog het eerste naar Zeist om RDZ te bestrijden. RDZ staat op de onderste plaats, dus een belangrijke wedstrijd voor het eerste. Niels verving Bram, die geblesseerd is aan zijn enkel en na twee minuten spelen was het 0-1 van halve afstand, Niels schoot raak na een goede actie van het vak. Drie minuten later was het 0-2 van afstand door Yvo.

Nadat RDZ een strafworp had gemist was het toch raak, via een strafworp en het was 1-2. Sven werd verkeerd afgestopt en Sven benutte de strafworp, 1-3. Even later was het Heleen, die 1-4 inschoot uit een vrije bal, maar RDZ kwam terug tot 2-4 van afstand.

Het eerste verdedigde goed en werd sterker. Brit schoot 2-5 in vanuit een vrije bal en een minuut later was het Tiuri, die 2-6 inschoot van vlakbij de korf.

Het werd 3-6 via een strafworp, maar Niels schoot fraai 3-7 in. Het werd 4-7 van afstand, echter het eerste bleef scoren en Tiuri schoot van afstand 4-8 raak.

Vlak voor rust werd het nog 4-9 door een afstandschot van Niels.

Rust, het zag er goed uit, maar er was nog een helft te gaan.

RDZ kwam al snel op 5-9 van afstand en het eerste kwam op stoom, het was Tiuri, die vanachter de korf raak schoot, 5-10. Sven schoot raak van afstand, na een goede actie van het vak, 5-11.

Heleen werd verkeerd afgestopt bij een doorloopbal, maar de strafworp werd gemist, het werd 6-11 van afstand, maar Heleen maakte 6-12 van afstand. Na 7-12 was het Brit die van afstand raak schoot, 7-13.

Toen waren er elf minuten gespeeld, RDZ kwam terug tot 9-13, maar Lisanne schoot raak en het was 9-14.

Tiuri maakte van halve afstand 9-15, maar RDZ kwam terug tot 11-15, via een strafworp en afstand.

Het eerste ging echter rustig door, Tiuri schoot van afstand 11-17 in en na 13-17 was het Sven, die een kansje benutte, vlakbij de paal, fraai aangegeven door Brit, 13-18.

Vlak voor tijd werd het nog 14-18, maar de zege was binnen.

Belangrijke overwinning eerste, goed gespeeld.

Komende zondag Haarlem uit, dat wordt dus weer een lastige wedstrijd, er tegenaan maar weer.

Tineke, met dank voor het meerijden naar Zeist.

Sibbeltje.

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

23 februari 2019