U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
28-01-2019 19:00 uur

Door een Furorebril...

Furore D1 - BEP D1
Toen ik ging kennismaken met de ploeg van Gaby, Lisa en Caro voor de namen en de foto kreeg ik al de indruk dat het een moeilijke wedstrijd voor onze spelers zou worden, want BEP staat bovenaan. Maar zei Caro, die vandaag ging coachen, we gaan er tegenaan met z'n allen en meer dan je best kan je niet doen. Toch?

In de aanval begonnen Siena (heer), Jaydn, Sanne en Lotte terwijl de verdediging bezet werd door Casper (vandaag aanvoerder), Fleur (heer), Larissa en Kim. Wissels waren Isa en Minte. De moeder van Fleur hield de stand bij en Stefan leidde de wedstrijd.

Onze ploeg begon met volle moed en in de aanval leverde dat gelijk een schot van Sanne op, helaas was het net mis anders hadden we meteen met 1-0 voor gestaan.

Jammer, de bal ging naar de andere kant en een BEP speler kwam tot schot, degene die afving stond vrij en schoot de bal door de korf, 0-1. Nadat BEP een strafworp miste kwamen wij in de aanval, alle spelers liepen lekker vrij en er werd goed rond gespeeld. Opeen kreeg de vrijstaande Jaydn de bal en hij schoot hem er mooi in, 1-1.

In de daaropvolgende aanval van BEP bleef de bal heel lang in het voor ons verkeerde vak. Fleur en Casper vingen om beurten een schot af van BEP, maar het uitspelen met Kim en Larissa naar de aanval van ons ging heel moeilijk. De spelers van BEP verdedigden heel goed uit en zodoende konden zij de bal weer onderscheppen en gaan aanvallen en hieruit kwam de 1-2. Echter wij hadden weer een antwoord hierop, want na goed overspelen kwam Lotte vrij voor de korf en zij schoot heel mooi de bal door de korf, 2-2. Tot zover ging alles goed, maar hierna kwam er een periode dat BEP liet zien dat zij de sterkste ploeg hadden vandaag. Het werd 2-3 nog voor het wisselen, daarna kregen wij nog een kans omdat Larissa een strafworp versierde, jammer genoeg ging die net mis. Tot aan de rust hebben wij wel wat aanvallen gehad, maar doelpunten vielen er voor ons niet. Maar BEP kwam aardig op stoom en scoorde 5 keer, zodat we met de rust 2-7 achter stonden.

RUST

In de 2e helft kwamen Isa en Minte erin voor Kim en Larissa.

BEP mocht de bal uitnemen en in de eerste aanval kwam gelijk alweer een doelpunt, 2-8. Het is niet dat wij ons best niet deden hoor, maar BEP was gewoon wat beter in het spel. Ze liepen wat meer en konden sneller en zuiverder schieten. Onze ploeg deed geweldig hun best, maar de tegenpartij was nu eenmaal beter. Ze staan natuurlijk niet voor niets bovenaan in de stand.

Maar we gaven het nog niet op hoor, jullie liepen de benen uit je lijf om vrij te komen en over te spelen. BEP verdedigde pittig, maar toch kwamen wij tot verschillende schoten van onze aanvallers, echter we moesten eerst nog 2-9, 2-10 en 2-11 toestaan voordat een mooi schot van wel 5 meter van Siena de 3 op het scorebord liet zien.

YES !!!!!! De hele tribune juichte en wij natuurlijk ook.

Hierna probeerde Lotte nog een doorloopbal, die kwam helaas op het randje. We gingen weer wisselen, eens kijken of de andere aanval nog iets kon betekenen.

En wel hoor... . . . . . . Nadat een aanval van BEP was onderschept door ons verdedigingsvak ging de bal heel snel naar onze aanval en werd Isa vrijgespeeld, zijn benutte de kans prima en . . . . . . . . . . .weer gejuich natuurlijk, 4-11.

Daarna werd het 4-12, een BEP speler gooide over onze voorverdediging heen naar een medespeler, zij draaide om en goal, 4-12.

Ondanks dat er goed verdedigd werd scoorde BEP nog 2 keer, 4-14.

Het vak van Siena, Jaydn, Sanne en Lotte onderschepte nog veel ballen om naar de aanval met Casper, Fleur, Isa en Minte te spelen en hierdoor kwamen er nog wat kansen voor onze aanval, maar er ging geen bal meer door de korf, jammer hoor.

Stefan floot voor het einde van de wedstrijd, die voor jullie best moeilijk was, omdat BEP een stuk verder is in het korfbalspel. Maar ik moet zeggen dat jullie geweldig je best hebben gedaan, jullie gingen door met proberen en gaven het niet op.

Maar ja, ze waren nu eenmaal beter en dat kom je nu eenmaal tegen in de sport. Het is wel grappige bijkomstigheid dat de uitslag in beide helften 2-7 was.

Toch prima gewerkt met z'n allen en nu maar flink trainen, zodat jullie ook steeds beter worden. Dat gaat vast lukken, dus. . . .

Veel succes en plezier verder in de competitie.

Rita

Belangrijkste nieuwsberichten

Zaterdagmiddag, het Trias, de laatste zaalwedstrijd van het eerste tegen RDZ uit Zeist. RDZ was al gedegradeerd en het eerste was veilig, maar een overwinning zou toch prettig zijn.

Er werd gestart met Dionne en Martin in de basis en het was Bram, die in de vierde minuut 1-0 inschoot van afstand. Een paar minuten later was het gelijk 1-1 van afstand, en een minuut daarna stond het eerste op achterstand, 1-2.

Beste ouders en trainers,

Het zaalseizoen loopt ten einde en daarmee ook weer de wetenschap dat we naar buiten gaan. Het laatste speel weekend in de zaal is 30/31 maart, waarin er ook nog een aantal ploegen zijn die een wedstrijd moeten spelen. Er zijn echter ook al ploegen die dan uitgespeeld zijn. Om het voor iedereen makkelijk te houden zien wij als TC graag dat iedereen in de zaal doortraint tot het weekend van 30/31 maart en dan weer met zijn ploeg naar buiten gaat om te trainen.

Zaterdag 23 maart
Zaterdagochtend om 09.00 uur was de materiaal commissie paraat op de Omzoom om een aantal klussen te klaren voor de tweede helft veld. De douches zijn extra doorgespoeld, het Melkert systeem is goed vastgezet. De kapotte stoelen van de kantine zijn gerepareerd. Door de harde wind en stormen van de afgelopen tijd waren de houten meubels buiten nogal verschoven, vastgezet en het staat weer op zijn plaats.

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender