U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
28-01-2019 19:00 uur

Door een Furorebril...

Furore D1 - BEP D1
Toen ik ging kennismaken met de ploeg van Gaby, Lisa en Caro voor de namen en de foto kreeg ik al de indruk dat het een moeilijke wedstrijd voor onze spelers zou worden, want BEP staat bovenaan. Maar zei Caro, die vandaag ging coachen, we gaan er tegenaan met z'n allen en meer dan je best kan je niet doen. Toch?

In de aanval begonnen Siena (heer), Jaydn, Sanne en Lotte terwijl de verdediging bezet werd door Casper (vandaag aanvoerder), Fleur (heer), Larissa en Kim. Wissels waren Isa en Minte. De moeder van Fleur hield de stand bij en Stefan leidde de wedstrijd.

Onze ploeg begon met volle moed en in de aanval leverde dat gelijk een schot van Sanne op, helaas was het net mis anders hadden we meteen met 1-0 voor gestaan.

Jammer, de bal ging naar de andere kant en een BEP speler kwam tot schot, degene die afving stond vrij en schoot de bal door de korf, 0-1. Nadat BEP een strafworp miste kwamen wij in de aanval, alle spelers liepen lekker vrij en er werd goed rond gespeeld. Opeen kreeg de vrijstaande Jaydn de bal en hij schoot hem er mooi in, 1-1.

In de daaropvolgende aanval van BEP bleef de bal heel lang in het voor ons verkeerde vak. Fleur en Casper vingen om beurten een schot af van BEP, maar het uitspelen met Kim en Larissa naar de aanval van ons ging heel moeilijk. De spelers van BEP verdedigden heel goed uit en zodoende konden zij de bal weer onderscheppen en gaan aanvallen en hieruit kwam de 1-2. Echter wij hadden weer een antwoord hierop, want na goed overspelen kwam Lotte vrij voor de korf en zij schoot heel mooi de bal door de korf, 2-2. Tot zover ging alles goed, maar hierna kwam er een periode dat BEP liet zien dat zij de sterkste ploeg hadden vandaag. Het werd 2-3 nog voor het wisselen, daarna kregen wij nog een kans omdat Larissa een strafworp versierde, jammer genoeg ging die net mis. Tot aan de rust hebben wij wel wat aanvallen gehad, maar doelpunten vielen er voor ons niet. Maar BEP kwam aardig op stoom en scoorde 5 keer, zodat we met de rust 2-7 achter stonden.

RUST

In de 2e helft kwamen Isa en Minte erin voor Kim en Larissa.

BEP mocht de bal uitnemen en in de eerste aanval kwam gelijk alweer een doelpunt, 2-8. Het is niet dat wij ons best niet deden hoor, maar BEP was gewoon wat beter in het spel. Ze liepen wat meer en konden sneller en zuiverder schieten. Onze ploeg deed geweldig hun best, maar de tegenpartij was nu eenmaal beter. Ze staan natuurlijk niet voor niets bovenaan in de stand.

Maar we gaven het nog niet op hoor, jullie liepen de benen uit je lijf om vrij te komen en over te spelen. BEP verdedigde pittig, maar toch kwamen wij tot verschillende schoten van onze aanvallers, echter we moesten eerst nog 2-9, 2-10 en 2-11 toestaan voordat een mooi schot van wel 5 meter van Siena de 3 op het scorebord liet zien.

YES !!!!!! De hele tribune juichte en wij natuurlijk ook.

Hierna probeerde Lotte nog een doorloopbal, die kwam helaas op het randje. We gingen weer wisselen, eens kijken of de andere aanval nog iets kon betekenen.

En wel hoor... . . . . . . Nadat een aanval van BEP was onderschept door ons verdedigingsvak ging de bal heel snel naar onze aanval en werd Isa vrijgespeeld, zijn benutte de kans prima en . . . . . . . . . . .weer gejuich natuurlijk, 4-11.

Daarna werd het 4-12, een BEP speler gooide over onze voorverdediging heen naar een medespeler, zij draaide om en goal, 4-12.

Ondanks dat er goed verdedigd werd scoorde BEP nog 2 keer, 4-14.

Het vak van Siena, Jaydn, Sanne en Lotte onderschepte nog veel ballen om naar de aanval met Casper, Fleur, Isa en Minte te spelen en hierdoor kwamen er nog wat kansen voor onze aanval, maar er ging geen bal meer door de korf, jammer hoor.

Stefan floot voor het einde van de wedstrijd, die voor jullie best moeilijk was, omdat BEP een stuk verder is in het korfbalspel. Maar ik moet zeggen dat jullie geweldig je best hebben gedaan, jullie gingen door met proberen en gaven het niet op.

Maar ja, ze waren nu eenmaal beter en dat kom je nu eenmaal tegen in de sport. Het is wel grappige bijkomstigheid dat de uitslag in beide helften 2-7 was.

Toch prima gewerkt met z'n allen en nu maar flink trainen, zodat jullie ook steeds beter worden. Dat gaat vast lukken, dus. . . .

Veel succes en plezier verder in de competitie.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

23 februari 2019

Darttoernooi

15 maart 2019

Klaverjassen

23 maart 2019

Pizzaparty D/C

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore C3 - HBC C1

HOERA......DE "0" is weg!!!!!

Ik kwam de kleedkamer in en daar waren Eline, Bouchra en de ploeg net klaar met de bespreking voor de wedstrijd en ze konden meteen op de foto.

Deze ploeg bestaat uit allemaal toffe meiden, een paar kende ik er wel van gezicht, maar welke namen erbij horen......

Tja, je kan van mij ook niet verwachten dat ik de gezichten en namen van alle 18 jeugdploegen uit mijn hoofd weet. Dus dat werd weer: kleur schoenen, knotje, vlecht, bril, groot enz. En zo komen we er altijd wel weer uit.

Zondagmiddag vroeg kwam Swift, de koploper in de competitie, op bezoek in het Trias. De E5 was de ploeg van de week.

Uit werd er flink verloren, dus het zou een moeilijke wedstrijd worden voor het eerste.

De eerste tien minuten ging de strijd gelijk op, het werd 0-1 uit een vrije bal en in dezelfde minuut was het 1-1 door Niels, die een kans bij de korf raak schoot. Twee minuten later was het Lisanne, die van afstand doel trof (2-1), maar prompt werd het 2-2 van afstand.

Laatste gastenboekbericht

2019-01-27 12:55:32

Oene

Het eerste heeft zaterdagmiddag in Zeist gewonnen van RDZ, De einstand was 14-18,punten mee naar Krommenie.

Bezoek ons gastenboek