U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
21-01-2019 20:02 uur

Door een Furorebril...

Furore D3 - KZ D4
Deze ploeg had ik nog nooit zien spelen en dat kon wel kloppen want de meesten speelden dit jaar voor het eerst volgens de vader van Manchat. Deze bediende het scorebord en had het in de eerste helft niet druk. Gelukkig vielen er na de rust wel doelpunten en werd het nog een zeer spannende strijd in de tweede helft.

Onze ploeg ging aanvallen met Lieke (heer), Julian, Lisa en Elise, en de verdediging bestond uit Tigo, Lisa (heer), Manchat en Jenna. Britt was de wissel en de coaches waren Niels en Thomas. De wedstrijd werd geleid door Paul.

Na even te hebben warmgelopen begon de eerste helft en ik moet zeggen, dat ging best goed. Er kwam uit de eerste aanval een paar schoten, maar helaas troffen deze geen doel. Het laatste schot van Julian was net verdedigd en daardoor ging KZ door het oog van de naald en nam de aanval over. Maar ook KZ had nog geen succes met de schoten en Tigo onderschepte de bal zodat via goed samenspel de bal weer in onze aanval terugkwam. Lisa ving een schot af en speelde de bal snel naar Lieke die een schotkans had, maar jammer. . . . . . . . . . . . De bal ging er niet in.

KZ ving het schot af en speelde naar hun aanval en daar bleef de bal best lang. Maar er werd goed verdedigd door Tigo, Lisa, Manchat en Jenna, zodat KZ een verdedigde bal schoot. Fuuuuuuut......was verdedigd zei Paul en zo kregen wij de bal weer om naar de aanval te spelen. Soms ging dat fout en was KZ weer in balbezit. En Lisa, Lieke, Julian en Elise deden hun uiterste best om te scoren, maar het lukte net niet.

Wisselen.

Een andere aanval en verdediging, dus misschien verrassingen bij beide ploegen.

Wij namen weer de bal uit en begonnen gelijk aan te vallen, maar KZ zat ertussen en nam het spel over, maar onze verdediging was prima en zo kwamen ze niet verder dan verdedigd schieten. Één van die schoten zat erin, maar Elise verdedigde goed en het doelpunt werd afgekeurd. Prima gedaan. De bal ging weer naar onze aanval en omdat een heer een dame verdedigde kregen we een strafworp. Lisa nam deze worp en jammer genoeg ging hij er net niet in. Peeeeechchchch!!!!

Kort hierna was het rust.

In de tweede helft kreeg de vader van Manchat meer te doen. Gelukkig maar van 0-0 is wel erg saai. Britt wisselde met Julian en KZ nam middenuit. Na een korte aanval ging de bal over de zijlijn en konden wij het spel weer overnemen en hadden een goede en langdurige aanval. Echter een mooi schot van Lisa werd door KZ afgevangen en zij brachten de bal naar hun aanval. Toen kwam er een periode die voor ons erg pech vol was, een heer was plotseling vrij achter de paal en hij schoot de bal erin, 0-1 en even later was het 0-2 toen een dame raak schoot. Toen kreeg Manchat de bal op haar voet en waren we de bal weer kwijt en Lisa kreeg de bal op haar vinger en dat deed even heftig pijn. En tot overmaat van ramp schoot KZ er ook nog 0-3 in.

Jenna neemt middenuit en de aanval probeert er nog iets aan te doen, maar de eerste 12,5 minuut was om en dat betekende wisselen van vak en functie. Julian kwam erin voor Tigo en we gingen met z'n allen proberen om de achterstand in te lopen. Uit een lange aanval van Furore kwam een mooie kans voor Lisa, zij snelde langs haar heer en de goed aangegeven doorloopbal knalde zij erin, JIPPIE!!!! 1-3. Dat smaakte naar meer en jullie gingen er met z'n allen nog even hard tegenaan. Na een goed verdedigde bal door Britt ging de bal weer naar onze aanval. Het ging steeds beter om de bal goed over te spelen en in de ploeg te houden en

uit een lange aanval schoot Lisa van een meter of 3 de bal door de korf, 2-3. Jeetje...... zouden we nog gelijk kunnen maken????

Maar onze droom kwam helaas niet uit, hoe erg jullie je best ook deden, wij kwamen niet verder dan een afgekeurd doelpunt van Lisa, die vandaag erg op schot was, omdat het verdedigd was en een KZ heer had wel een keer succes en zo werd de stand 2-4.

Hierna kregen wij de bal nog een keer in de aanval en kwamen er nog wat kansen om te schieten, maar jammer genoeg kwam hier geen doelpunt meer uit.

Het was tijd en Paul floot voor het einde van de wedstrijd.

Jammer dat het net niet lukte om gelijk te komen, maar ik vind wel dat het in de tweede helft beter ging met overspelen. Er werd meer vrijgelopen, want anders springt de tegenstander er tussen en dat is niet de bedoeling. En met goed overspelen komen er meer kansen in de aanval. In de verdediging er nog even feller bovenop, flink oefenen op de training en jullie zullen zien, dat het dan met elke wedstrijd een stukje vooruitgaat en jullie vast een wedstrijd gaan winnen.

Jullie hebben een fijne ploeg met z'n allen en ik heb een leuke wedstrijd gezien.

Veel succes en plezier verder in de competitie.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Beste vrienden van Furore,

Zoals jullie weten is de Vriendenloterij, dankzij onze leden, een zeer goede sponsor van Furore en krijgen we omdat al veel trouwe leden meedoen aan de loterij per maand ruim € 350,= overgemaakt.

Ieder jaar vraagt de vriendenloterij aan ons of we nog een belronde willen doen om zoveel mogelijk leden mee te laten doen. De leden maken kans op mooie prijzen en ze steunen hiermee ook nog een hun club Furore. De leden zitten niet vast aan hun deelnamen en kunnen deze op elk moment weer beëindigen !!

De belsessie gaat plaatsvinden in ons clubhuis op:

dinsdag 3 september van 18.30 tot 21.30
De ploegindeling van Senioren 4 en 5 is bekend:

Hier is het trainingsschema voor de eerste helft van het veldseizoen 2019-2020. De trainingen starten in de week van 19 augustus, tenzij de trainer anders heeft aangegeven.

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore E5 - Purmer E1

De E5 is de laatste ploeg waarover ik een "door een Furorebril" schrijf, dan heb ik alle ploegen gehad die competitie spelen t/m de A, en dat waren er dit seizoen 18. Zoveel ploegen hebben we naar mijn weten nog nooit gehad.

Bij de E5 waren vandaag de spelers Floor, Reina (beiden als heer), Noor, Lana en Roos. Tamara (één van de moeders) was vandaag de coach. Roos begon aan de kant en Caro was de scheidsrechter.

Furore E4 - Groen Geel E5

Afgelopen zaterdag was ik bij de E4 van Lotte en Tom. Lotte en Tom kende ik wel, maar van de kinderen van de ploeg kende ik er maar twee, namelijk Mike en Roan. Dus.......

Myliska blauwe kousen, Liz knotje, Anne en Daniël hadden beiden lichtblauwe schoenen. Dus had ik weer een hulpmiddeltje om de kinderen de herkennen, want iedereen bij naam kennen van 16 jeugdploegen valt niet mee.

Laatste gastenboekbericht

2019-06-22 20:16:08

Oene

Mixtoernooi, afsluiting seizoen, zaterdag, geweldig weer, veel ploegen, om 14.00 uur begonnen en om 19.00 uur was de winnaar bekend. Daarna lekker gegeten en nagezeten. Organisatie, bar,helpers bedankt !!!!

Bezoek ons gastenboek