U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
21-01-2019 20:02 uur

Door een Furorebril...

Furore D3 - KZ D4
Deze ploeg had ik nog nooit zien spelen en dat kon wel kloppen want de meesten speelden dit jaar voor het eerst volgens de vader van Manchat. Deze bediende het scorebord en had het in de eerste helft niet druk. Gelukkig vielen er na de rust wel doelpunten en werd het nog een zeer spannende strijd in de tweede helft.

Onze ploeg ging aanvallen met Lieke (heer), Julian, Lisa en Elise, en de verdediging bestond uit Tigo, Lisa (heer), Manchat en Jenna. Britt was de wissel en de coaches waren Niels en Thomas. De wedstrijd werd geleid door Paul.

Na even te hebben warmgelopen begon de eerste helft en ik moet zeggen, dat ging best goed. Er kwam uit de eerste aanval een paar schoten, maar helaas troffen deze geen doel. Het laatste schot van Julian was net verdedigd en daardoor ging KZ door het oog van de naald en nam de aanval over. Maar ook KZ had nog geen succes met de schoten en Tigo onderschepte de bal zodat via goed samenspel de bal weer in onze aanval terugkwam. Lisa ving een schot af en speelde de bal snel naar Lieke die een schotkans had, maar jammer. . . . . . . . . . . . De bal ging er niet in.

KZ ving het schot af en speelde naar hun aanval en daar bleef de bal best lang. Maar er werd goed verdedigd door Tigo, Lisa, Manchat en Jenna, zodat KZ een verdedigde bal schoot. Fuuuuuuut......was verdedigd zei Paul en zo kregen wij de bal weer om naar de aanval te spelen. Soms ging dat fout en was KZ weer in balbezit. En Lisa, Lieke, Julian en Elise deden hun uiterste best om te scoren, maar het lukte net niet.

Wisselen.

Een andere aanval en verdediging, dus misschien verrassingen bij beide ploegen.

Wij namen weer de bal uit en begonnen gelijk aan te vallen, maar KZ zat ertussen en nam het spel over, maar onze verdediging was prima en zo kwamen ze niet verder dan verdedigd schieten. Één van die schoten zat erin, maar Elise verdedigde goed en het doelpunt werd afgekeurd. Prima gedaan. De bal ging weer naar onze aanval en omdat een heer een dame verdedigde kregen we een strafworp. Lisa nam deze worp en jammer genoeg ging hij er net niet in. Peeeeechchchch!!!!

Kort hierna was het rust.

In de tweede helft kreeg de vader van Manchat meer te doen. Gelukkig maar van 0-0 is wel erg saai. Britt wisselde met Julian en KZ nam middenuit. Na een korte aanval ging de bal over de zijlijn en konden wij het spel weer overnemen en hadden een goede en langdurige aanval. Echter een mooi schot van Lisa werd door KZ afgevangen en zij brachten de bal naar hun aanval. Toen kwam er een periode die voor ons erg pech vol was, een heer was plotseling vrij achter de paal en hij schoot de bal erin, 0-1 en even later was het 0-2 toen een dame raak schoot. Toen kreeg Manchat de bal op haar voet en waren we de bal weer kwijt en Lisa kreeg de bal op haar vinger en dat deed even heftig pijn. En tot overmaat van ramp schoot KZ er ook nog 0-3 in.

Jenna neemt middenuit en de aanval probeert er nog iets aan te doen, maar de eerste 12,5 minuut was om en dat betekende wisselen van vak en functie. Julian kwam erin voor Tigo en we gingen met z'n allen proberen om de achterstand in te lopen. Uit een lange aanval van Furore kwam een mooie kans voor Lisa, zij snelde langs haar heer en de goed aangegeven doorloopbal knalde zij erin, JIPPIE!!!! 1-3. Dat smaakte naar meer en jullie gingen er met z'n allen nog even hard tegenaan. Na een goed verdedigde bal door Britt ging de bal weer naar onze aanval. Het ging steeds beter om de bal goed over te spelen en in de ploeg te houden en

uit een lange aanval schoot Lisa van een meter of 3 de bal door de korf, 2-3. Jeetje...... zouden we nog gelijk kunnen maken????

Maar onze droom kwam helaas niet uit, hoe erg jullie je best ook deden, wij kwamen niet verder dan een afgekeurd doelpunt van Lisa, die vandaag erg op schot was, omdat het verdedigd was en een KZ heer had wel een keer succes en zo werd de stand 2-4.

Hierna kregen wij de bal nog een keer in de aanval en kwamen er nog wat kansen om te schieten, maar jammer genoeg kwam hier geen doelpunt meer uit.

Het was tijd en Paul floot voor het einde van de wedstrijd.

Jammer dat het net niet lukte om gelijk te komen, maar ik vind wel dat het in de tweede helft beter ging met overspelen. Er werd meer vrijgelopen, want anders springt de tegenstander er tussen en dat is niet de bedoeling. En met goed overspelen komen er meer kansen in de aanval. In de verdediging er nog even feller bovenop, flink oefenen op de training en jullie zullen zien, dat het dan met elke wedstrijd een stukje vooruitgaat en jullie vast een wedstrijd gaan winnen.

Jullie hebben een fijne ploeg met z'n allen en ik heb een leuke wedstrijd gezien.

Veel succes en plezier verder in de competitie.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

23 februari 2019

Darttoernooi

15 maart 2019

Klaverjassen

23 maart 2019

Pizzaparty D/C

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore C3 - HBC C1

HOERA......DE "0" is weg!!!!!

Ik kwam de kleedkamer in en daar waren Eline, Bouchra en de ploeg net klaar met de bespreking voor de wedstrijd en ze konden meteen op de foto.

Deze ploeg bestaat uit allemaal toffe meiden, een paar kende ik er wel van gezicht, maar welke namen erbij horen......

Tja, je kan van mij ook niet verwachten dat ik de gezichten en namen van alle 18 jeugdploegen uit mijn hoofd weet. Dus dat werd weer: kleur schoenen, knotje, vlecht, bril, groot enz. En zo komen we er altijd wel weer uit.

Zondagmiddag vroeg kwam Swift, de koploper in de competitie, op bezoek in het Trias. De E5 was de ploeg van de week.

Uit werd er flink verloren, dus het zou een moeilijke wedstrijd worden voor het eerste.

De eerste tien minuten ging de strijd gelijk op, het werd 0-1 uit een vrije bal en in dezelfde minuut was het 1-1 door Niels, die een kans bij de korf raak schoot. Twee minuten later was het Lisanne, die van afstand doel trof (2-1), maar prompt werd het 2-2 van afstand.

Laatste gastenboekbericht

2019-01-27 12:55:32

Oene

Het eerste heeft zaterdagmiddag in Zeist gewonnen van RDZ, De einstand was 14-18,punten mee naar Krommenie.

Bezoek ons gastenboek