U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
21-01-2019 20:02 uur

Door een Furorebril...

Furore D3 - KZ D4
Deze ploeg had ik nog nooit zien spelen en dat kon wel kloppen want de meesten speelden dit jaar voor het eerst volgens de vader van Manchat. Deze bediende het scorebord en had het in de eerste helft niet druk. Gelukkig vielen er na de rust wel doelpunten en werd het nog een zeer spannende strijd in de tweede helft.

Onze ploeg ging aanvallen met Lieke (heer), Julian, Lisa en Elise, en de verdediging bestond uit Tigo, Lisa (heer), Manchat en Jenna. Britt was de wissel en de coaches waren Niels en Thomas. De wedstrijd werd geleid door Paul.

Na even te hebben warmgelopen begon de eerste helft en ik moet zeggen, dat ging best goed. Er kwam uit de eerste aanval een paar schoten, maar helaas troffen deze geen doel. Het laatste schot van Julian was net verdedigd en daardoor ging KZ door het oog van de naald en nam de aanval over. Maar ook KZ had nog geen succes met de schoten en Tigo onderschepte de bal zodat via goed samenspel de bal weer in onze aanval terugkwam. Lisa ving een schot af en speelde de bal snel naar Lieke die een schotkans had, maar jammer. . . . . . . . . . . . De bal ging er niet in.

KZ ving het schot af en speelde naar hun aanval en daar bleef de bal best lang. Maar er werd goed verdedigd door Tigo, Lisa, Manchat en Jenna, zodat KZ een verdedigde bal schoot. Fuuuuuuut......was verdedigd zei Paul en zo kregen wij de bal weer om naar de aanval te spelen. Soms ging dat fout en was KZ weer in balbezit. En Lisa, Lieke, Julian en Elise deden hun uiterste best om te scoren, maar het lukte net niet.

Wisselen.

Een andere aanval en verdediging, dus misschien verrassingen bij beide ploegen.

Wij namen weer de bal uit en begonnen gelijk aan te vallen, maar KZ zat ertussen en nam het spel over, maar onze verdediging was prima en zo kwamen ze niet verder dan verdedigd schieten. Één van die schoten zat erin, maar Elise verdedigde goed en het doelpunt werd afgekeurd. Prima gedaan. De bal ging weer naar onze aanval en omdat een heer een dame verdedigde kregen we een strafworp. Lisa nam deze worp en jammer genoeg ging hij er net niet in. Peeeeechchchch!!!!

Kort hierna was het rust.

In de tweede helft kreeg de vader van Manchat meer te doen. Gelukkig maar van 0-0 is wel erg saai. Britt wisselde met Julian en KZ nam middenuit. Na een korte aanval ging de bal over de zijlijn en konden wij het spel weer overnemen en hadden een goede en langdurige aanval. Echter een mooi schot van Lisa werd door KZ afgevangen en zij brachten de bal naar hun aanval. Toen kwam er een periode die voor ons erg pech vol was, een heer was plotseling vrij achter de paal en hij schoot de bal erin, 0-1 en even later was het 0-2 toen een dame raak schoot. Toen kreeg Manchat de bal op haar voet en waren we de bal weer kwijt en Lisa kreeg de bal op haar vinger en dat deed even heftig pijn. En tot overmaat van ramp schoot KZ er ook nog 0-3 in.

Jenna neemt middenuit en de aanval probeert er nog iets aan te doen, maar de eerste 12,5 minuut was om en dat betekende wisselen van vak en functie. Julian kwam erin voor Tigo en we gingen met z'n allen proberen om de achterstand in te lopen. Uit een lange aanval van Furore kwam een mooie kans voor Lisa, zij snelde langs haar heer en de goed aangegeven doorloopbal knalde zij erin, JIPPIE!!!! 1-3. Dat smaakte naar meer en jullie gingen er met z'n allen nog even hard tegenaan. Na een goed verdedigde bal door Britt ging de bal weer naar onze aanval. Het ging steeds beter om de bal goed over te spelen en in de ploeg te houden en

uit een lange aanval schoot Lisa van een meter of 3 de bal door de korf, 2-3. Jeetje...... zouden we nog gelijk kunnen maken????

Maar onze droom kwam helaas niet uit, hoe erg jullie je best ook deden, wij kwamen niet verder dan een afgekeurd doelpunt van Lisa, die vandaag erg op schot was, omdat het verdedigd was en een KZ heer had wel een keer succes en zo werd de stand 2-4.

Hierna kregen wij de bal nog een keer in de aanval en kwamen er nog wat kansen om te schieten, maar jammer genoeg kwam hier geen doelpunt meer uit.

Het was tijd en Paul floot voor het einde van de wedstrijd.

Jammer dat het net niet lukte om gelijk te komen, maar ik vind wel dat het in de tweede helft beter ging met overspelen. Er werd meer vrijgelopen, want anders springt de tegenstander er tussen en dat is niet de bedoeling. En met goed overspelen komen er meer kansen in de aanval. In de verdediging er nog even feller bovenop, flink oefenen op de training en jullie zullen zien, dat het dan met elke wedstrijd een stukje vooruitgaat en jullie vast een wedstrijd gaan winnen.

Jullie hebben een fijne ploeg met z'n allen en ik heb een leuke wedstrijd gezien.

Veel succes en plezier verder in de competitie.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Zaterdagmiddag, het Trias, de laatste zaalwedstrijd van het eerste tegen RDZ uit Zeist. RDZ was al gedegradeerd en het eerste was veilig, maar een overwinning zou toch prettig zijn.

Er werd gestart met Dionne en Martin in de basis en het was Bram, die in de vierde minuut 1-0 inschoot van afstand. Een paar minuten later was het gelijk 1-1 van afstand, en een minuut daarna stond het eerste op achterstand, 1-2.

Beste ouders en trainers,

Het zaalseizoen loopt ten einde en daarmee ook weer de wetenschap dat we naar buiten gaan. Het laatste speel weekend in de zaal is 30/31 maart, waarin er ook nog een aantal ploegen zijn die een wedstrijd moeten spelen. Er zijn echter ook al ploegen die dan uitgespeeld zijn. Om het voor iedereen makkelijk te houden zien wij als TC graag dat iedereen in de zaal doortraint tot het weekend van 30/31 maart en dan weer met zijn ploeg naar buiten gaat om te trainen.

Zaterdag 23 maart
Zaterdagochtend om 09.00 uur was de materiaal commissie paraat op de Omzoom om een aantal klussen te klaren voor de tweede helft veld. De douches zijn extra doorgespoeld, het Melkert systeem is goed vastgezet. De kapotte stoelen van de kantine zijn gerepareerd. Door de harde wind en stormen van de afgelopen tijd waren de houten meubels buiten nogal verschoven, vastgezet en het staat weer op zijn plaats.

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender

11 mei 2019

Pubquiz voor senioren

22 juni 2019

Mixtoernooi

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore F1 - Swift F1

Ja, ja, ik had het goed gehoord, de F1 kon vandaag kampioen worden. Maar. . . . . . . . . . . .dan moesten jullie wel winnen.

Het was hartstikke druk op en voor de trap van de sporthal om kwart voor 9, want de deur was nog niet open en er moesten 3 wedstrijden tegelijk spelen. Ga maar na hoeveel mensen er dan zijn. Was zeker een communicatiestoring, opeens kwam de redder in nood en kon iedereen naar binnen, materiaal neerzetten, omkleden en spelen.

Furore E1 - Apollo E1

De spelers en speelsters van de E1 van Furore waren wat uitgelaten voor het begin van de wedstrijd tegen Apollo en dat was niet zo vreemd, want de wedstrijd uit hadden ze met 7-32 gewonnen. Wat een doelpunten!!

Zou dat weer zo gaan? Dat was de vraag en we gaan het zien.

Laatste gastenboekbericht

2019-04-12 00:39:22

Oene

De zaalkorfbalfinale wordt zaterdagmiddag live uitgezonden op NPO 1, aanvang 15.45 uur. Ziggodome, Fortuna - PKC.

Bezoek ons gastenboek