U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
07-01-2019 20:50 uur

Sportbesluit BTW 2019

Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
Dat geldt ook voor de Gemeente, geen BTW meer in rekening brengen over de huur van de kunstgrasvelden.

Onze vereniging is niet BTW plichtig, dus wij moeten de BTW betalen.
Uitleg: niet BTW plichtig betekent dat de vereniging de binnenkomende facturen met btw volledig moet betalen en dat deze btw niet teruggevorderd kan worden.
Dus het totale bedrag komt dan ten laste van het resultaat.

Op zich is, dit besluit niet ongunstig voor ons, maar het heeft ook nadelige gevolgen.

De facturen, van de energie, water onderhoud, schoonmaak, klein onderhoud, aanschaf materiaal enz. worden belast met 21%, in de oude situatie was dat 6%.
Het verschil van 15% moet nu de vereniging betalen.

Bovendien gaat Stichting Provily-Omzoom, deze facturen met BTW, in 2019 overhevelen naar de vereniging, zodat de penningmeester belast wordt met meer betalingen en mutaties in het grootboek.

Al met al zijn er voor de komende weken al weer diverse vergaderingen gepland  om de financiële gevolgen van dit besluit voor onze vereniging definitief te maken.

Daarnaast, gaat de BTW voor de zaaluurkosten ook omhoog van  6 naar 9%.
Op jaarbasis 2019, drie maanden zaaluurkosten, is dat een flink bedrag.

Energie, we hebben er allemaal mee te maken en zo ook de vereniging, de inschatting is dat dit fors gaat stijgen in 2019.

De komende maand januari zal duidelijk worden hoe we, als vereniging, er voor komen te staan.

Voorlopig moeten we een strak begrotingsbeleid voeren en zullen we onze doelstellingen moeten  halen.

Het is misschien niet een verhaal voor een mooi begin van 2019, maar het is de realiteit, die er nu speelt.

In mijn ogen heeft iedereen, die bij onze vereniging betrokken is, recht om te weten wat er gaat spelen in de komende tijd op financieel gebied.

Een gezond en sportief 2019.

Oene Wagenaar. e.v.
Penningmeester a.i.

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.

I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

2 februari 2019