U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
07-01-2019 20:50 uur

Sportbesluit BTW 2019

Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
Dat geldt ook voor de Gemeente, geen BTW meer in rekening brengen over de huur van de kunstgrasvelden.

Onze vereniging is niet BTW plichtig, dus wij moeten de BTW betalen.
Uitleg: niet BTW plichtig betekent dat de vereniging de binnenkomende facturen met btw volledig moet betalen en dat deze btw niet teruggevorderd kan worden. 
Dus het totale bedrag komt dan ten laste van het resultaat. 

Op zich is, dit besluit niet ongunstig voor ons, maar het heeft ook nadelige gevolgen.

De facturen, van de energie, water onderhoud, schoonmaak, klein onderhoud, aanschaf materiaal enz. worden belast met 21%, in de oude situatie was dat 6%.
Het verschil van 15% moet nu de vereniging betalen.

Bovendien gaat Stichting Provily-Omzoom, deze facturen met BTW, in 2019 overhevelen naar de vereniging, zodat de penningmeester belast wordt met meer betalingen en mutaties in het grootboek.

Al met al zijn er voor de komende weken al weer diverse vergaderingen gepland  om de financiële gevolgen van dit besluit voor onze vereniging definitief te maken.

Daarnaast, gaat de BTW voor de zaaluurkosten ook omhoog van  6 naar 9%.
Op jaarbasis 2019, drie maanden zaaluurkosten, is dat een flink bedrag.

Energie, we hebben er allemaal mee te maken en zo ook de vereniging, de inschatting is dat dit fors gaat stijgen in 2019.

De komende maand januari zal duidelijk worden hoe we, als vereniging, er voor komen te staan.

Voorlopig moeten we een strak begrotingsbeleid voeren en zullen we onze doelstellingen moeten  halen.

Het is misschien niet een verhaal voor een mooi begin van 2019, maar het is de realiteit, die er nu speelt.

In mijn ogen heeft iedereen, die bij onze vereniging betrokken is, recht om te weten wat er gaat spelen in de komende tijd op financieel gebied.

Een gezond en sportief 2019.

Oene Wagenaar. e.v.
Penningmeester a.i.

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Zaterdagmiddag was de laatste wedstrijd van het veldseizoen tegen DSO. Er stond niets meer op het spel en het eerste kwam met een gemixt team in het veld van senioren 1 en 2 en junioren. Vakantie en afspraken waren de oorzaak, daarentegen loopt deze veldcompetitie wel heel lang door dit seizoen. Niettemin deden de spelers en speelsters hun best, maar DSO was sterker.
Het eerste is KAMPIOEN, GEWELDIG!!!!!
Op de winderige Omzoom trad het eerste tegen Stormvogels aan, er moest gewonnen worden, maar deze wedstrijd was voor Stormvogels ook belangrijk voor de nodige punten. Het was warm, maar er stond een stevige en flagerige wind, dwars over het veld en dat viel niet mee met de vele afstandsschoten. Lekker veel publiek, het veld aangekleed met vlaggen en zwart/witte ballonen, dus het zag er allemaal goed uit.

Merel opende de score, na een goede actie van het vak en het was 1-0. Twee minuten later was het gelijk door een strafworp, 1-1, maar het was Lisanne, die verkeerd werd afgestopt, strafworp, benut door Sven, 2-1.

Schoolkorfbaltoernooi 2019 op De Omzoom

Afgelopen week is het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi gehouden op de Omzoom. Er werd op vijf avonden gespeeld en ook dit jaar was het een groot succes. Het weer was de eerste twee avonden koud en winderig, maar droog, vanaf woensdag werd het zonnig en warmer, al met al, uitstekend toernooiweer. 96 teams deden mee dit jaar en het was een enorme drukte, iedere avond weer.

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender

22 juni 2019

Mixtoernooi

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore E5 - Purmer E1

De E5 is de laatste ploeg waarover ik een "door een Furorebril" schrijf, dan heb ik alle ploegen gehad die competitie spelen t/m de A, en dat waren er dit seizoen 18. Zoveel ploegen hebben we naar mijn weten nog nooit gehad.

Bij de E5 waren vandaag de spelers Floor, Reina (beiden als heer), Noor, Lana en Roos. Tamara (één van de moeders) was vandaag de coach. Roos begon aan de kant en Caro was de scheidsrechter.

Furore E4 - Groen Geel E5

Afgelopen zaterdag was ik bij de E4 van Lotte en Tom. Lotte en Tom kende ik wel, maar van de kinderen van de ploeg kende ik er maar twee, namelijk Mike en Roan. Dus.......

Myliska blauwe kousen, Liz knotje, Anne en Daniël hadden beiden lichtblauwe schoenen. Dus had ik weer een hulpmiddeltje om de kinderen de herkennen, want iedereen bij naam kennen van 16 jeugdploegen valt niet mee.

Laatste gastenboekbericht

2019-06-02 18:17:05

Oene

Het eerste heeft Stormvogels met 16-5 verslagen en is KAMPIOEN!!!!! Geweldig, veel publiek en het eerste staat ook op het veld in de tweede klasse. GEFELICITEERD EERSTE!!!!!!!!!

Bezoek ons gastenboek