U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
17-12-2018 21:42 uur

Door een Furorebril...

Furore E2 - ZKV E1

Onze ploeg die het tegen het team uit Zaandam ging opnemen bestond uit Emma, Robin, Tigo, Rik en Lisa. Demi was deze dag afwezig. Trainers/coaches zijn Judit en Yara.

We begonnen de wedstrijd onder leiding van Tiuri, Rik bleef even aan de kant en Lisa startte als heer.

We begonnen gelijk heel sterk want na wat overspelen met elkaar nam Tigo een doorloopbal, helaas was die net mis anders hadden we op een 1-0 voorsprong gestaan. ZKV onderschepte de bal en ondernam een run naar de andere kant van het speelveld. De dame van Lisa wilde schieten, maar werd goed verdedigd. Dus gingen wij weer in de aanval, echter na een paar pogingen kreeg ZKV de bal weer in handen en uit een lange aanval scoorden zij via een doorloopbal 0-1.

Wij namen weer middenuit en gingen al vast vrijlopen, zodat de bal gespeeld kon worden. Een schot van Robin was helaas verdedigd, dus ZKV had de bal weer. Uit een verre gooi naar de aanval werd een doorloopbal gescoord, 0-2. Ja, daar moeten we wat aan doen riepen Yara en Judit. Robin verdedigde goed en wij kregen de bal, weer rennen naar de andere kant, overspelen en opeens stond Tigo goed vrij, hij kreeg de bal van Emma en schoot de bal loepzuiver door de korf, 1-2. Hierna kwam ZKV weer wat opzetten en maakte een heer van afstand 1-3 en even later was er een doorloopbal van een dame 1-4. Wij weer in de aanval, Tigo liep om het blok heen, kreeg de bal op tijd van Lisa en hij schoot raak, 2-4. Nadat beide ploegen nog wat kansen hadden, floot Tiuri na 10 minuten voor een minuutje pauze, drinken en/of praten.

We waren weer begonnen, Rik nam de plaats in van Robin en we probeerden weer goed over te spelen om tot schieten te komen. Echter ZKV was net even beter dan wij en de bal werd dan weer afgepakt, zodat zij weer gingen aanvallen. Onze verdediging was best goed, er werden veel schoten afgekeurd door de scheids, maar . . . . . . . . . . . . .toch wisten zij af en toe vrij te komen en doelpunten te maken. Het werd al snel 2-5, maar wij hadden ook kansen, ik denk dat alle spelers wel geschoten hadden, maar net op het randje, of er net overheen. En dan hoorden we van de tribune . . . . . . .oooohhhhhhh en aaaaaahhhhhh wat jammer nou.

Een dame van ZKV maakte 2-6, maar uit de volgende aanval van onze sterren schoot Emma van ver de bal door de korf, 3-6. Echter voor de rust schoot een dame van ZKV ook van ver de 3-7 op het scorebord. Een lange gooi op de vrijgelopen Rik leverde een kans op, maar het schot ging net niet door de mand.

RUST

Even bijkomen allemaal, want die spelers lopen wat af hoor. Van de ene naar de andere kant. Ben je er net, wordt de bal onderschept, kan je weer terugrennen. PPPfffffffff!!!!!

Emma wisselde met Robin en we gingen er weer tegenaan met z'n allen.

ZKV mocht de bal uitnemen en zij wilden graag nog meer scoren. Maar onze verdediging hield het even tegen, Lisa haar dame schoot, maar zij was erbij dus goed verdedigd. Het spel ging heen en weer en opeens was er een vrije kans voor een ZKV-dame en het was 3-8.

De heer van Tigo wilde er ook nog eentje maken, maar Tigo verdedigde goed dus gingen wij weer in de aanval.

En jawel hoor Tigo scoorde 4-8 en even later schoot Rik op de korf, maar die ging er net naast. Jammer hoor!! Robin had het even moeilijk want haar dame wilde steeds scoren, maar zij zat erbovenop met het verdedigen, dus het scoren ging even niet door. Goed hoor!! Rik onderschepte een bal in de ZKV aanval en er werd snel naar Lisa gespeeld die vrij bij de korf kwam, zij schoot en ja hoor, hij zat en de stand was 5-8. Prima gedaan!

De laatste 10 minuten zijn begonnen en Emma heeft gewisseld met Lisa. ZKV mocht uitnemen en het een lange aanval van hen, die uiteindelijk afliep in een doelpunt 5-9.

Bij deze stand werd een doelpunt van Tigo afgekeurd omdat de ZKV-heer goed verdedigde, dat was jammer natuurlijk. Bij ZKV werd ook een doelpunt niet geteld omdat de dame liep met de bal en dat mag nu eenmaal niet. Dat zag Tiuri goed.

In deze periode verdedigden wij erg goed met z’n allen en kregen wij steeds de bal als er iemand van ZKV schoot. Ze kregen weinig kans en wij wat meer en zo kwam Rik tot een mooi schot en die ging erin, 6-9.

Maar jammer genoeg had ZKV toch het laatste woord in deze wedstrijd, want er werd nog een doorloopbal benut, 6-10.

Met nog 2 minuten te spelen werden er nog heel wat meters afgelegd met het heen en weer rennen van de ene korf naar de andere en ook de beide korven werden nog bestookt met schoten, maar de stand veranderde niet meer. Tiuri floot voor de laatste keer en toen was de wedstrijd afgelopen.

Ik vind dat jullie het prima gedaan hebben, ZKV was wel iets beter, maar jullie hebben het ze erg moeilijk gemaakt. Hard voor gewerkt met de hele ploeg en de coaches en ik heb een hartstikke leuke wedstrijd gezien.

Een duimpie voor jullie allemaal!!!

Toen moesten er nog strafworpen genomen worden en . . . . . . . . . . . . .daarmee hebben we met 4-3 gewonnen.

Tigo was erg op schot en hij knalde er 3 strafworpen in en Rik maakte de 4e. De andere spelers van de E2 zagen hun schoten net misgaan. Maar iedereen deed zijn uiterste best en had er plezier in.

Na de wedstrijd werden Yara en Judit met een presentje nog even in het zonnetje gezet door de ouders van de E2 en fijne feestdagen gewenst. Hartstikke gaaf natuurlijk.

Veel plezier en succes verder in de volgende wedstrijden.

 

Rita
facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

2 februari 2019

Pyjamaparty Kangoeroes/F/E

15 februari 2019

Klaverjassen

23 maart 2019

Pizzaparty D/C

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore D3 - KZ D4
Deze ploeg had ik nog nooit zien spelen en dat kon wel kloppen want de meesten speelden dit jaar voor het eerst volgens de vader van Manchat. Deze bediende het scorebord en had het in de eerste helft niet druk. Gelukkig vielen er na de rust wel doelpunten en werd het nog een zeer spannende strijd in de tweede helft.

Onze ploeg ging aanvallen met Lieke (heer), Julian, Lisa en Elise, en de verdediging bestond uit Tigo, Lisa (heer), Manchat en Jenna. Britt was de wissel en de coaches waren Niels en Thomas. De wedstrijd werd geleid door Paul.

Zondagmiddag toog het eerste naar Oss om DOT te bestrijden.

Op de website van DOT staat dat de ploeg weer graag naar de eerste klas terug wil, qua punten lukt dat nog niet, maar het eerste werd wel ruim verslagen op deze middag.

Sibbeltje & Co hebben deze middag de live uitzending op facebook gevolgd en dat ging redelijk deze middag.

De algemene tendens was, dat er hard gewerkt werd, het schot niet al te best was en in de eerste helft het eerste niet goed loskwam. De tweede helft lukte het wat beter en werd een achterstand van vijf punten teruggebracht tot een punt.

Laatste gastenboekbericht

2018-12-21 14:55:35

Mieke

IDEREEN HELE FIJNE KERSTDAGEN EN EEN GEZOND EN BLESSURE VRIJE 2019

Bezoek ons gastenboek