U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
17-12-2018 21:42 uur

Door een Furorebril...

Furore E2 - ZKV E1

Onze ploeg die het tegen het team uit Zaandam ging opnemen bestond uit Emma, Robin, Tigo, Rik en Lisa. Demi was deze dag afwezig. Trainers/coaches zijn Judit en Yara.

We begonnen de wedstrijd onder leiding van Tiuri, Rik bleef even aan de kant en Lisa startte als heer.

We begonnen gelijk heel sterk want na wat overspelen met elkaar nam Tigo een doorloopbal, helaas was die net mis anders hadden we op een 1-0 voorsprong gestaan. ZKV onderschepte de bal en ondernam een run naar de andere kant van het speelveld. De dame van Lisa wilde schieten, maar werd goed verdedigd. Dus gingen wij weer in de aanval, echter na een paar pogingen kreeg ZKV de bal weer in handen en uit een lange aanval scoorden zij via een doorloopbal 0-1.

Wij namen weer middenuit en gingen al vast vrijlopen, zodat de bal gespeeld kon worden. Een schot van Robin was helaas verdedigd, dus ZKV had de bal weer. Uit een verre gooi naar de aanval werd een doorloopbal gescoord, 0-2. Ja, daar moeten we wat aan doen riepen Yara en Judit. Robin verdedigde goed en wij kregen de bal, weer rennen naar de andere kant, overspelen en opeens stond Tigo goed vrij, hij kreeg de bal van Emma en schoot de bal loepzuiver door de korf, 1-2. Hierna kwam ZKV weer wat opzetten en maakte een heer van afstand 1-3 en even later was er een doorloopbal van een dame 1-4. Wij weer in de aanval, Tigo liep om het blok heen, kreeg de bal op tijd van Lisa en hij schoot raak, 2-4. Nadat beide ploegen nog wat kansen hadden, floot Tiuri na 10 minuten voor een minuutje pauze, drinken en/of praten.

We waren weer begonnen, Rik nam de plaats in van Robin en we probeerden weer goed over te spelen om tot schieten te komen. Echter ZKV was net even beter dan wij en de bal werd dan weer afgepakt, zodat zij weer gingen aanvallen. Onze verdediging was best goed, er werden veel schoten afgekeurd door de scheids, maar . . . . . . . . . . . . .toch wisten zij af en toe vrij te komen en doelpunten te maken. Het werd al snel 2-5, maar wij hadden ook kansen, ik denk dat alle spelers wel geschoten hadden, maar net op het randje, of er net overheen. En dan hoorden we van de tribune . . . . . . .oooohhhhhhh en aaaaaahhhhhh wat jammer nou.

Een dame van ZKV maakte 2-6, maar uit de volgende aanval van onze sterren schoot Emma van ver de bal door de korf, 3-6. Echter voor de rust schoot een dame van ZKV ook van ver de 3-7 op het scorebord. Een lange gooi op de vrijgelopen Rik leverde een kans op, maar het schot ging net niet door de mand.

RUST

Even bijkomen allemaal, want die spelers lopen wat af hoor. Van de ene naar de andere kant. Ben je er net, wordt de bal onderschept, kan je weer terugrennen. PPPfffffffff!!!!!

Emma wisselde met Robin en we gingen er weer tegenaan met z'n allen.

ZKV mocht de bal uitnemen en zij wilden graag nog meer scoren. Maar onze verdediging hield het even tegen, Lisa haar dame schoot, maar zij was erbij dus goed verdedigd. Het spel ging heen en weer en opeens was er een vrije kans voor een ZKV-dame en het was 3-8.

De heer van Tigo wilde er ook nog eentje maken, maar Tigo verdedigde goed dus gingen wij weer in de aanval.

En jawel hoor Tigo scoorde 4-8 en even later schoot Rik op de korf, maar die ging er net naast. Jammer hoor!! Robin had het even moeilijk want haar dame wilde steeds scoren, maar zij zat erbovenop met het verdedigen, dus het scoren ging even niet door. Goed hoor!! Rik onderschepte een bal in de ZKV aanval en er werd snel naar Lisa gespeeld die vrij bij de korf kwam, zij schoot en ja hoor, hij zat en de stand was 5-8. Prima gedaan!

De laatste 10 minuten zijn begonnen en Emma heeft gewisseld met Lisa. ZKV mocht uitnemen en het een lange aanval van hen, die uiteindelijk afliep in een doelpunt 5-9.

Bij deze stand werd een doelpunt van Tigo afgekeurd omdat de ZKV-heer goed verdedigde, dat was jammer natuurlijk. Bij ZKV werd ook een doelpunt niet geteld omdat de dame liep met de bal en dat mag nu eenmaal niet. Dat zag Tiuri goed.

In deze periode verdedigden wij erg goed met z’n allen en kregen wij steeds de bal als er iemand van ZKV schoot. Ze kregen weinig kans en wij wat meer en zo kwam Rik tot een mooi schot en die ging erin, 6-9.

Maar jammer genoeg had ZKV toch het laatste woord in deze wedstrijd, want er werd nog een doorloopbal benut, 6-10.

Met nog 2 minuten te spelen werden er nog heel wat meters afgelegd met het heen en weer rennen van de ene korf naar de andere en ook de beide korven werden nog bestookt met schoten, maar de stand veranderde niet meer. Tiuri floot voor de laatste keer en toen was de wedstrijd afgelopen.

Ik vind dat jullie het prima gedaan hebben, ZKV was wel iets beter, maar jullie hebben het ze erg moeilijk gemaakt. Hard voor gewerkt met de hele ploeg en de coaches en ik heb een hartstikke leuke wedstrijd gezien.

Een duimpie voor jullie allemaal!!!

Toen moesten er nog strafworpen genomen worden en . . . . . . . . . . . . .daarmee hebben we met 4-3 gewonnen.

Tigo was erg op schot en hij knalde er 3 strafworpen in en Rik maakte de 4e. De andere spelers van de E2 zagen hun schoten net misgaan. Maar iedereen deed zijn uiterste best en had er plezier in.

Na de wedstrijd werden Yara en Judit met een presentje nog even in het zonnetje gezet door de ouders van de E2 en fijne feestdagen gewenst. Hartstikke gaaf natuurlijk.

Veel plezier en succes verder in de volgende wedstrijden.

 

Rita
facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Zaterdagmiddag was de laatste wedstrijd van het veldseizoen tegen DSO. Er stond niets meer op het spel en het eerste kwam met een gemixt team in het veld van senioren 1 en 2 en junioren. Vakantie en afspraken waren de oorzaak, daarentegen loopt deze veldcompetitie wel heel lang door dit seizoen. Niettemin deden de spelers en speelsters hun best, maar DSO was sterker.
Het eerste is KAMPIOEN, GEWELDIG!!!!!
Op de winderige Omzoom trad het eerste tegen Stormvogels aan, er moest gewonnen worden, maar deze wedstrijd was voor Stormvogels ook belangrijk voor de nodige punten. Het was warm, maar er stond een stevige en flagerige wind, dwars over het veld en dat viel niet mee met de vele afstandsschoten. Lekker veel publiek, het veld aangekleed met vlaggen en zwart/witte ballonen, dus het zag er allemaal goed uit.

Merel opende de score, na een goede actie van het vak en het was 1-0. Twee minuten later was het gelijk door een strafworp, 1-1, maar het was Lisanne, die verkeerd werd afgestopt, strafworp, benut door Sven, 2-1.

Schoolkorfbaltoernooi 2019 op De Omzoom

Afgelopen week is het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi gehouden op de Omzoom. Er werd op vijf avonden gespeeld en ook dit jaar was het een groot succes. Het weer was de eerste twee avonden koud en winderig, maar droog, vanaf woensdag werd het zonnig en warmer, al met al, uitstekend toernooiweer. 96 teams deden mee dit jaar en het was een enorme drukte, iedere avond weer.

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender

22 juni 2019

Mixtoernooi

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore E5 - Purmer E1

De E5 is de laatste ploeg waarover ik een "door een Furorebril" schrijf, dan heb ik alle ploegen gehad die competitie spelen t/m de A, en dat waren er dit seizoen 18. Zoveel ploegen hebben we naar mijn weten nog nooit gehad.

Bij de E5 waren vandaag de spelers Floor, Reina (beiden als heer), Noor, Lana en Roos. Tamara (één van de moeders) was vandaag de coach. Roos begon aan de kant en Caro was de scheidsrechter.

Furore E4 - Groen Geel E5

Afgelopen zaterdag was ik bij de E4 van Lotte en Tom. Lotte en Tom kende ik wel, maar van de kinderen van de ploeg kende ik er maar twee, namelijk Mike en Roan. Dus.......

Myliska blauwe kousen, Liz knotje, Anne en Daniël hadden beiden lichtblauwe schoenen. Dus had ik weer een hulpmiddeltje om de kinderen de herkennen, want iedereen bij naam kennen van 16 jeugdploegen valt niet mee.

Laatste gastenboekbericht

2019-06-02 18:17:05

Oene

Het eerste heeft Stormvogels met 16-5 verslagen en is KAMPIOEN!!!!! Geweldig, veel publiek en het eerste staat ook op het veld in de tweede klasse. GEFELICITEERD EERSTE!!!!!!!!!

Bezoek ons gastenboek