U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
16-12-2018 19:39 uur

Furore 1 - Sporting West 1 (18 - 13)

Zondag speelde het eerste tegen Sporting West en dat is altijd een moeilijke tegenstander. De F1 en F2 liepen mee bij het voorstellen van de ploegen en er werd een minuut stilte gehouden voor de gisteren overleden Ria vd Honing.

De wedstrijd begon met de score van Sporting West van halve afstand, 0-1. In de tweede minuut schoot Ivo schoot raak en het was 1-1. Prompt werd het 1-2 van afstand, maar Sven schoot, na een goede actie van het vak, 2-2 in. Het werd 2-3 van afstand en even later was het 2-5, door twee strafworpen.

Toch kwam het eerste terug, het werd 3-5 door Lisanne van afstand en even later was het Heleen, die een doorloopbal fraai inschoot, 4-5. Bram maakte 5-5 van halve afstand, maar Sporting West liep uit naar 5-7. Ivo schoot vanachter de korf 6-7 in, maar het werd 6-8 uit een kansje bij de korf. Het werd 7-8 door Sven, die een strafworp benutte, maar de ruststand werd 7-9.

In de pauze werd de jeugd van Furore gehuldigd die de meeste loten van de Grote Club Actie hadden verkocht. Dit onder luid applaus van het aanwezige publiek.

Tweede helft, Sporting West liep uit tot 7-10 door een doorloopbal, maar het eerste kwam sterk terug. Bram maakte van afstand 8-10 en even later was het Britt, die van afstand raak schoot, 9-10. Een minuut later was het weer Britt, die de bal van afstand door de korf schoot en het was 10-10. Na 10-11 was het Bram, die van halve afstand 11-11 inschoot en een minuut later was het wederom Britt, die van afstand 12-11 raak schoot.

Dat was een tikkie, Sven maakte 13-11 van halve afstand, na een goede actie van het vak. Sporting West miste een strafworp en het eerste ging gewoon door. Nils kwam erin voor Ivo en Heleen schoot van afstand 14-11 in.

Sporting West kwam onder druk en scoorde moeilijk. Het eerste ging door. Nils maakte van afstand 15-11 en Ivo kwam er weer in voor Bram.

Lisanne scoorde van afstand, 16-11. Het werd 16-12, Bram voor Tiuri en het werd 16-13 van afstand. Toen waren er nog twee minuten te spelen. Het eerste maakte nog twee doelpunten. Ivo van afstand en in de laatste seconden Sven van afstand. 18-13.

Goede wedstrijd eerste, vooral heel sterke tweede helft, met veel inzet gespeeld.

Het publiek genoot hiervan.

Het eerste heeft nu een aantal weken vrij en in 13 januari is de verre uitwedstrijd tegen DOT uit.

Sibbeltje.

Belangrijkste nieuwsberichten

Zaterdagmiddag was de laatste wedstrijd van het veldseizoen tegen DSO. Er stond niets meer op het spel en het eerste kwam met een gemixt team in het veld van senioren 1 en 2 en junioren. Vakantie en afspraken waren de oorzaak, daarentegen loopt deze veldcompetitie wel heel lang door dit seizoen. Niettemin deden de spelers en speelsters hun best, maar DSO was sterker.
Het eerste is KAMPIOEN, GEWELDIG!!!!!
Op de winderige Omzoom trad het eerste tegen Stormvogels aan, er moest gewonnen worden, maar deze wedstrijd was voor Stormvogels ook belangrijk voor de nodige punten. Het was warm, maar er stond een stevige en flagerige wind, dwars over het veld en dat viel niet mee met de vele afstandsschoten. Lekker veel publiek, het veld aangekleed met vlaggen en zwart/witte ballonen, dus het zag er allemaal goed uit.

Merel opende de score, na een goede actie van het vak en het was 1-0. Twee minuten later was het gelijk door een strafworp, 1-1, maar het was Lisanne, die verkeerd werd afgestopt, strafworp, benut door Sven, 2-1.

Schoolkorfbaltoernooi 2019 op De Omzoom

Afgelopen week is het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi gehouden op de Omzoom. Er werd op vijf avonden gespeeld en ook dit jaar was het een groot succes. Het weer was de eerste twee avonden koud en winderig, maar droog, vanaf woensdag werd het zonnig en warmer, al met al, uitstekend toernooiweer. 96 teams deden mee dit jaar en het was een enorme drukte, iedere avond weer.

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender