U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
16-12-2018 19:39 uur

Furore 1 - Sporting West 1 (18 - 13)

Zondag speelde het eerste tegen Sporting West en dat is altijd een moeilijke tegenstander. De F1 en F2 liepen mee bij het voorstellen van de ploegen en er werd een minuut stilte gehouden voor de gisteren overleden Ria vd Honing.

De wedstrijd begon met de score van Sporting West van halve afstand, 0-1. In de tweede minuut schoot Ivo schoot raak en het was 1-1. Prompt werd het 1-2 van afstand, maar Sven schoot, na een goede actie van het vak, 2-2 in. Het werd 2-3 van afstand en even later was het 2-5, door twee strafworpen.

Toch kwam het eerste terug, het werd 3-5 door Lisanne van afstand en even later was het Heleen, die een doorloopbal fraai inschoot, 4-5. Bram maakte 5-5 van halve afstand, maar Sporting West liep uit naar 5-7. Ivo schoot vanachter de korf 6-7 in, maar het werd 6-8 uit een kansje bij de korf. Het werd 7-8 door Sven, die een strafworp benutte, maar de ruststand werd 7-9.

In de pauze werd de jeugd van Furore gehuldigd die de meeste loten van de Grote Club Actie hadden verkocht. Dit onder luid applaus van het aanwezige publiek.

Tweede helft, Sporting West liep uit tot 7-10 door een doorloopbal, maar het eerste kwam sterk terug. Bram maakte van afstand 8-10 en even later was het Britt, die van afstand raak schoot, 9-10. Een minuut later was het weer Britt, die de bal van afstand door de korf schoot en het was 10-10. Na 10-11 was het Bram, die van halve afstand 11-11 inschoot en een minuut later was het wederom Britt, die van afstand 12-11 raak schoot.

Dat was een tikkie, Sven maakte 13-11 van halve afstand, na een goede actie van het vak. Sporting West miste een strafworp en het eerste ging gewoon door. Nils kwam erin voor Ivo en Heleen schoot van afstand 14-11 in.

Sporting West kwam onder druk en scoorde moeilijk. Het eerste ging door. Nils maakte van afstand 15-11 en Ivo kwam er weer in voor Bram.

Lisanne scoorde van afstand, 16-11. Het werd 16-12, Bram voor Tiuri en het werd 16-13 van afstand. Toen waren er nog twee minuten te spelen. Het eerste maakte nog twee doelpunten. Ivo van afstand en in de laatste seconden Sven van afstand. 18-13.

Goede wedstrijd eerste, vooral heel sterke tweede helft, met veel inzet gespeeld.

Het publiek genoot hiervan.

Het eerste heeft nu een aantal weken vrij en in 13 januari is de verre uitwedstrijd tegen DOT uit.

Sibbeltje.

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

2 februari 2019