U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
10-12-2018 21:39 uur

DKV/Victoria 1 - Furore 1 (18-16)

Zondag aan het eind van de middag moest het eerste spelen tegen DKV/Victoria, een bekende tegenstander van vorig seizoen en ook een tegenstander die in Diemen nooit verslagen werd.

Er waren lekker wat supporters meegekomen en de wedstrijd begon met Tiuri in de basis.

DKV/Victoria begon meteen raak te schieten en na twee minuten was het al 2-0, Een minuut later was het 2-1, toen Tiuri verkeerd werd afgestopt en Sven de strafworp benutte.

Vlak daarop was het 2-2 door Britt, die van afstand raak schoot. Het werd vrijwel meteen 3-2 van afstand, maar Heleen schoot ook raak van afstand en het was 3-3, toen waren er nog maar vier minuten gespeeld.

Het eerste kwam op voorsprong, Tiuri schoot raak van afstand, 3-4 en even later was het Sven, die vanachter de korf 3-5 inschoot. Bram werd verkeerd afgestopt en Tiuri benutte de strafworp, 3-6.

DKV/Victoria was de schrik te boven en begon de achterstand in te lopen. Via afstand werd het 4-6 en vanachter de korf en afstand was het 6-6. Merel maakte 6-7, na een goed aangegeven bal van Heleen en DKV/Victoria begon weer met scherp te schieten Via afstandsschoten liepen ze uit tot 9-7.

Tikkie voor het eerste, maar Merel werd verkeerd afgestopt en Ivo benutte de strafworp, 9-8. Na 10-8 was het Britt, 10-9 inschoot van afstand, vlak voor rust.

Het kon dus alle kanten op, na rust kwamen Dionne en Niels erin voor Tiuri en Lisanne.

De strijd ging verder, het werd 11-9 van afstand, maar in dezelfde minuut was het Heleen, die 11-10 inschoot van afstand. Heleen werd verkeerd afgestopt bij een doorloopbal en Ivo benutte de strafworp, het was weer gelijk, 11-11. Sven schoot 11-12 in van afstand, maar prompt was het 12-12 via een doorloopbal.

DKV/Victoria liep toen in drie minuten uit tot 15-12, via 2x afstand en een doorloopbal. Het eerste begon wat rommeliger te spelen, miste ook nog wel wat ballen, ook wat irritatie naar de scheidsrechter, maar kwam langzaamaan weer terug. Niels scoorde van halve afstand 15-13 en Ivo scoorde van afstand 15-14.

Tiuri kwam erin voor Sven en na 16-14, was het Niels die een kansje benutte, 16-15. DKV/Victoria liep toch weer uit, twee schoten van afstand betekende 18-15. Heleen werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd benut door Ivo, eindstand 18-16.

Jammer, vooral de zuivere afstandsschoten van DKV deden het eerste de das om. Daarentegen missen we nog te veel kansen, daar zal aan gewerkt moeten worden, want het ligt niet aan de inzet.

Het tweede verloor ook van DKV/Victoria met 21-19.

Zondag a.s. alle seniorenploegen spelen thuis in het Trias, het eerste en tweede spelen tegen Sporting West 1 en 2. Wederom een moeilijke tegenstander.

Dus vanaf 10.00 uur in de ochtend tot de laatste wedstrijd, het eerste om 14.45 uur.

Trias zondag a.s.

Komt de ploegen aanmoedigen!!

Sibbeltje.

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

2 februari 2019