U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
09-12-2018 20:22 uur

Door een Furorebril...

Furore D2 – Groen Geel D4
De trainers van deze ploeg zijn Martin en Ronald, vandaag wordt de wedstrijd gecoacht door Ronald en de scheidsrechter was Jesse.

Ik had de D2 al een tijdje niet zien spelen en ik moet zeggen dat ik een enorme vooruitgang zag in het spel. Hartstikke goed zeg!

De aanval begon met Tristan, Shanaya (heer), Amy Lee en Solane, terwijl in de verdediging stonden opgesteld Menno, Merlijn, Tess en Danique. Jayden was wissel.

Na het warmlopen floot Jesse in voor het begin van de wedstrijd.

Furore begon met aanvallen, maar na een paar schoten werd de bal door GG onderschept en namen zij de aanval over. Dit duurde niet lang, want Menno ving een schot af en samen met zijn vakgenoten werd de bal weer naar onze aanval gebracht.

We gingen door met goed samenspel om zo kansen te krijgen om op de korf van GG te schieten. Een schot van Shanaya kwam op de rand en Tristan schoot verdedigd, dus ging de bal weer naar de tegenpartij. Dit duurde niet lang want Merlijn wist de bal weer af te pakken en zo gingen wij weer in de aanval. Tristan won een sprint om de bal van zijn directe tegenstander en dat geeft een goed gevoel. Een doorloopbal van Solane ging er net niet in, maar Shanaya ving het schot af en omdat haar tegenstander verkeerd om stond schoot ze de bal erin en stonden wij voor met 1-0. Dit duurde echter niet lang, want uit de eerstvolgende aanval van GG werd ook gescoord vlak bij de paal 1-1.

In de komende periode waren wij iets sterker dan GG en waren meer aan de bal. Door goed overspelen van het hele aanvalsvak werd Shanaya vrijgespeeld op ca. 3 meter van de korf, ze kreeg de bal en schoot raak, 2-1. Ook GG ging aanvallen, maar het onderscheppen van onze verdedigers ging ze goed af, dus veel kansen kregen zij in deze fase niet. Wisselen.

Na de wissel kregen we een andere aanval en verdediging, we gingen gewoon door met goed rond te spelen en kansen te creëren om doelpunten te maken. Ronald riep naar Merlijn, Tess staat vrij. Hij gooide gelijk naar haar toe en Tess schoot de bal van dichtbij feilloos door de korf, zie zo dat is 3-1.

GG gaat nu weer aanvallen, ze konden 2 keer schieten maar gelukkig gingen ze mis. Amy Lee ving een schot af en door goed samenspel kwam de bal weer in onze aanval. We hadden goede aanvallen, maar het schot was nu niet zo zuiver en gingen niet door de korf. Merlijn waagde ook een mooi schot, maar dat was door GG verdedigd. Jammer. Voor de rust kwam GG nog even opzetten. Het was in een kleine 4 minuten dat zij twee keer raakschoten, 3-2 en 3-3. Dat was even een domper voor ons en we konden nu niets terug doen want het was…RUST.

In de 2e helft moeten we het weer laten zien. Jayden wisselde met Merlijn.

GG begon met de aanval en Furore verdedigde heel goed en Danique veroverde de bal om deze weer naar onze aanval te spelen. Uit een prima aanval met het hele vak kwam Tristan tot een doorloopbal, helaas ging deze net mis werd de bal afgevangen door GG, die nu weer ging aanvallen. Het bleef spannend, maar weer onderbrak Danique een aanval van de tegenpartij en werd de bal weer naar ons aanvalsvak gespeeld. Prima gedaan!!

Een schot van Solane ging net niet raak, maar Shanaya ving het schot af en zij schoot de bal zelf door de mand, 4-3. We stonden weer voor, houwen zo.

GG speelde een lange bal op iemand vrij bij de korf, maar hij was zo hard dat de bal over de achterlijn ging. Dus wij namen uit en Jayden, Menno, Tess en Danique speelden samen de bal naar de andere kant en uit een aanval kwam Solane in de aangeef, Shanaya brak door, kreeg de bal van Solane en schoot hem door de korf, 5-3. Wissel

Oei oei, even niet goed opgelet en een afstandschot van GG was raak, 5-4. Dus bij de les blijven met z’n allen.

We gingen weer in de aanval en vlak bij de paal werd Jayden vrijgespeeld, kreeg de bal aangespeeld door Menno en hij de stand naar 6-4. Maar hoe zeer we ook ons best deden, de spanning kwam steeds weer terug. Want wederom had GG ook een goede aanval met een doelpunt en dit bracht de stand op 6-5.

Hierna werden we een beetje zenuwachtig in ons spel, dus de coach kreeg het druk…… rustig spelen, kijken naar wie je gooit, blijven bewegen. Ja, ja, ook het coachen is een belangrijke taak. Danique probeerde te scoren, maar haar schot was jammer genoeg verdedigd. De bal ging naar de aanval van GG en de verdediging had het druk maar hield stand en toen sprong Merlijn, die er weer ingekomen was, ertussen en veroverde de bal. Zo het gevaar is even geweken en na ongeveer een minuut was er helemaal geen gevaar meer, want onze aanval hield de bal in het vak en toen floot Jesse voor het einde van de wedstrijd. GEWONNEN MET 6-5!!!!

Gefeliciteerd hoor ploeg met dit resultaat. De twee teams waren erg aan elkaar gewaagd, jullie hebben goed doorgezet.

Na de wedstrijd liep een jongen van GG langs mij en zei: “Goh, dat was een leuke wedstrijd zeg”. En hij had niet eens gewonnen, dit zei ik tegen Jesse en hij vond het ook een erg leuke wedstrijd.

Jullie hebben in ieder geval 2 punten verdiend, veel plezier en succes verder in de komende wedstrijden.

Rita


facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

2 februari 2019

Pyjamaparty Kangoeroes/F/E

15 februari 2019

Klaverjassen

23 maart 2019

Pizzaparty D/C

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore D3 - KZ D4
Deze ploeg had ik nog nooit zien spelen en dat kon wel kloppen want de meesten speelden dit jaar voor het eerst volgens de vader van Manchat. Deze bediende het scorebord en had het in de eerste helft niet druk. Gelukkig vielen er na de rust wel doelpunten en werd het nog een zeer spannende strijd in de tweede helft.

Onze ploeg ging aanvallen met Lieke (heer), Julian, Lisa en Elise, en de verdediging bestond uit Tigo, Lisa (heer), Manchat en Jenna. Britt was de wissel en de coaches waren Niels en Thomas. De wedstrijd werd geleid door Paul.

Zondagmiddag toog het eerste naar Oss om DOT te bestrijden.

Op de website van DOT staat dat de ploeg weer graag naar de eerste klas terug wil, qua punten lukt dat nog niet, maar het eerste werd wel ruim verslagen op deze middag.

Sibbeltje & Co hebben deze middag de live uitzending op facebook gevolgd en dat ging redelijk deze middag.

De algemene tendens was, dat er hard gewerkt werd, het schot niet al te best was en in de eerste helft het eerste niet goed loskwam. De tweede helft lukte het wat beter en werd een achterstand van vijf punten teruggebracht tot een punt.

Laatste gastenboekbericht

2018-12-21 14:55:35

Mieke

IDEREEN HELE FIJNE KERSTDAGEN EN EEN GEZOND EN BLESSURE VRIJE 2019

Bezoek ons gastenboek