U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
09-12-2018 20:22 uur

Door een Furorebril...

Furore D2 – Groen Geel D4
De trainers van deze ploeg zijn Martin en Ronald, vandaag wordt de wedstrijd gecoacht door Ronald en de scheidsrechter was Jesse.

Ik had de D2 al een tijdje niet zien spelen en ik moet zeggen dat ik een enorme vooruitgang zag in het spel. Hartstikke goed zeg!

De aanval begon met Tristan, Shanaya (heer), Amy Lee en Solane, terwijl in de verdediging stonden opgesteld Menno, Merlijn, Tess en Danique. Jayden was wissel.

Na het warmlopen floot Jesse in voor het begin van de wedstrijd.

Furore begon met aanvallen, maar na een paar schoten werd de bal door GG onderschept en namen zij de aanval over. Dit duurde niet lang, want Menno ving een schot af en samen met zijn vakgenoten werd de bal weer naar onze aanval gebracht.

We gingen door met goed samenspel om zo kansen te krijgen om op de korf van GG te schieten. Een schot van Shanaya kwam op de rand en Tristan schoot verdedigd, dus ging de bal weer naar de tegenpartij. Dit duurde niet lang want Merlijn wist de bal weer af te pakken en zo gingen wij weer in de aanval. Tristan won een sprint om de bal van zijn directe tegenstander en dat geeft een goed gevoel. Een doorloopbal van Solane ging er net niet in, maar Shanaya ving het schot af en omdat haar tegenstander verkeerd om stond schoot ze de bal erin en stonden wij voor met 1-0. Dit duurde echter niet lang, want uit de eerstvolgende aanval van GG werd ook gescoord vlak bij de paal 1-1.

In de komende periode waren wij iets sterker dan GG en waren meer aan de bal. Door goed overspelen van het hele aanvalsvak werd Shanaya vrijgespeeld op ca. 3 meter van de korf, ze kreeg de bal en schoot raak, 2-1. Ook GG ging aanvallen, maar het onderscheppen van onze verdedigers ging ze goed af, dus veel kansen kregen zij in deze fase niet. Wisselen.

Na de wissel kregen we een andere aanval en verdediging, we gingen gewoon door met goed rond te spelen en kansen te creëren om doelpunten te maken. Ronald riep naar Merlijn, Tess staat vrij. Hij gooide gelijk naar haar toe en Tess schoot de bal van dichtbij feilloos door de korf, zie zo dat is 3-1.

GG gaat nu weer aanvallen, ze konden 2 keer schieten maar gelukkig gingen ze mis. Amy Lee ving een schot af en door goed samenspel kwam de bal weer in onze aanval. We hadden goede aanvallen, maar het schot was nu niet zo zuiver en gingen niet door de korf. Merlijn waagde ook een mooi schot, maar dat was door GG verdedigd. Jammer. Voor de rust kwam GG nog even opzetten. Het was in een kleine 4 minuten dat zij twee keer raakschoten, 3-2 en 3-3. Dat was even een domper voor ons en we konden nu niets terug doen want het was…RUST.

In de 2e helft moeten we het weer laten zien. Jayden wisselde met Merlijn.

GG begon met de aanval en Furore verdedigde heel goed en Danique veroverde de bal om deze weer naar onze aanval te spelen. Uit een prima aanval met het hele vak kwam Tristan tot een doorloopbal, helaas ging deze net mis werd de bal afgevangen door GG, die nu weer ging aanvallen. Het bleef spannend, maar weer onderbrak Danique een aanval van de tegenpartij en werd de bal weer naar ons aanvalsvak gespeeld. Prima gedaan!!

Een schot van Solane ging net niet raak, maar Shanaya ving het schot af en zij schoot de bal zelf door de mand, 4-3. We stonden weer voor, houwen zo.

GG speelde een lange bal op iemand vrij bij de korf, maar hij was zo hard dat de bal over de achterlijn ging. Dus wij namen uit en Jayden, Menno, Tess en Danique speelden samen de bal naar de andere kant en uit een aanval kwam Solane in de aangeef, Shanaya brak door, kreeg de bal van Solane en schoot hem door de korf, 5-3. Wissel

Oei oei, even niet goed opgelet en een afstandschot van GG was raak, 5-4. Dus bij de les blijven met z’n allen.

We gingen weer in de aanval en vlak bij de paal werd Jayden vrijgespeeld, kreeg de bal aangespeeld door Menno en hij de stand naar 6-4. Maar hoe zeer we ook ons best deden, de spanning kwam steeds weer terug. Want wederom had GG ook een goede aanval met een doelpunt en dit bracht de stand op 6-5.

Hierna werden we een beetje zenuwachtig in ons spel, dus de coach kreeg het druk…… rustig spelen, kijken naar wie je gooit, blijven bewegen. Ja, ja, ook het coachen is een belangrijke taak. Danique probeerde te scoren, maar haar schot was jammer genoeg verdedigd. De bal ging naar de aanval van GG en de verdediging had het druk maar hield stand en toen sprong Merlijn, die er weer ingekomen was, ertussen en veroverde de bal. Zo het gevaar is even geweken en na ongeveer een minuut was er helemaal geen gevaar meer, want onze aanval hield de bal in het vak en toen floot Jesse voor het einde van de wedstrijd. GEWONNEN MET 6-5!!!!

Gefeliciteerd hoor ploeg met dit resultaat. De twee teams waren erg aan elkaar gewaagd, jullie hebben goed doorgezet.

Na de wedstrijd liep een jongen van GG langs mij en zei: “Goh, dat was een leuke wedstrijd zeg”. En hij had niet eens gewonnen, dit zei ik tegen Jesse en hij vond het ook een erg leuke wedstrijd.

Jullie hebben in ieder geval 2 punten verdiend, veel plezier en succes verder in de komende wedstrijden.

Rita


facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Zaterdagmiddag was de laatste wedstrijd van het veldseizoen tegen DSO. Er stond niets meer op het spel en het eerste kwam met een gemixt team in het veld van senioren 1 en 2 en junioren. Vakantie en afspraken waren de oorzaak, daarentegen loopt deze veldcompetitie wel heel lang door dit seizoen. Niettemin deden de spelers en speelsters hun best, maar DSO was sterker.
Het eerste is KAMPIOEN, GEWELDIG!!!!!
Op de winderige Omzoom trad het eerste tegen Stormvogels aan, er moest gewonnen worden, maar deze wedstrijd was voor Stormvogels ook belangrijk voor de nodige punten. Het was warm, maar er stond een stevige en flagerige wind, dwars over het veld en dat viel niet mee met de vele afstandsschoten. Lekker veel publiek, het veld aangekleed met vlaggen en zwart/witte ballonen, dus het zag er allemaal goed uit.

Merel opende de score, na een goede actie van het vak en het was 1-0. Twee minuten later was het gelijk door een strafworp, 1-1, maar het was Lisanne, die verkeerd werd afgestopt, strafworp, benut door Sven, 2-1.

Schoolkorfbaltoernooi 2019 op De Omzoom

Afgelopen week is het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi gehouden op de Omzoom. Er werd op vijf avonden gespeeld en ook dit jaar was het een groot succes. Het weer was de eerste twee avonden koud en winderig, maar droog, vanaf woensdag werd het zonnig en warmer, al met al, uitstekend toernooiweer. 96 teams deden mee dit jaar en het was een enorme drukte, iedere avond weer.

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender

22 juni 2019

Mixtoernooi

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore E5 - Purmer E1

De E5 is de laatste ploeg waarover ik een "door een Furorebril" schrijf, dan heb ik alle ploegen gehad die competitie spelen t/m de A, en dat waren er dit seizoen 18. Zoveel ploegen hebben we naar mijn weten nog nooit gehad.

Bij de E5 waren vandaag de spelers Floor, Reina (beiden als heer), Noor, Lana en Roos. Tamara (één van de moeders) was vandaag de coach. Roos begon aan de kant en Caro was de scheidsrechter.

Furore E4 - Groen Geel E5

Afgelopen zaterdag was ik bij de E4 van Lotte en Tom. Lotte en Tom kende ik wel, maar van de kinderen van de ploeg kende ik er maar twee, namelijk Mike en Roan. Dus.......

Myliska blauwe kousen, Liz knotje, Anne en Daniël hadden beiden lichtblauwe schoenen. Dus had ik weer een hulpmiddeltje om de kinderen de herkennen, want iedereen bij naam kennen van 16 jeugdploegen valt niet mee.

Laatste gastenboekbericht

2019-06-02 18:17:05

Oene

Het eerste heeft Stormvogels met 16-5 verslagen en is KAMPIOEN!!!!! Geweldig, veel publiek en het eerste staat ook op het veld in de tweede klasse. GEFELICITEERD EERSTE!!!!!!!!!

Bezoek ons gastenboek