U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
02-12-2018 20:17 uur

Door een Furorebril...

Furore F2 – OKV F3
Vandaag, zaterdag 1 december, was ik bij de allerkleinsten van onze vereniging die echte wedstrijden spelen. Nou dat is best spannend voor ze. Deze ploeg wordt getraind en gecoacht door Patricia, de moeder van Isis.

Dit waren bijna allemaal nieuwe kinderen voor mij, dus moest ik even uitzoeken welke naam bij welk kind hoort. Isis, die kende ik wel, Tygo blauwe schoenen, Milja is de grootste dame, Elize roze schoenen, Meike een knotje en Milan blond.

Isis en Milan begonnen aan de kant en Ivo is vandaag de scheidsrechter.

Eerst even een groepsfoto maken en dan kan de wedstrijd beginnen.

Bij de F zijn er weer andere spelregels. Je mag verdedigd schieten, jongen – meisje verdedigen mag ook. Alleen als iemand schiet en hij of zij vangt de bal af of iemand anders, dan moet er eerst een keer overgespeeld worden voordat er weer geschoten mag worden. Dat is natuurlijk wel een goede regel, anders wordt er alleen maar geschoten zonder dat de kinderen leren om met elkaar over te spelen.

Furore begint natuurlijk omdat wij de thuisploeg zijn. Maar voordat we bij de korf van OKV konden komen hadden zij de bal veroverd en ging de tegenpartij op onze korf aanvallen. Ze blijven lang in het bezit van de bal en spelen goed over, maar er viel nog geen doelpunt. Een meisje van OKV viel tijdens het spel op haar knie en dat deed zeker erg pijn want ze huilde flink. Gelukkig had OKV ook nog een speler over en kon er dus gewisseld worden. Later heeft ze toch weer gespeeld.

Onze ploeg was goed in het verdedigen en zo werd het schieten van de aanval van OKV toch wel moeilijk gemaakt. Maar opeens zat de bal er toch in en kon George 0-1 intikken op zijn telefoon. We hadden namelijk geen scorebord vandaag, want er werden 3 wedstrijden tegelijk gespeeld. Wij gingen in de aanval en kwamen gevaarlijk dicht bij een schot op de korf van OKV. We hoorden de ouders op de tribune allemaal roepen en als het dan niet lukte was het . . . . . .. . . . . Oooooooohhhh.

Na de eerst 10 minuten even een minuutje voor een praatje en toepassen van wissels. Isis en Milan kwamen er in voor Meike en Milja.

Het spel ging weer verder en Furore werd wat gevaarlijker bij de korf van OKV, maar het lukte nog niet om te scoren. Elize kon een keer schieten en Milan ving het schot af en we gingen weer verder. Echter OKV wist de bal in bezit te krijgen en een vrijstaande speler bij onze korf schoot de bal erin en het was 0-2. En even later was het ook nog 0-3 voor OKV, ze hadden een paar goede schutters in het team en waren eerlijk gezegd wel even sterker dan wij. Maar dat geeft niet, we worden elke week beter. Omdat er 3 doelpunten verschil in de stand kwam mocht er een superspeler van Furore bij, dus Tygo er weer in.

RUST
Tijd voor even drinken en een praatje.

In de 2e helft wisselde Tygo met Meike en speelden we nog steeds met 5 tegen 4. Toch was het voor ons moeilijk om de bal naar de korf van OKV te spelen maar iedereen deed enorm zijn best.

Bij OKV speelde een jongen mee, die erg goed was en de bal vaak er tussenuit pikte. Hierdoor kon zijn ploeg wat meer in de aanval komen dan wij. En zodoende werd het 0-4 en even later 0-5. George kreeg het druk, maar kort daarna moest hij voor onze eigen ploeg aan de gang. Na de korte pauze van 1 minuut wisselde Elize weer met Tygo. Onze spelers gingen er weer tegenaan, ze lopen toch wat af in zo’n wedstrijd hoor. Van de ene korf naar de andere en bij een onderschepping van de andere partij weer naar de overkant en dat gaat de hele wedstrijd door. Best pittig!!!!

Opeens kregen wij wat kansen, omdat het overspelen beter ging en daardoor werd het ook wat rumoeriger op de tribune. Het publiek zag ook kansen en dat kwam uit hoor. Nadat er met alle spelers goed was samengespeeld ging de bal via Milja naar Milan en deze schoot de bal er goed in 1-5. Iedereen juichen natuurlijk en op de tribune werd er luid aangemoedigd voor nog een doelpunt. Zou dat lukken?????

In een aanval van OKV werd de bal afgepakt door Meike en zij gooide snel naar Milan die dichterbij de korf van OKV stond. Hij ving de bal prima en schoot het 2e doelpunt van ons erin, 2-5. Joeoeoeoeoepieieieieieie!!!!! Wij waren nu meer aan de bal dan OKV, maar een doelpunt zat er niet meer in. De speeltijd was om en Ivo floot voor het einde van deze leuke en spannende wedstrijd.

Hierna moesten we nog strafworpen nemen, allemaal achter elkaar en om de beurt 2x schieten. OKV was hier net even beter in, zij maakte 2 doelpunten en Milan had voor Furore een raak schot, dus 1-2.

Goh……wat heeft iedereen zijn best gedaan, jullie zijn een toffe groep en als ik een volgende keer weer eens een verslag kom maken (over een half jaar ofzo) zal ik vast zien dat jullie door het trainen en wedstrijden spelen weer een stuk beter kunnen korfballen.

Succes, doe je best en veel plezier met z’n allen.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

23 februari 2019

Darttoernooi

15 maart 2019

Klaverjassen

23 maart 2019

Pizzaparty D/C

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore C3 - HBC C1

HOERA......DE "0" is weg!!!!!

Ik kwam de kleedkamer in en daar waren Eline, Bouchra en de ploeg net klaar met de bespreking voor de wedstrijd en ze konden meteen op de foto.

Deze ploeg bestaat uit allemaal toffe meiden, een paar kende ik er wel van gezicht, maar welke namen erbij horen......

Tja, je kan van mij ook niet verwachten dat ik de gezichten en namen van alle 18 jeugdploegen uit mijn hoofd weet. Dus dat werd weer: kleur schoenen, knotje, vlecht, bril, groot enz. En zo komen we er altijd wel weer uit.

Zondagmiddag vroeg kwam Swift, de koploper in de competitie, op bezoek in het Trias. De E5 was de ploeg van de week.

Uit werd er flink verloren, dus het zou een moeilijke wedstrijd worden voor het eerste.

De eerste tien minuten ging de strijd gelijk op, het werd 0-1 uit een vrije bal en in dezelfde minuut was het 1-1 door Niels, die een kans bij de korf raak schoot. Twee minuten later was het Lisanne, die van afstand doel trof (2-1), maar prompt werd het 2-2 van afstand.

Laatste gastenboekbericht

2019-01-27 12:55:32

Oene

Het eerste heeft zaterdagmiddag in Zeist gewonnen van RDZ, De einstand was 14-18,punten mee naar Krommenie.

Bezoek ons gastenboek