U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
02-12-2018 20:17 uur

Door een Furorebril...

Furore F2 – OKV F3
Vandaag, zaterdag 1 december, was ik bij de allerkleinsten van onze vereniging die echte wedstrijden spelen. Nou dat is best spannend voor ze. Deze ploeg wordt getraind en gecoacht door Patricia, de moeder van Isis.

Dit waren bijna allemaal nieuwe kinderen voor mij, dus moest ik even uitzoeken welke naam bij welk kind hoort. Isis, die kende ik wel, Tygo blauwe schoenen, Milja is de grootste dame, Elize roze schoenen, Meike een knotje en Milan blond.

Isis en Milan begonnen aan de kant en Ivo is vandaag de scheidsrechter.

Eerst even een groepsfoto maken en dan kan de wedstrijd beginnen.

Bij de F zijn er weer andere spelregels. Je mag verdedigd schieten, jongen – meisje verdedigen mag ook. Alleen als iemand schiet en hij of zij vangt de bal af of iemand anders, dan moet er eerst een keer overgespeeld worden voordat er weer geschoten mag worden. Dat is natuurlijk wel een goede regel, anders wordt er alleen maar geschoten zonder dat de kinderen leren om met elkaar over te spelen.

Furore begint natuurlijk omdat wij de thuisploeg zijn. Maar voordat we bij de korf van OKV konden komen hadden zij de bal veroverd en ging de tegenpartij op onze korf aanvallen. Ze blijven lang in het bezit van de bal en spelen goed over, maar er viel nog geen doelpunt. Een meisje van OKV viel tijdens het spel op haar knie en dat deed zeker erg pijn want ze huilde flink. Gelukkig had OKV ook nog een speler over en kon er dus gewisseld worden. Later heeft ze toch weer gespeeld.

Onze ploeg was goed in het verdedigen en zo werd het schieten van de aanval van OKV toch wel moeilijk gemaakt. Maar opeens zat de bal er toch in en kon George 0-1 intikken op zijn telefoon. We hadden namelijk geen scorebord vandaag, want er werden 3 wedstrijden tegelijk gespeeld. Wij gingen in de aanval en kwamen gevaarlijk dicht bij een schot op de korf van OKV. We hoorden de ouders op de tribune allemaal roepen en als het dan niet lukte was het . . . . . .. . . . . Oooooooohhhh.

Na de eerst 10 minuten even een minuutje voor een praatje en toepassen van wissels. Isis en Milan kwamen er in voor Meike en Milja.

Het spel ging weer verder en Furore werd wat gevaarlijker bij de korf van OKV, maar het lukte nog niet om te scoren. Elize kon een keer schieten en Milan ving het schot af en we gingen weer verder. Echter OKV wist de bal in bezit te krijgen en een vrijstaande speler bij onze korf schoot de bal erin en het was 0-2. En even later was het ook nog 0-3 voor OKV, ze hadden een paar goede schutters in het team en waren eerlijk gezegd wel even sterker dan wij. Maar dat geeft niet, we worden elke week beter. Omdat er 3 doelpunten verschil in de stand kwam mocht er een superspeler van Furore bij, dus Tygo er weer in.

RUST
Tijd voor even drinken en een praatje.

In de 2e helft wisselde Tygo met Meike en speelden we nog steeds met 5 tegen 4. Toch was het voor ons moeilijk om de bal naar de korf van OKV te spelen maar iedereen deed enorm zijn best.

Bij OKV speelde een jongen mee, die erg goed was en de bal vaak er tussenuit pikte. Hierdoor kon zijn ploeg wat meer in de aanval komen dan wij. En zodoende werd het 0-4 en even later 0-5. George kreeg het druk, maar kort daarna moest hij voor onze eigen ploeg aan de gang. Na de korte pauze van 1 minuut wisselde Elize weer met Tygo. Onze spelers gingen er weer tegenaan, ze lopen toch wat af in zo’n wedstrijd hoor. Van de ene korf naar de andere en bij een onderschepping van de andere partij weer naar de overkant en dat gaat de hele wedstrijd door. Best pittig!!!!

Opeens kregen wij wat kansen, omdat het overspelen beter ging en daardoor werd het ook wat rumoeriger op de tribune. Het publiek zag ook kansen en dat kwam uit hoor. Nadat er met alle spelers goed was samengespeeld ging de bal via Milja naar Milan en deze schoot de bal er goed in 1-5. Iedereen juichen natuurlijk en op de tribune werd er luid aangemoedigd voor nog een doelpunt. Zou dat lukken?????

In een aanval van OKV werd de bal afgepakt door Meike en zij gooide snel naar Milan die dichterbij de korf van OKV stond. Hij ving de bal prima en schoot het 2e doelpunt van ons erin, 2-5. Joeoeoeoeoepieieieieieie!!!!! Wij waren nu meer aan de bal dan OKV, maar een doelpunt zat er niet meer in. De speeltijd was om en Ivo floot voor het einde van deze leuke en spannende wedstrijd.

Hierna moesten we nog strafworpen nemen, allemaal achter elkaar en om de beurt 2x schieten. OKV was hier net even beter in, zij maakte 2 doelpunten en Milan had voor Furore een raak schot, dus 1-2.

Goh……wat heeft iedereen zijn best gedaan, jullie zijn een toffe groep en als ik een volgende keer weer eens een verslag kom maken (over een half jaar ofzo) zal ik vast zien dat jullie door het trainen en wedstrijden spelen weer een stuk beter kunnen korfballen.

Succes, doe je best en veel plezier met z’n allen.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

De finales van het KV Furore Schoolkorfbaltoernooi zijn bekend.
Het was lekker weer op de Omzoom, zondagmiddag. Caro speelde voor de geblesseerde Britt en deed dat heel goed. Het eerste moest winnen, na het gelijkspel van vorige week en deed dat dus ook. Na acht minuten spelen was 3-0, door Heleen scorend uit een vrije bal, Tiuri vanachter de korf raak en Lisanne van halve afstand.

Het werd 3-1 van afstand, maar Tiuri schoot even later 4-1 van afstand. Aurora benutte een strafworp, 4-2, maar het was Sven, die 5-2 benutte na een fraai aangeven bal.
Nog iets minder dan 6 weken en dan is het weer zover, Pinkersterkamp 2019. Dit jaar zal het thema zijn.....

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender

22 juni 2019

Mixtoernooi

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore A1 - Atlantis A1
De wedstrijd uit tegen Atlantis werd net aan verloren, dus de mogelijkheid bestaat om het vandaag op een overwinning te gooien. Er moest dus keihard gewerkt worden, geen kansen weggeven en er met z'n allen tegenaan. De coaches Coen en Jasper misten deze zaterdag, wegens school, blessure en andere verplichtingen, Tom, Kristy en Senna.

We begonnen met de volgende opstelling: aanval - Thomas, Danny, Kayleigh en Julia en in de verdediging: Rory, Rik, Lieke en Lotus. Veel spelers en speelsters van de B1 waren reserve en dat is uiteraard prima!!

Furore C2 - Celeritas C1

De eerste veldwedstrijd was een feit en het was toch effe lekker weer zeg. Perfect om mee te beginnen toch!!

Door het mooie weer zat iedereen goed in zijn vel en stonden de spelers en coaches te popelen om te beginnen. Temeer omdat onze ploeg nog iets had recht te zetten tegenover Celeritas, waarvan een keer was verloren, maar wie is nu eigenlijk de sterkste?????

Laatste gastenboekbericht

2019-05-24 23:18:37

Oene

Dag 5, de finaleavond schoolkorfbal. Het weer was prima en de ploegen waren er klaar voor. Er werd gestreden om de wisselbekers,veel supporters waren aanwezig van de diverse scholen. Om half negen was het toernooi afgelopen, alles werd weer opgeruimd en schoon gemaakt. Hulde aan de organisatie, want het toernooi was weer perfect georganiseerd.

Bezoek ons gastenboek