U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
02-12-2018 20:17 uur

Door een Furorebril...

Furore F2 – OKV F3
Vandaag, zaterdag 1 december, was ik bij de allerkleinsten van onze vereniging die echte wedstrijden spelen. Nou dat is best spannend voor ze. Deze ploeg wordt getraind en gecoacht door Patricia, de moeder van Isis.

Dit waren bijna allemaal nieuwe kinderen voor mij, dus moest ik even uitzoeken welke naam bij welk kind hoort. Isis, die kende ik wel, Tygo blauwe schoenen, Milja is de grootste dame, Elize roze schoenen, Meike een knotje en Milan blond.

Isis en Milan begonnen aan de kant en Ivo is vandaag de scheidsrechter.

Eerst even een groepsfoto maken en dan kan de wedstrijd beginnen.

Bij de F zijn er weer andere spelregels. Je mag verdedigd schieten, jongen – meisje verdedigen mag ook. Alleen als iemand schiet en hij of zij vangt de bal af of iemand anders, dan moet er eerst een keer overgespeeld worden voordat er weer geschoten mag worden. Dat is natuurlijk wel een goede regel, anders wordt er alleen maar geschoten zonder dat de kinderen leren om met elkaar over te spelen.

Furore begint natuurlijk omdat wij de thuisploeg zijn. Maar voordat we bij de korf van OKV konden komen hadden zij de bal veroverd en ging de tegenpartij op onze korf aanvallen. Ze blijven lang in het bezit van de bal en spelen goed over, maar er viel nog geen doelpunt. Een meisje van OKV viel tijdens het spel op haar knie en dat deed zeker erg pijn want ze huilde flink. Gelukkig had OKV ook nog een speler over en kon er dus gewisseld worden. Later heeft ze toch weer gespeeld.

Onze ploeg was goed in het verdedigen en zo werd het schieten van de aanval van OKV toch wel moeilijk gemaakt. Maar opeens zat de bal er toch in en kon George 0-1 intikken op zijn telefoon. We hadden namelijk geen scorebord vandaag, want er werden 3 wedstrijden tegelijk gespeeld. Wij gingen in de aanval en kwamen gevaarlijk dicht bij een schot op de korf van OKV. We hoorden de ouders op de tribune allemaal roepen en als het dan niet lukte was het . . . . . .. . . . . Oooooooohhhh.

Na de eerst 10 minuten even een minuutje voor een praatje en toepassen van wissels. Isis en Milan kwamen er in voor Meike en Milja.

Het spel ging weer verder en Furore werd wat gevaarlijker bij de korf van OKV, maar het lukte nog niet om te scoren. Elize kon een keer schieten en Milan ving het schot af en we gingen weer verder. Echter OKV wist de bal in bezit te krijgen en een vrijstaande speler bij onze korf schoot de bal erin en het was 0-2. En even later was het ook nog 0-3 voor OKV, ze hadden een paar goede schutters in het team en waren eerlijk gezegd wel even sterker dan wij. Maar dat geeft niet, we worden elke week beter. Omdat er 3 doelpunten verschil in de stand kwam mocht er een superspeler van Furore bij, dus Tygo er weer in.

RUST
Tijd voor even drinken en een praatje.

In de 2e helft wisselde Tygo met Meike en speelden we nog steeds met 5 tegen 4. Toch was het voor ons moeilijk om de bal naar de korf van OKV te spelen maar iedereen deed enorm zijn best.

Bij OKV speelde een jongen mee, die erg goed was en de bal vaak er tussenuit pikte. Hierdoor kon zijn ploeg wat meer in de aanval komen dan wij. En zodoende werd het 0-4 en even later 0-5. George kreeg het druk, maar kort daarna moest hij voor onze eigen ploeg aan de gang. Na de korte pauze van 1 minuut wisselde Elize weer met Tygo. Onze spelers gingen er weer tegenaan, ze lopen toch wat af in zo’n wedstrijd hoor. Van de ene korf naar de andere en bij een onderschepping van de andere partij weer naar de overkant en dat gaat de hele wedstrijd door. Best pittig!!!!

Opeens kregen wij wat kansen, omdat het overspelen beter ging en daardoor werd het ook wat rumoeriger op de tribune. Het publiek zag ook kansen en dat kwam uit hoor. Nadat er met alle spelers goed was samengespeeld ging de bal via Milja naar Milan en deze schoot de bal er goed in 1-5. Iedereen juichen natuurlijk en op de tribune werd er luid aangemoedigd voor nog een doelpunt. Zou dat lukken?????

In een aanval van OKV werd de bal afgepakt door Meike en zij gooide snel naar Milan die dichterbij de korf van OKV stond. Hij ving de bal prima en schoot het 2e doelpunt van ons erin, 2-5. Joeoeoeoeoepieieieieieie!!!!! Wij waren nu meer aan de bal dan OKV, maar een doelpunt zat er niet meer in. De speeltijd was om en Ivo floot voor het einde van deze leuke en spannende wedstrijd.

Hierna moesten we nog strafworpen nemen, allemaal achter elkaar en om de beurt 2x schieten. OKV was hier net even beter in, zij maakte 2 doelpunten en Milan had voor Furore een raak schot, dus 1-2.

Goh……wat heeft iedereen zijn best gedaan, jullie zijn een toffe groep en als ik een volgende keer weer eens een verslag kom maken (over een half jaar ofzo) zal ik vast zien dat jullie door het trainen en wedstrijden spelen weer een stuk beter kunnen korfballen.

Succes, doe je best en veel plezier met z’n allen.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Beste kaarters,
Hier een verslagje. We zijn ondertussen drie maanden bezig en het is zoals altijd een gezellige boel met verschillende nieuwe spelers.
Het eerste kwam zondagmiddag uit tegen Swift. De eerste helft kon het eerste nog goed meekomen, er werd hard gewerkt, maar Swift bleef wel steeds aan de goede kant van de score.
Vanwege Sinterklaasavond op woensdag 5 december is besloten de jeugdtrainingen niet plaats te laten vinden. Tevens is dit jaar besloten om alle trainingen van de jeugd in de kerstvakantie niet door te laten gaan.

In de periode van 23 december 2018 tot maandag 7 januari 2019 is er dus geen trainen.

Namens de TC van furore wensen wij u hele fijne feestdagen en een sportief 2019.

Komend weekend start de zaalcompetitie. Het heeft even geduurd, de binnen trainingen zijn eind oktober al begonnen. We starten dit komende seizoen met 23 ploegen en dat is niet niks, om alles in goede banen te leiden.

Het eerste komt dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van Furore uit in de tweede klasse. Het zal dus geen makkelijk seizoen worden voor het eerste, het tempo en de schotkracht zal hoger liggen en dat wordt dus wennen.

Afgelopen zaterdag werd er tegen Emmeloord geoefend, een tweede klas ploeg en dat ging niet onverdienstelijk. Weliswaar werd er nipt verloren, maar het was een leuke pot om naar te kijken. Scherpte en strak verdedigen zal het motto zijn voor het komende seizoen en natuurlijk scoren, want met 14 doelpunten win je geen wedstrijd meer.

Het eerste deel van het veldseizoen zit er bijna op en we hebben met alle scheidsrechters keihard gewerkt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben. Dit betekende dat sommige scheidsrechters meerdere weekenden achter elkaar hebben moeten fluiten, ons dank is dan ook groot dat zij zich zo fanatiek hebben ingezet in het eerste deel van het veldseizoen. Op dit moment staat de teller van verplichte knkv wedstrijden op een totaal van 13, na de zaal zal dit weer verder gaan.

Bestuursblog

Zo zitten we alweer in de laatste maand van het jaar
Voor dat je het weet is 2018 helemaal klaar

Het is allemaal erg snel gegaan
En wat hebben we met elkaar ontzettend veel gedaan

Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, dat doen we met meer
Alle vrijwilligers waarderen we daarom zeer

Soms komen we handjes te kort en is het behelpen
Wat is het dan fijn dat u spontaan klaar staat om te helpen

Sportief gaat het ook heel erg goed
Dat is tenslotte waar je het allemaal voor doet

Kampioenen bij de senioren en heel veel bij de jeugd
Dat doet ouders, spelers en commissies deugt

Binnenkort op de kalender

16 december 2018

Furore 1 - Sporting West 1

21 december 2018

Klaverjassen

5 januari 2019

Nieuwjaarsborrel

2 februari 2019

Pyjamaparty Kangoeroes/F/E

23 maart 2019

Pizzaparty D/C

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Zondag aan het eind van de middag moest het eerste spelen tegen DKV/Victoria, een bekende tegenstander van vorig seizoen en ook een tegenstander die in Diemen nooit verslagen werd.

Er waren lekker wat supporters meegekomen en de wedstrijd begon met Tiuri in de basis.

DKV/Victoria begon meteen raak te schieten en na twee minuten was het al 2-0, Een minuut later was het 2-1, toen Tiuri verkeerd werd afgestopt en Sven de strafworp benutte.

Vlak daarop was het 2-2 door Britt, die van afstand raak schoot. Het werd vrijwel meteen 3-2 van afstand, maar Heleen schoot ook raak van afstand en het was 3-3, toen waren er nog maar vier minuten gespeeld.

Furore D2 – Groen Geel D4
De trainers van deze ploeg zijn Martin en Ronald, vandaag wordt de wedstrijd gecoacht door Ronald en de scheidsrechter was Jesse.

Ik had de D2 al een tijdje niet zien spelen en ik moet zeggen dat ik een enorme vooruitgang zag in het spel. Hartstikke goed zeg!

Laatste gastenboekbericht

2018-11-08 10:41:21

Oene

Het zaalprogramma is bekend. Kijk op de website, competitie.

Bezoek ons gastenboek