U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
02-12-2018 19:33 uur

Swift 1 – Furore 1 (28-14)

Het eerste kwam zondagmiddag uit tegen Swift. De eerste helft kon het eerste nog goed meekomen, er werd hard gewerkt, maar Swift bleef wel steeds aan de goede kant van de score.

Na 1-0 via een strafworp, was het Bram, die de gelijkmaker inschoot van halve afstand, 1-1. Twee minuten later was het 2-1 van afstand, maar Brit scoorde uit een vrije bal en het was 2-2. Prompt werd het 3-2 van afstand, maar Ivo werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd door Ivo benut, 3-3.

Swift werd wat sterker en begon ook beter te schieten, via afstandsschoten werd het 5-3 en een strafworp, 6-3. Bram schoot van afstand 6-4 in, maar Swift liep uit tot 9-4, alle via afstand raak. Niels kwam erin voor Ivo en even later werd Niels verkeerd afgestopt en Bram benutte de strafworp, 9-5. De ruststand werd 11-5 via twee afstandsschoten.

Rust. Swift schoot erg goed, vooral de dames, toch had het eerste het nog niet opgegeven.

Merel schoot in de eerste minuut raak vanachter de korf en het was 11-6. Even later was het Heleen, die van afstand raak schoot, 11-7, maar Swift begon ook weer raak te schieten en het was 12-7.

Brit schoot raak uit een vrije bal, 12-8 en na 13-8 was het Heleen, die 13-9 inschoot van afstand. Het eerste kwam niet echt dichterbij. Het werd 14-9 van afstand en Brit scoorde ook uit een vrije bal, 14-10. Bram maakte 14-11 van afstand, maar toen stokte het even bij het eerste en liep Swift uit naar 17-11, Niels schoot 17-12 in van afstand, maar het werd 18-12 door een strafworp. Lisanne schoot meteen raak, 18-13, maar Swift liep verder uit naar 20-13. Caro kwam erin voor Merel en Niels schoot 20-14 in van halve afstand. Het eerste kwam niet meer dichterbij.

Swift scoorde regelmatig door, via twee dubieuze strafworpen en schoten van afstand. De dames van Swift waren zeer zuiver deze middag. Eindstand werd 28-14, een klein beetje geflatteerd, maar een verdiende nederlaag.

Komende zondag DKV/Victoria uit, laat in de middag, zowel senioren 1 en 2.

Sibbeltje

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

23 februari 2019