U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
29-11-2018 19:57 uur

Door een Furorebril...

Furore B3 - Sporting West B2
De eerste zaalwedstrijd voor de Furorebril is de B3 en dat is een zeer spannende en leuke strijd geworden.

Scheidsrechter Sven ging de ploeg van coach Ada leiden, die door Lisanne wordt getraind. Ons team van vandaag bestond uit aanval - Youri, Sem, Daniëlle en Tosca en verdediging uit Lisa, Mette, Luna en Danique (beiden als heer). Yara en Kim waren afwezig en de wissels waren vandaag Bo, Floor en Kim van de B2.

Het is 12 uur, we gaan beginnen. Vooraf een peptalk in de kleedkamer van Ada, meiden en jongens we kunnen deze ploeg aan. Want ze hadden al tegen ze geoefend en toen waren we niet minder, dus....... er tegenaan met z'n allen. Succes.

Sven floot in en we begonnen met goed aanvalsspel.

De bal werd echter onderschept door Sporting West, maar kwam al snel terug en uit deze prima aanval scoorde Daniëlle 1-0 uit een doorloopbal. Hierna hadden beide teams goed aanvalsspel en hierdoor kon Sporting West via een ver schot van een heer op 1-1 komen. Dat kan niet de bedoeling zijn dacht Lisa en uit een goed door Luna aangegeven doorloopbal scoorde zij 2-1. Hierna ging het spel een tijdje heen en weer, een mooi schot van Mette die uit de korf tolde en nog vele goede aanvallen met Luna in een super goede afvangpositie kregen we wel kansen. Ook Sporting West viel regelmatig aan, maar onze verdediging, waarin Youri een paar schoten blokte, stond niet veel kansen toe. Prima!

Echter door een paar keer niet zuiver uitspelen kreeg Sporting West toch een paar kansen, maar zij benutten deze niet. Wij kregen ook een kans, toen Mette verkeerd werd afgestopt en zij verzilverde de strafworp zelf, 3-1.

Het spel ging door en bleef spannend, want Sporting West onderschepte een bal bij de lijn en een lange bal naar een vrijstaande man betekende 3-2. Fysiek waren wij wel wat sterker, de "groeigrond" in Krommenie en Assendelft is vast beter dan in Amsterdam. De meeste spelers van ons waren, soms een stuk, groter dan zij en kan zijn voordelen geven. We gaan weer aanvallen en Tosca schoot van afstand bijna raak, jammer. Danique verdedigde een doorloopbal prima en kregen wij de bal weer. Opeens had Daniëlle de bal, van best ver knalde zij met een heel plat schot de bal door de korf, 4-2. Er was geen afvang dus hij moest erin en ik zei ook nog, niet schieten nu. Maar hij zat en dat telt, de jongeman naast mij en ik moesten wel even grinniken. Met nog 1 minuut op de klok probeerde Luna nog een afstandsschot, maar de bal wilde er net niet in.

Rust (ik ben wel aanwezig hè, zei Ada. Ik vind dat echter prima, was zelf altijd ook zo)

In de 2e helft kwam Floor erin voor Tosca en we gingen weer vol goede moed verder. Echter onze aanvallen gingen even wat minder en de coach van Sporting West had zeker een fikse toespraak gehouden. Want ze begonnen fel aan de 2e helft en 2 dezelfde aanvallen kwam een speler vrij achter de korf en het was tweemaal raak, dus 4-3 en 4-4. Dat kon niet de bedoeling zijn en uit een goede aanval brak Youri door, Kim gaf goed aan en Youri scoorde 5-4. Sporting West viel ook weer aan, maar de aanvallen werden snel door onze verdediging onderschept en kreeg onze aanval weer kansen. Een mooi schot van Sem net op het randje, pech!

Na en lange aanval werd Floor vrijgespeeld achter de korf en het schot ging er mooi in, 6-4. Een uitgekookte vrije bal gevolgd door een doorloopbal betekende een doelpunt voor Sporting West 6-5. Maar wij konden ook doorloopballen nemen, dat bewees Mette met een mooi doelpunt 7-5. Intussen was Daniëlle gewisseld voor Bo en ging het spel weer verder. Uit een mooie aanval kwam een schot van Sem en dat had beter lot verdiend. Jammer net op het randje van de korf.

In een lange aanval met goede aangeef en afvang kwamen er verschillende kansen, maar uiteindelijk scoorde Sem vanaf de zijkant 8-5 en toen was het kat in 't bakkie, want al scoorde Sporting West nog een doelpunt 8-6 uit een strafworp, de overwinning kwam niet meer in gevaar. Nadat Mette nog verdedigd scoorde, dus dit doelpunt telde niet mee, floot Sven voor het einde van de wedstrijd. DE PUNTEN WAREN BINNEN!!!! Gefeliciteerd!!

Een leuke wedstrijd om te zien, spannend en twee hardwerkende ploegen. Ik vind dat de beste ploeg heeft gewonnen. Veel succes verder in de competitie.

Rita


facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

23 februari 2019

Darttoernooi

15 maart 2019

Klaverjassen

23 maart 2019

Pizzaparty D/C

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore C3 - HBC C1

HOERA......DE "0" is weg!!!!!

Ik kwam de kleedkamer in en daar waren Eline, Bouchra en de ploeg net klaar met de bespreking voor de wedstrijd en ze konden meteen op de foto.

Deze ploeg bestaat uit allemaal toffe meiden, een paar kende ik er wel van gezicht, maar welke namen erbij horen......

Tja, je kan van mij ook niet verwachten dat ik de gezichten en namen van alle 18 jeugdploegen uit mijn hoofd weet. Dus dat werd weer: kleur schoenen, knotje, vlecht, bril, groot enz. En zo komen we er altijd wel weer uit.

Zondagmiddag vroeg kwam Swift, de koploper in de competitie, op bezoek in het Trias. De E5 was de ploeg van de week.

Uit werd er flink verloren, dus het zou een moeilijke wedstrijd worden voor het eerste.

De eerste tien minuten ging de strijd gelijk op, het werd 0-1 uit een vrije bal en in dezelfde minuut was het 1-1 door Niels, die een kans bij de korf raak schoot. Twee minuten later was het Lisanne, die van afstand doel trof (2-1), maar prompt werd het 2-2 van afstand.

Laatste gastenboekbericht

2019-01-27 12:55:32

Oene

Het eerste heeft zaterdagmiddag in Zeist gewonnen van RDZ, De einstand was 14-18,punten mee naar Krommenie.

Bezoek ons gastenboek