U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
29-11-2018 19:57 uur

Door een Furorebril...

Furore B3 - Sporting West B2
De eerste zaalwedstrijd voor de Furorebril is de B3 en dat is een zeer spannende en leuke strijd geworden.

Scheidsrechter Sven ging de ploeg van coach Ada leiden, die door Lisanne wordt getraind. Ons team van vandaag bestond uit aanval - Youri, Sem, Daniëlle en Tosca en verdediging uit Lisa, Mette, Luna en Danique (beiden als heer). Yara en Kim waren afwezig en de wissels waren vandaag Bo, Floor en Kim van de B2.

Het is 12 uur, we gaan beginnen. Vooraf een peptalk in de kleedkamer van Ada, meiden en jongens we kunnen deze ploeg aan. Want ze hadden al tegen ze geoefend en toen waren we niet minder, dus....... er tegenaan met z'n allen. Succes.

Sven floot in en we begonnen met goed aanvalsspel.

De bal werd echter onderschept door Sporting West, maar kwam al snel terug en uit deze prima aanval scoorde Daniëlle 1-0 uit een doorloopbal. Hierna hadden beide teams goed aanvalsspel en hierdoor kon Sporting West via een ver schot van een heer op 1-1 komen. Dat kan niet de bedoeling zijn dacht Lisa en uit een goed door Luna aangegeven doorloopbal scoorde zij 2-1. Hierna ging het spel een tijdje heen en weer, een mooi schot van Mette die uit de korf tolde en nog vele goede aanvallen met Luna in een super goede afvangpositie kregen we wel kansen. Ook Sporting West viel regelmatig aan, maar onze verdediging, waarin Youri een paar schoten blokte, stond niet veel kansen toe. Prima!

Echter door een paar keer niet zuiver uitspelen kreeg Sporting West toch een paar kansen, maar zij benutten deze niet. Wij kregen ook een kans, toen Mette verkeerd werd afgestopt en zij verzilverde de strafworp zelf, 3-1.

Het spel ging door en bleef spannend, want Sporting West onderschepte een bal bij de lijn en een lange bal naar een vrijstaande man betekende 3-2. Fysiek waren wij wel wat sterker, de "groeigrond" in Krommenie en Assendelft is vast beter dan in Amsterdam. De meeste spelers van ons waren, soms een stuk, groter dan zij en kan zijn voordelen geven. We gaan weer aanvallen en Tosca schoot van afstand bijna raak, jammer. Danique verdedigde een doorloopbal prima en kregen wij de bal weer. Opeens had Daniëlle de bal, van best ver knalde zij met een heel plat schot de bal door de korf, 4-2. Er was geen afvang dus hij moest erin en ik zei ook nog, niet schieten nu. Maar hij zat en dat telt, de jongeman naast mij en ik moesten wel even grinniken. Met nog 1 minuut op de klok probeerde Luna nog een afstandsschot, maar de bal wilde er net niet in.

Rust (ik ben wel aanwezig hè, zei Ada. Ik vind dat echter prima, was zelf altijd ook zo)

In de 2e helft kwam Floor erin voor Tosca en we gingen weer vol goede moed verder. Echter onze aanvallen gingen even wat minder en de coach van Sporting West had zeker een fikse toespraak gehouden. Want ze begonnen fel aan de 2e helft en 2 dezelfde aanvallen kwam een speler vrij achter de korf en het was tweemaal raak, dus 4-3 en 4-4. Dat kon niet de bedoeling zijn en uit een goede aanval brak Youri door, Kim gaf goed aan en Youri scoorde 5-4. Sporting West viel ook weer aan, maar de aanvallen werden snel door onze verdediging onderschept en kreeg onze aanval weer kansen. Een mooi schot van Sem net op het randje, pech!

Na en lange aanval werd Floor vrijgespeeld achter de korf en het schot ging er mooi in, 6-4. Een uitgekookte vrije bal gevolgd door een doorloopbal betekende een doelpunt voor Sporting West 6-5. Maar wij konden ook doorloopballen nemen, dat bewees Mette met een mooi doelpunt 7-5. Intussen was Daniëlle gewisseld voor Bo en ging het spel weer verder. Uit een mooie aanval kwam een schot van Sem en dat had beter lot verdiend. Jammer net op het randje van de korf.

In een lange aanval met goede aangeef en afvang kwamen er verschillende kansen, maar uiteindelijk scoorde Sem vanaf de zijkant 8-5 en toen was het kat in 't bakkie, want al scoorde Sporting West nog een doelpunt 8-6 uit een strafworp, de overwinning kwam niet meer in gevaar. Nadat Mette nog verdedigd scoorde, dus dit doelpunt telde niet mee, floot Sven voor het einde van de wedstrijd. DE PUNTEN WAREN BINNEN!!!! Gefeliciteerd!!

Een leuke wedstrijd om te zien, spannend en twee hardwerkende ploegen. Ik vind dat de beste ploeg heeft gewonnen. Veel succes verder in de competitie.

Rita


facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Beste kaarters,
Hier een verslagje. We zijn ondertussen drie maanden bezig en het is zoals altijd een gezellige boel met verschillende nieuwe spelers.
Het eerste kwam zondagmiddag uit tegen Swift. De eerste helft kon het eerste nog goed meekomen, er werd hard gewerkt, maar Swift bleef wel steeds aan de goede kant van de score.
Vanwege Sinterklaasavond op woensdag 5 december is besloten de jeugdtrainingen niet plaats te laten vinden. Tevens is dit jaar besloten om alle trainingen van de jeugd in de kerstvakantie niet door te laten gaan.

In de periode van 23 december 2018 tot maandag 7 januari 2019 is er dus geen trainen.

Namens de TC van furore wensen wij u hele fijne feestdagen en een sportief 2019.

Komend weekend start de zaalcompetitie. Het heeft even geduurd, de binnen trainingen zijn eind oktober al begonnen. We starten dit komende seizoen met 23 ploegen en dat is niet niks, om alles in goede banen te leiden.

Het eerste komt dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van Furore uit in de tweede klasse. Het zal dus geen makkelijk seizoen worden voor het eerste, het tempo en de schotkracht zal hoger liggen en dat wordt dus wennen.

Afgelopen zaterdag werd er tegen Emmeloord geoefend, een tweede klas ploeg en dat ging niet onverdienstelijk. Weliswaar werd er nipt verloren, maar het was een leuke pot om naar te kijken. Scherpte en strak verdedigen zal het motto zijn voor het komende seizoen en natuurlijk scoren, want met 14 doelpunten win je geen wedstrijd meer.

Het eerste deel van het veldseizoen zit er bijna op en we hebben met alle scheidsrechters keihard gewerkt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben. Dit betekende dat sommige scheidsrechters meerdere weekenden achter elkaar hebben moeten fluiten, ons dank is dan ook groot dat zij zich zo fanatiek hebben ingezet in het eerste deel van het veldseizoen. Op dit moment staat de teller van verplichte knkv wedstrijden op een totaal van 13, na de zaal zal dit weer verder gaan.

Bestuursblog

Zo zitten we alweer in de laatste maand van het jaar
Voor dat je het weet is 2018 helemaal klaar

Het is allemaal erg snel gegaan
En wat hebben we met elkaar ontzettend veel gedaan

Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, dat doen we met meer
Alle vrijwilligers waarderen we daarom zeer

Soms komen we handjes te kort en is het behelpen
Wat is het dan fijn dat u spontaan klaar staat om te helpen

Sportief gaat het ook heel erg goed
Dat is tenslotte waar je het allemaal voor doet

Kampioenen bij de senioren en heel veel bij de jeugd
Dat doet ouders, spelers en commissies deugt

Binnenkort op de kalender

16 december 2018

Furore 1 - Sporting West 1

21 december 2018

Klaverjassen

5 januari 2019

Nieuwjaarsborrel

2 februari 2019

Pyjamaparty Kangoeroes/F/E

23 maart 2019

Pizzaparty D/C

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Zondag aan het eind van de middag moest het eerste spelen tegen DKV/Victoria, een bekende tegenstander van vorig seizoen en ook een tegenstander die in Diemen nooit verslagen werd.

Er waren lekker wat supporters meegekomen en de wedstrijd begon met Tiuri in de basis.

DKV/Victoria begon meteen raak te schieten en na twee minuten was het al 2-0, Een minuut later was het 2-1, toen Tiuri verkeerd werd afgestopt en Sven de strafworp benutte.

Vlak daarop was het 2-2 door Britt, die van afstand raak schoot. Het werd vrijwel meteen 3-2 van afstand, maar Heleen schoot ook raak van afstand en het was 3-3, toen waren er nog maar vier minuten gespeeld.

Furore D2 – Groen Geel D4
De trainers van deze ploeg zijn Martin en Ronald, vandaag wordt de wedstrijd gecoacht door Ronald en de scheidsrechter was Jesse.

Ik had de D2 al een tijdje niet zien spelen en ik moet zeggen dat ik een enorme vooruitgang zag in het spel. Hartstikke goed zeg!

Laatste gastenboekbericht

2018-11-08 10:41:21

Oene

Het zaalprogramma is bekend. Kijk op de website, competitie.

Bezoek ons gastenboek