U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
29-11-2018 19:57 uur

Door een Furorebril...

Furore B3 - Sporting West B2
De eerste zaalwedstrijd voor de Furorebril is de B3 en dat is een zeer spannende en leuke strijd geworden.

Scheidsrechter Sven ging de ploeg van coach Ada leiden, die door Lisanne wordt getraind. Ons team van vandaag bestond uit aanval - Youri, Sem, Daniëlle en Tosca en verdediging uit Lisa, Mette, Luna en Danique (beiden als heer). Yara en Kim waren afwezig en de wissels waren vandaag Bo, Floor en Kim van de B2.

Het is 12 uur, we gaan beginnen. Vooraf een peptalk in de kleedkamer van Ada, meiden en jongens we kunnen deze ploeg aan. Want ze hadden al tegen ze geoefend en toen waren we niet minder, dus....... er tegenaan met z'n allen. Succes.

Sven floot in en we begonnen met goed aanvalsspel.

De bal werd echter onderschept door Sporting West, maar kwam al snel terug en uit deze prima aanval scoorde Daniëlle 1-0 uit een doorloopbal. Hierna hadden beide teams goed aanvalsspel en hierdoor kon Sporting West via een ver schot van een heer op 1-1 komen. Dat kan niet de bedoeling zijn dacht Lisa en uit een goed door Luna aangegeven doorloopbal scoorde zij 2-1. Hierna ging het spel een tijdje heen en weer, een mooi schot van Mette die uit de korf tolde en nog vele goede aanvallen met Luna in een super goede afvangpositie kregen we wel kansen. Ook Sporting West viel regelmatig aan, maar onze verdediging, waarin Youri een paar schoten blokte, stond niet veel kansen toe. Prima!

Echter door een paar keer niet zuiver uitspelen kreeg Sporting West toch een paar kansen, maar zij benutten deze niet. Wij kregen ook een kans, toen Mette verkeerd werd afgestopt en zij verzilverde de strafworp zelf, 3-1.

Het spel ging door en bleef spannend, want Sporting West onderschepte een bal bij de lijn en een lange bal naar een vrijstaande man betekende 3-2. Fysiek waren wij wel wat sterker, de "groeigrond" in Krommenie en Assendelft is vast beter dan in Amsterdam. De meeste spelers van ons waren, soms een stuk, groter dan zij en kan zijn voordelen geven. We gaan weer aanvallen en Tosca schoot van afstand bijna raak, jammer. Danique verdedigde een doorloopbal prima en kregen wij de bal weer. Opeens had Daniëlle de bal, van best ver knalde zij met een heel plat schot de bal door de korf, 4-2. Er was geen afvang dus hij moest erin en ik zei ook nog, niet schieten nu. Maar hij zat en dat telt, de jongeman naast mij en ik moesten wel even grinniken. Met nog 1 minuut op de klok probeerde Luna nog een afstandsschot, maar de bal wilde er net niet in.

Rust (ik ben wel aanwezig hè, zei Ada. Ik vind dat echter prima, was zelf altijd ook zo)

In de 2e helft kwam Floor erin voor Tosca en we gingen weer vol goede moed verder. Echter onze aanvallen gingen even wat minder en de coach van Sporting West had zeker een fikse toespraak gehouden. Want ze begonnen fel aan de 2e helft en 2 dezelfde aanvallen kwam een speler vrij achter de korf en het was tweemaal raak, dus 4-3 en 4-4. Dat kon niet de bedoeling zijn en uit een goede aanval brak Youri door, Kim gaf goed aan en Youri scoorde 5-4. Sporting West viel ook weer aan, maar de aanvallen werden snel door onze verdediging onderschept en kreeg onze aanval weer kansen. Een mooi schot van Sem net op het randje, pech!

Na en lange aanval werd Floor vrijgespeeld achter de korf en het schot ging er mooi in, 6-4. Een uitgekookte vrije bal gevolgd door een doorloopbal betekende een doelpunt voor Sporting West 6-5. Maar wij konden ook doorloopballen nemen, dat bewees Mette met een mooi doelpunt 7-5. Intussen was Daniëlle gewisseld voor Bo en ging het spel weer verder. Uit een mooie aanval kwam een schot van Sem en dat had beter lot verdiend. Jammer net op het randje van de korf.

In een lange aanval met goede aangeef en afvang kwamen er verschillende kansen, maar uiteindelijk scoorde Sem vanaf de zijkant 8-5 en toen was het kat in 't bakkie, want al scoorde Sporting West nog een doelpunt 8-6 uit een strafworp, de overwinning kwam niet meer in gevaar. Nadat Mette nog verdedigd scoorde, dus dit doelpunt telde niet mee, floot Sven voor het einde van de wedstrijd. DE PUNTEN WAREN BINNEN!!!! Gefeliciteerd!!

Een leuke wedstrijd om te zien, spannend en twee hardwerkende ploegen. Ik vind dat de beste ploeg heeft gewonnen. Veel succes verder in de competitie.

Rita


facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

De finales van het KV Furore Schoolkorfbaltoernooi zijn bekend.
Het was lekker weer op de Omzoom, zondagmiddag. Caro speelde voor de geblesseerde Britt en deed dat heel goed. Het eerste moest winnen, na het gelijkspel van vorige week en deed dat dus ook. Na acht minuten spelen was 3-0, door Heleen scorend uit een vrije bal, Tiuri vanachter de korf raak en Lisanne van halve afstand.

Het werd 3-1 van afstand, maar Tiuri schoot even later 4-1 van afstand. Aurora benutte een strafworp, 4-2, maar het was Sven, die 5-2 benutte na een fraai aangeven bal.
Nog iets minder dan 6 weken en dan is het weer zover, Pinkersterkamp 2019. Dit jaar zal het thema zijn.....

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender

22 juni 2019

Mixtoernooi

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore A1 - Atlantis A1
De wedstrijd uit tegen Atlantis werd net aan verloren, dus de mogelijkheid bestaat om het vandaag op een overwinning te gooien. Er moest dus keihard gewerkt worden, geen kansen weggeven en er met z'n allen tegenaan. De coaches Coen en Jasper misten deze zaterdag, wegens school, blessure en andere verplichtingen, Tom, Kristy en Senna.

We begonnen met de volgende opstelling: aanval - Thomas, Danny, Kayleigh en Julia en in de verdediging: Rory, Rik, Lieke en Lotus. Veel spelers en speelsters van de B1 waren reserve en dat is uiteraard prima!!

Furore C2 - Celeritas C1

De eerste veldwedstrijd was een feit en het was toch effe lekker weer zeg. Perfect om mee te beginnen toch!!

Door het mooie weer zat iedereen goed in zijn vel en stonden de spelers en coaches te popelen om te beginnen. Temeer omdat onze ploeg nog iets had recht te zetten tegenover Celeritas, waarvan een keer was verloren, maar wie is nu eigenlijk de sterkste?????

Laatste gastenboekbericht

2019-05-24 23:18:37

Oene

Dag 5, de finaleavond schoolkorfbal. Het weer was prima en de ploegen waren er klaar voor. Er werd gestreden om de wisselbekers,veel supporters waren aanwezig van de diverse scholen. Om half negen was het toernooi afgelopen, alles werd weer opgeruimd en schoon gemaakt. Hulde aan de organisatie, want het toernooi was weer perfect georganiseerd.

Bezoek ons gastenboek