U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
27-11-2018 23:06 uur

Furore 1 - Haarlem 1 (14-13)

Zondagmiddag was het lekker druk in het Trias. Vanaf 10.00 uur speelden alle seniorenploegen thuis. De zaalcompetitie is eindelijk begonnen en het eerste komt, na de promotie, uit in de tweede klasse. Haarlem speelt al jaren in deze klasse, dus het was al spannend, hoe het eerste het vanmiddag zou gaan doen.

Brian is geblesseerd, kuitbeen gebroken en hij zal waarschijnlijk niet meer uitkomen in de zaalcompetitie. Thomas is zijn vervanger.

De wedstrijd stond al heel snel op 0-1 van afstand en vier minuten later was het 0-2 eveneens van afstand. Het eerste maakte in de 12 minuut 1-2, Brit schoot van afstand raak.

Het eerste kwam beter in de wedstrijd en Thomas schoot van afstand raak, 2-2, na een goede actie van het vak. Er werd in een flink tempo gespeeld en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Haarlem kwam op 2-3 van afstand, maar Heleen schoot 3-3 in ook van afstand. Prompt werd het 3-4 van afstand, maar Brit schoot raak en het was 4-4.

De wedstrijd ging nu gelijk op en het was Yvo, die eerste op een voorsprong zette, 5-4 van afstand.

Haarlem werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd benut, 5-5. Sven zette het eerste weer op voorsprong door van afstand raak te schieten, 6-5. Toch kwam Haarlem terug tot 6-6 en Het eerste miste een strafworp, zodat de ruststand 6-6 was.

Rust, er werd niet zo best geschoten van beide kanten, dus het kon nog alle kanten op.

Caro kwam erin voor Merel en Niels voor Thomas. Heleen schoot vrijwel meteen raak van afstand en het eerste stond voor met 7-6. Even later was het Bram die raak schoot, 8-6, maar Haarlem benutte een strafworp en het was 8-7.

Niels schoot in dezelfde minuut raak van afstand en het was 9-7. Haarlem kreeg daarna een strafworp, dubieus, maar deze werd wel benut en het was 9-8. Het werd 9-9 van afstand en de spanning werd groter, Niels schoot 10-9 in van afstand, maar Haarlem kwam weer terug tot 10-10. Merel kwam weer terug voor Caro en de wedstrijd ging door.

Heleen schoot raak, 11-10 en Bram maakte van afstand 12-10. Met nog tien minuten te spelen was het nog niet gedaan, het werd 12-11 uit een vrije bal, maar Niels schoot raak en het was 13-11.

Haarlem kreeg weer een strafworp, volgens het publiek niet terecht, maar het was wel 13-12. Nog twee minuten te gaan, Yvo schoot in de laatste minuut van afstand raak en het was 14-12, maar Haarlem schoot ook nog raak, 14-13.

De laatste seconden tikten weg en het eerste had de eerste punten binnen.

Goed gewerkt eerste, mooie overwinning.

Volgende week Swift uit, zal best moeilijk worden.

Het tweede en het derde wonnen van Haarlem 2 en 3.

Sibbeltje

Belangrijkste nieuwsberichten

Beste kaarters,
Hier een verslagje. We zijn ondertussen drie maanden bezig en het is zoals altijd een gezellige boel met verschillende nieuwe spelers.
Het eerste kwam zondagmiddag uit tegen Swift. De eerste helft kon het eerste nog goed meekomen, er werd hard gewerkt, maar Swift bleef wel steeds aan de goede kant van de score.
Vanwege Sinterklaasavond op woensdag 5 december is besloten de jeugdtrainingen niet plaats te laten vinden. Tevens is dit jaar besloten om alle trainingen van de jeugd in de kerstvakantie niet door te laten gaan.

In de periode van 23 december 2018 tot maandag 7 januari 2019 is er dus geen trainen.

Namens de TC van furore wensen wij u hele fijne feestdagen en een sportief 2019.

Komend weekend start de zaalcompetitie. Het heeft even geduurd, de binnen trainingen zijn eind oktober al begonnen. We starten dit komende seizoen met 23 ploegen en dat is niet niks, om alles in goede banen te leiden.

Het eerste komt dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van Furore uit in de tweede klasse. Het zal dus geen makkelijk seizoen worden voor het eerste, het tempo en de schotkracht zal hoger liggen en dat wordt dus wennen.

Afgelopen zaterdag werd er tegen Emmeloord geoefend, een tweede klas ploeg en dat ging niet onverdienstelijk. Weliswaar werd er nipt verloren, maar het was een leuke pot om naar te kijken. Scherpte en strak verdedigen zal het motto zijn voor het komende seizoen en natuurlijk scoren, want met 14 doelpunten win je geen wedstrijd meer.

Het eerste deel van het veldseizoen zit er bijna op en we hebben met alle scheidsrechters keihard gewerkt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben. Dit betekende dat sommige scheidsrechters meerdere weekenden achter elkaar hebben moeten fluiten, ons dank is dan ook groot dat zij zich zo fanatiek hebben ingezet in het eerste deel van het veldseizoen. Op dit moment staat de teller van verplichte knkv wedstrijden op een totaal van 13, na de zaal zal dit weer verder gaan.

Bestuursblog

Zo zitten we alweer in de laatste maand van het jaar
Voor dat je het weet is 2018 helemaal klaar

Het is allemaal erg snel gegaan