U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
27-11-2018 23:06 uur

Furore 1 - Haarlem 1 (14-13)

Zondagmiddag was het lekker druk in het Trias. Vanaf 10.00 uur speelden alle seniorenploegen thuis. De zaalcompetitie is eindelijk begonnen en het eerste komt, na de promotie, uit in de tweede klasse. Haarlem speelt al jaren in deze klasse, dus het was al spannend, hoe het eerste het vanmiddag zou gaan doen.

Brian is geblesseerd, kuitbeen gebroken en hij zal waarschijnlijk niet meer uitkomen in de zaalcompetitie. Thomas is zijn vervanger.

De wedstrijd stond al heel snel op 0-1 van afstand en vier minuten later was het 0-2 eveneens van afstand. Het eerste maakte in de 12 minuut 1-2, Brit schoot van afstand raak.

Het eerste kwam beter in de wedstrijd en Thomas schoot van afstand raak, 2-2, na een goede actie van het vak. Er werd in een flink tempo gespeeld en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Haarlem kwam op 2-3 van afstand, maar Heleen schoot 3-3 in ook van afstand. Prompt werd het 3-4 van afstand, maar Brit schoot raak en het was 4-4.

De wedstrijd ging nu gelijk op en het was Yvo, die eerste op een voorsprong zette, 5-4 van afstand.

Haarlem werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd benut, 5-5. Sven zette het eerste weer op voorsprong door van afstand raak te schieten, 6-5. Toch kwam Haarlem terug tot 6-6 en Het eerste miste een strafworp, zodat de ruststand 6-6 was.

Rust, er werd niet zo best geschoten van beide kanten, dus het kon nog alle kanten op.

Caro kwam erin voor Merel en Niels voor Thomas. Heleen schoot vrijwel meteen raak van afstand en het eerste stond voor met 7-6. Even later was het Bram die raak schoot, 8-6, maar Haarlem benutte een strafworp en het was 8-7.

Niels schoot in dezelfde minuut raak van afstand en het was 9-7. Haarlem kreeg daarna een strafworp, dubieus, maar deze werd wel benut en het was 9-8. Het werd 9-9 van afstand en de spanning werd groter, Niels schoot 10-9 in van afstand, maar Haarlem kwam weer terug tot 10-10. Merel kwam weer terug voor Caro en de wedstrijd ging door.

Heleen schoot raak, 11-10 en Bram maakte van afstand 12-10. Met nog tien minuten te spelen was het nog niet gedaan, het werd 12-11 uit een vrije bal, maar Niels schoot raak en het was 13-11.

Haarlem kreeg weer een strafworp, volgens het publiek niet terecht, maar het was wel 13-12. Nog twee minuten te gaan, Yvo schoot in de laatste minuut van afstand raak en het was 14-12, maar Haarlem schoot ook nog raak, 14-13.

De laatste seconden tikten weg en het eerste had de eerste punten binnen.

Goed gewerkt eerste, mooie overwinning.

Volgende week Swift uit, zal best moeilijk worden.

Het tweede en het derde wonnen van Haarlem 2 en 3.

Sibbeltje

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

23 februari 2019