U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
05-11-2018 20:28 uur

Furore intern

Wanneer ik dit schrijf is het buitenseizoen alweer afgelopen. We hebben een heleboel kampioenen mogen huldigen bij de jeugd en de senioren. Wat is dat altijd leuk om te zien: glunderende koppies, mooie medailles en daarbij nog een heus diploma. Dit wordt natuurlijk gevierd met een drankje en wat lekkers. Soms nog een feestje onder de douche (uiteraard in tenue en daarna zelf opruimen) en een nat gegooide trainer. Het hoort er allemaal bij. Ik hoop dat het seizoen in de zaal net zo succesvol zal zijn!

Inmiddels traint iedereen weer in de zaal. Alle benodigdheden, denk aan palen, voetplaten, korven, ballen en andere benodigdheden, zijn weer vanaf De Omzoom bij de sporthal en de zaal aan de Kreekrijklaan gebracht zodat er weer volop binnen getraind en gespeeld kan worden. Als het goed is, wordt ook deze week het programma bekend gemaakt.

Er worden door de Activiteitencommissie ook weer diverse activiteiten georganiseerd voor iedereen. Vorige week zaterdag was er het Halloweenfeest voor de jeugd. Ik heb allerlei foto’s op Facebook voorbij zien komen en het zag er erg eng uit. Met de E en de F pupillen is er geknutseld, patat gegeten, gedansd en een Vossenjacht gehouden en met de B, C en D is er buiten een Vossenjacht gehouden. Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat dit best griezelig was! Binnenkort is er natuurlijk het Sinterklaasfeest voor de kinderen en gaan we met de senioren , ouders en aanhang weer een gezellige Pubquiz doen.

Op 19 november a.s. is er de Najaarsvergadering op De Omzoom. De vergadering start om half 8 en we hopen op de aanwezigheid van veel leden, vrijwilligers en ouders!

Pascale Tuinstra, penningmeester

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

2 februari 2019